Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

„ЦСКА трепери за травма на Анисе”, съобщава от първата си страница вестник „Меридиан мач”.
В лагера на ЦСКА отново треперят, като този път поводът е контузия на Абел Анисе. Мадагаскарецът получи травма след зверски сблъсък с Мирослав Манолов
на мача с Черно море. Анисе бе изнесен от терена, но стисна зъби и доигра срещата. Днес той ще мине обстойни прегледи, като опасенията са, че може да е увредил менискус или засегнал връзки.
Доклад изхвърля вратар на Левски
Левски почти сигурно ще излезе без титулярния си вратар Пламен Илиев в дербито с Лудогорец. „Меридиан Мач” научи, че стражът може да бъде наказан от ДК към БфС по доклад. Както е известно, Илиев се нахвърли и нарита защитника на Ботев (Враца) Николай Маринов при успеха на „сините” с 2:0. Той бе провокиран от много груб фаул, а реферът Ахмед Ахмед му спести червен картон. Случаят обаче е описан в доклада на делегата. Самият рефер също е признал след срещата, че е сбъркал и е пожалил Пламен Илиев. Така звездата на Левски го грози наказание от 1 до 4 мача. Шанс
да излезе в Разград има само ако комисията прецени, че няма достатъчно доказателства и отложи разглеждането на случая.
Англия се поклони пред гения на Бербо
„Невероятният Бербатов! Вдъхновяващият Бербатов! Във Фулъм Бербатов намери дома си! Брилянтният Бербатов!”. Това са част от заглавията в английските медии след впечатляващия мач на българина срещу Арсенал. Всички водещи издания и сайтове определиха българина за играч на мача при равенството 3:3 с „артилеристите” в събота.
Наръгаха фен на Лацио при победата над Рома
Фен на Лацио бе наръган малко преди началото на градското дерби срещу Рома, спечелено от „орлите” с 3:2. Привърженикът е откаран в болница с опасност за живота. Лацио стигна до успеха с попадения на Кандрева, Клозе и Маури. Де Роси от Рома и Маури бяха изгонени.

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Майкъла отсече: ЦСКА не е Майчин дом
ЦСКА не е Майчин дом, отсече директорът на ЦСКА Георги Илиев по повод поредните хленчове в Борисовата градина.
“Имало бунтове на Армията, нямало пари за рентген?! Не е сериозно да се правят такива провокации. ЦСКА е професионален футболен клуб. Не е санаториум, не е приют, не е Майчин дом. Отиваш на доктор и плащаш. После даваш фактурата и си оправяш парите. Много е просто. При мен има документ за всяко едно плащане, за всяка една стотинка. Затова и сега всички са недоволни и само реват по мен и ЦСКА. Какво искат играчите? Памперси и биберони ли да им търся – разпали се Майкъла за ситуацията в клуба.
По думите му на Армията се работи в правилна посока, а борбата му срещу порочните схеми вече дава резултат.
Суарес преби Тери, изнасят го
Нападателят на Ливърпул Луис Суарес се хлъзна и влезе лошо в дясното коляно на капитана на Челси Джон Тери във вчерашния мач на „Стамфорд Бридж”, завършил 1:1. Защитникът, който вкара гола за сините, бе изнесен на носилка и сменен.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Стойчо възхитен от Домусчиев
Само няколко месеца след като Кирил Домусчиев направи много остро изказване по адрес на Стойчо Младенов, треньорът на ЦСКА похвали боса на Лудогорец. “Ако имах такъв треньор, щях да го уволня. Само плаче. Всички трябва да легнат и съдиите да помагат само защото е Стойчо. Да си го държат ЦСКА”, каза през пролетта Домусчиев по повод Младенов. Вчера обаче Стойчо засипа с комплименти благодетеля на шампионите. “Лудогорец е отличен клуб, който много бързо надмина Левски и ЦСКА като организация. Лудогорец – това е Домусчиев. Човек вся и всьо. Ако всеки друг клуб притежава такава личност, с такъв висок професионален замах, футболът ни ще отиде с голям скок напред в развитието си”, заяви треньорът на червените по повод боса на разградчани.
Солена глоба за Пламен Илиев
Вратарят на Левски и бивш капитан на тима Пламен Илиев ще отнесе солидна глоба от ръководството на клуба. Причината е, че младежкият национал си изпусна нервите по време на двубоя с Ботев Враца (2:0) и нарита падналия на земята Николай Маринов, който преди това му бе влязъл остро. Съдията Ахмед Ахмед обаче не посмя да изгони стража, въпреки че той действаше като обезумял в ситуацията. Илиев се размина с червен картон, но със сигурност действията му ще се отразят на банковата му сметка. Освен това вратарят ще бъде санкциониран, тъй като разкри след срещата, че на почивката на двубоя с Ботев е имало скандал в съблекалнята на тима. На “Герена” в момента се молят Дисциплинарната комисия към БфС да не се самосезира за инцидента, тъй като това означава, че Илиев ще изгори за гостуването на шампиона Лудогорец. Мачът е в неделя, 18 ноември, от 16:30 часа на “Лудогорец арена”. Освен Илиев Левски ще глоби и Кристовао Рамос. Португалецът също трябваше да бъде изгонен срещу Ботев Враца. И неговите действия се превръщат в рецидив, тъй като заради червен картон срещу Литекс крилото пропусна вечното дерби. Липсата му се оказа решаваща и в крайна сметка сините паднаха от ЦСКА с 0:1.