Тонев: Имат право да накажат Илиев, в Разград можем и без вратар

Подобно поведение имаше на Бандаловски срещу наш футболист във вечното дерби, но тогава никой не обърна внимание, коментира шефът на “Левски”

Снимка: БУЛФОТО

Изпълнителният директор на “Левски” Иво Тонев заяви, че ако Дисциплинарната комисия накаже вратаря Пламен Илиев, ръководството на “сините” ще се съобрази с решението. В домакинството на “Ботев” (Враца) (2:0) вратарят изрита два пъти легналия на земята защитник на гостите Николай Маринов. Преди това футболистът на “Ботев” – бивш капитан на юношите на ЦСКА, влезе много грубо с вдигнат крак във въздуха в тялото на стража. Съдията Ахмед Ахмед участваше в ситуацията, като се опитваше да укроти събралите се футболисти и Пламен Илиев, но след ситуацията показа по един жълт картон и не посмя да вади този с червения цвят. След края на срещата реферът от Бургас призна, че е сгрешил.

Тонев каза, че “Левски” не се плаши от евентуално наказание на Илиев, което ще го извади за важното гостуване на Лудогорец идната неделя. Шефът на “сините” е категоричен, че вратарят ще бъде глобен от ръководството за действията си в мача с “Ботев” (Враца).

“Първо, картон на Пламен Илиев беше показан, какъвто е преценил съдията, но ако в крайна сметка от Дисциплинарната комисия вземат някакво решение, нека той да бъде наказан. Не одобрявам това, което направи Пламен Илиев. Тяхно право е да преценят, и каквото решат, това ще е. Ще се съобразим с решението на Дисциплинарната комисия”, сподели пред “Дарик” Иво Тонев.

“Подобно поведение имаше на Бандаловски срещу наш футболист по време на мача ни с ЦСКА (0:1), но тогава никой не обърна внимание. Ние сме “Левски”, ако трябва ще играем без вратар в Разград”, категоричен беше изпълнителният директор на клуба от “Герена”.

“Тези хора за това са там и техните решения трябва да бъдат безпристрастни и справедливи. Абсолютно по същия начин щях да разсъждавам и да бяхме и пред, и зад Лудогорец в класирането. Футболистите знаят много добре какъв е вътрешният правилник, те са го подписали. Както имаше глоба за Владимир Гаджев, така ще има и за Пламен Илиев”, каза още Иво Тонев.