Любо Пенев – за мача с Украйна, нападките на Камата и дисциплината на Бандаловски и Гаджев

Любослав Пенев разкри очакванията си и обясни ситуацията в лагера на националния ни отбор преди приятелската среща с Украйна, която ще се проведе в сряда, съобщи репортер на Novsport.com.

Селекционерът на представителния ни тим подчерта, че вече е провел разговори с Владимир Гаджев (Левски) и Иван Бандаловски (ЦСКА) относно дисциплината и се надявам двамата да спрат с невъздържаните прояви.

„Всички момчета са на разположение, само Николай Михайлов и Иван Иванов ще пропуснат първата тренировка, тъй като провеждат процедури в Правец.

Останалите са на линия. Обясних на момчетата, че въпреки приятелския характер на предстоящата среща, трябва да продължим по линията, която следваме и да покажем една добра игра.

Трябва да излезем за престиж и да търсим победата. Нужно е да покажем всичко онова, което демонстрирахме в предишните мачове. Момчетата разбират всички поставени задачи и аз нямам забележки към тях.

В тази приятелска среща ще можем да отстраним някои неща, които не ми харесаха в предишните срещи. Като това, че има моменти, в които лесно губим топката, например.

Точно това е едно от основните неща, които искам да изчистя, тъй като разполагаме с добър технически арсенал и аз изисквам да задържаме топката максимално много време.

Покрай хубавите неща не бива да забравяме и тези, които бихме искали да подобрим. Украйна е много стойностен отбор и като индивидуалности, и като колектив.

Познавам добре съперника и вярвам, че ще изпълним задачите, за да се поздравим с успех в сряда”, допълни Пенев, а после бе попитан дали ще вземе мерки относно невъздържаните прояви на Гаджев и Бандаловски по време на мачовете им в клубните тимове.

„Аз вече съм провел разговори с Гаджев и Бандаловски, така че се надявам техните грешки да намалеят и то с огромен процент. Те са национални състезатели и трябва да бъдат за пример на всички останали момчета в клуба, за който играят.

Футболистите, попаднали в групата, са били на ниво, за да бъдат селектирани”, отвърна Любо, след което бе помолен за коментар на думите на Христо Стоичков, че играчите му се връщат в Литекс от представителния тим в лошо кондиционно състояние.
„Мога да гарантирам, че когато футболистите се връщат от националния отбор, те са в идеално състояние.

Мисля, че Ицо говори за няколко момчета от младежките гарнитури, които са получили контузии, но това е контактен спорт и е нормално да има травми.

Ние не можем да кажем дали ще имаме контузени или не в сряда, например. Аз съм национален треньор, имам си дати за мачове, преценявам кого да повикам и си гледам работата. Взаимоотношенията между мен и всички клубни треньори са на ниво.”