Пламен Илиев “изгоря” за дербито с Лудогорец

Снимка: БУЛФОТО

 

Дисциплинарната комисия наказа вратаря на “Левски” за 2 мача

“Левски” ще бъде без Пламен Илиев в предстоящото важно дерби с Лудогорец в неделя. Титулярният вратар на “сините” е наказан за 2 мача и му е наложена глоба от 800 лева, реши Дисциплинарната комисия на БФС. Санкцията на Илиев е заради невъздържаното му поведение в домакинството на “Ботев” (Враца), спечелено от “сините” с 2:0. В събота 20-годишният основен страж на тима от “Герена” не си сдържа нервите и изрита два пъти легналия на земята защитник на гостите Николай Маринов. Преди това футболистът на “Ботев” влезе много грубо с вдигнат крак във въздуха в тялото на Илиев. Съдията Ахмед Ахмед участваше в ситуацията, като се опитваше да укроти събралите се футболисти и Пламен Илиев, но след ситуацията показа по един жълт картон и не посмя да вади този с червения цвят.

От Дисциплинарната комисия обявиха, че наказанието на Пламен Илиев не е максималното от 3 мача, както е по правилник, а 2, защото “има наличие на провокация”. Николай Маринов пък отнася 1 среща и 300 лева глоба.

Пламен Илиев автоматично отпада от сметките на Илиан Илиев за Разград, където се очаква под рамката да застане резервата му Ивайло Василев. 21-годишният страж все още няма записано участие в официален мач на “Левски”