Славия приюти Асен Николов-Бебето

Бившият футболист на “белите” започна работа на “Овча Купел”

Асен Николов-Бебето се завърна в Славия. БЛИЦ разбра, че бившият футболист на “белите” е започнал работа в детско-юношеската школа на най-стария столичен клуб. На Асен Николов е връчена формацията, родени 2001 година. Бебето с огромно желание провеждал заниманията на малчуганите и по този начин прави първите си стъпки в треньорския занаят.

Асен Николов е роден на 5 август 1976 г. Като футболист започва в Марица (Пловдив), където играе до 1997 г. Кариерата му продължава в “Левски”, Славия, Туран (Азербайджан) и сръбския колос Партизан. За последно полузащитникът рита по френските терени. През 2010-а той защитава екипа на четвъртодивизионния Льо Понте, но бързо се завърна в България, слагайки край на състезателната си кариера.БЛИЦ

Николов беше решил да става мениджър, като преди месеци използва връзките си, за да пласира звездата на Славия Жозе Жуниор в Турция. Бразилският нападател, който “белите” бяха преотстъпили на “Левски”, в момента рита под наем във втородивизионния Адана Демирспор. Отзвуците там за него са много добри, след като Жуниньо бележи почти във всеки мач на тима. За 9 шампионатни двубоя е реализирал 6 попадения, а ръководството на турския клуб обмисля да го откупи от Славия през зимата. Със сигурност за Бебето има процент, а може би Венци Стефанов е останал доволен от пласирането на Жуниньо зад граница и за да се отблагодари на Асен Николов сега го е приютил на “Овча Купел”, давайки му един от наборите в ДЮШ.

Очаква се с огромния си опит бившият полузащитник да помага със съвети и на треньора на мъжкия тим на “белите” Мартин Кушев.