Националният отбор и селекционерът Любо Пенев обраха наградите за октомври

Селекционерът на националния отбор на България Любослав Пенев бе награден за треньор на октомври.

Той прие и отборната награда пак за същия месец, която бе присъдена на “лъвовете”  за равенствата с Дания и Чехия. Това е първи  трофей за националния отбор от октомври 2004 г. насам.

Малко умение и класа не достигат на националите да бележат повече голове, коментира селекционерът на националния отбор Любослав Пенев,SPORT.BNT.BG

Той прие наградата за треньор и отбор на месец октомври, като в анкетата изпревари състава на ЦСКА. Пенев не се притеснява от липсата на достатъчно голове и от загубата с 0:1 от Украйна вчера в последния мач на отбора за годината.

“Не е тайна, че ни липсва малко умение и класа. С тренировките и повече концентрация в мачовете ще започнем да вкарваме голове. И вчера имахме ситуации за гол, но пропуснахме. Намираме се в добра ситуация, много сме доволни от изминаващата година. Имаме добри предпоставки за бъдещи успехи”, коментира Любослав Пенев.

Селекционерът остана доволен от включването на нападателя Иван Цветков в контролата вчера и добави, че наблюдава още един играч на Ботев – Тодор Неделев.

“Цветков се включи добре, можеше и гол да вкара. Наблюдавам много играчи, включително Неделев, но той първо трябва да поиграе в младежкия национален отбор”, каза Пенев.

Той пресметна, че в предстоящите световни квалификации срещу Малта и Дания през пролетта националният отбор се нуждае минимум от 4 точки. Пенев разкри за кого е гласувал в анкетата на ФИФА за Футболист на годината в света.

За футболист посочих Андрес Иниеста, Лионел Меси и Радамел Фалкао, а при треньорите тройката е Висенте Дел Боске, Жозе Моуриньо и Юрген Клоп“, каза Пенев.

Треньорът останал възхитен от четвъртия гол на Златан Ибрахимович снощи в контролата срещу Англия. Нападателят вкара с ефектна задна ножица.

“Перфектен гол, може би един от най-добрите голове, които съм виждал”, каза Пенев.