Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
ЦСКА спаси лиценза, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
ЦСКА се е разминал с отнемане на лиценза за Европа за следващите 3 години. Вчера е пристигнал имейл от УЕфА, според който „червените” имат пропуски, но те не са фатални. И още нещо добро за ЦСКА – на 17 ноември европейската централа ще изплати 100 000 евро от тазгодишното участие на Лига Европа. Новината вчера потвърди и официалният сайт на БфС.
Лудогорец започна операция „Мъри”
Преди дербито с Левски в Разград в Лудогорец са започнали да обмислят покана към Станимир Стоилов за треньорския пост, научи „Меридиан Мач”. Много е вероятно, в случаи че шампионите не бият „сините”, Ивайло Петев да си тръгне. Мъри бил вариант №1 за евентуален заместник. Както се очакваше, вратарят на Левски Пламен Илиев изгоря за дербито. Той бе санкциониран по доклад от ДК на БфС за провинението си в мача с Ботев (Bp), когато нарита падналия Николай Маринов. На “Герена” приеха спокойно санкцията. „Не мога да изразя официална позиция от страна на Левски. Смятам обаче, че наказанието е справедливо. Пламен Илиев е талантлив млад вратар, но с порочни навици”, обяви пред „Меридиан Мач” консултантът на клуба Иван Вуцов.

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете;
И футболът ни е един заседателен
Преди дербито ЦСКА – Левски три дни ни занимаваха с някакво заседание за наказанието на Владо Гаджев. После още три се чудехме на някое заседание ще картотекират ли Мишел Платини. На седмия се игра някакъв мач. Ама едва 12 000 отидоха да го гледат. Как да дойдат повече, когато хората останаха с впечатление, че вместо с голове, отборите ще се замерят с картотеки и алинеи. Сега идва двубоя Лудогорец -Левски и пак е същото. Броим колко мача ще отнесе Пламен Илиев. Чакаме декларация от Разград. За футбол никой не обелва дума. И май с право. Защото футболът ни стана един никакъв, един заседателен.
БфС резна Пламен Илиев за два мача
Дисциплинарната комисия към БФС наказа вратаря на Левски Пламен Илиев за два мача. Стражът на сините срита Николай Маринов след грубо влизане на играча от Ботев Bp. Илиев трябва да плати и глоба от 800 лева за избухливия си характер. По този начин Пацо Тигъра автоматично изгоря за дербито с Лудогорец в Разград тази неделя, както и за срещата реванш с Пирин Разлог в турнира за Купата на България. Наританият Николай Маринов няма да играе за своя тим само в един двубой и ще трябва да плати 300 лв. глоба. – Грешката на съдията е, че не показа по един червен картон и на двамата играчи. От видеозаписа се вижда, че Пламен Илиев реално побутва с крак падналия играч на Ботев, обясни председателят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Любо Пенев залага на досегашните титуляри
Селекционерът на България Любослав Пенев ще заложи на играчите, които изнесоха тежестта на изминалите световни квалификации и срещу Украйна. Специалистът не мисли да прави генерални промени в стартовия състав за сблъсъка с бившата съветска република, макар той да има приятелски характер.
Така на вратата на тима ще застане Николай Михайлов, а пред него ще действа познатото каре – Йордан Минев и Петър Занев ще са по фланговете на защитата, а в средата ще си партнират Николай Бодуров и Иван Иванов. В центъра на полузащитата ще са Светослав Дяков от Лудогорец и Георги Илиев. Капитанът на Черно море игра много силно с Дания и Чехия, сега отново ще започне като титуляр. Единственият играч на Левски в селекцията -Владимир Гаджев, ще остане резерва. По крилата ще играят Станислав Манолев и капитанът Ивелин Попов. Офанзивен халф ще е Георги Миланов. Единствената дилема пред селекционера е на кого да заложи на върха на атаката – на Валери Божинов или Иван Цветков. От изявите на голмайстора на Ботев ще зависи дали ще продължи да получава повиквателни. Благоевградчанинът ще направи своя дебют в националния на 33 години. Със сигурност той ще играе едно полувреме, като по-вероятно е това да е второто.
Временният селекционер на Украйна Андрей Заваров повика 23-ма футболисти, които се готвиха в Конча-Заспа, клубната база на Динамо Киев. Съставът за София обаче се редуцира до 20, след като отпаднаха полузащитниците Евгени Коноплянка (Днепър), вдигнал температура, и контузените Олег Гусев (Динамо К) и Андрей Ярмоленко (Динамо К).
Днес срещу лъвовете украинците най-вероятно ще излязат в схемата 4-4-2. На вратата ще е Андрей Пятов. Защитното каре пред стража на Шахтьор Д ще е в състав – отдясно Евгени Селин (Ворскла), отляво Богдан Бутко (Иличевец), а в центъра двойката Александър Кучер (Шахтьор Д) – Тарас Михалик (Динамо К).
В средата на терена ще оперират капитанът Анатоли Тимошчук (Байерн), Денис Гармаш (Динамо К), Тарас Степаненко (Шахтьор Д) и Руслан Ротан (Днепър). Вместо Гармаш и Степаненко варианти за Заваров са опитният Сергей Назаренко от Таврия (32 г., 55 мача, 12 гола) и младата надежда Роман Безус от Ворскла (22 г., 2 мача).
В атака избор реално няма, след като единствените чисти нападатели в групата са Евгений Селезньов (Днепър) и Антон Шиндер (Таврия). От този дует се е разписвал единствено Селезньов (5 попадания), но не и през последните 2 години. За 25-годишния Шиндер мачът в София ще е едва втори след дебюта му през 2011 г. срещу Чехия (0:4).
Твенте натиска селекционера за Ники Михайлов
Треньорът на Твенте Стив Макларън притиска селекционера на националния отбор на България Любослав Пенев заради Николай Михайлов. 51-годишният англичанин настоява вратарят да играе малко в контролната среща с Украйна.
“Отдавна съм треньор и знам значението на мачовете на националните отбори. В последните дни обаче провеждаме много телефонни разговори с национални селекционери и лекари, за да издействаме по-малко игрово време за нашите играчи”, заяви Макларън. “Николай Михайлов е участвал в 26 мача от началото на сезона, Роберто Росалес е играл в 23, а Душан Тадич в цели 29. Има голяма опасност от преумора в тези играчи”, поясни притесненият треньор на Твенте.
Десният бек Росалес ще лети до Маями за контролата между Венесуела и Нигерия. Чилиецът Гутиерес и сърбинът Душан Тадич ще излязат един срещу друг в спаринг, който ще е в швейцарския град Санкт Гален.