Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:SPORT.FOCUS
“Газпром”: Ще даваме пари на Левски Поласкани сме от интереса, дано е за дълги години, каза Батков, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Руският енергиен гигант „Газпром” е готов да финансира футболен клуб Левски. Това обяви шефът на компанията Алексей Милер, който е на посещение в България заради проекта „Южен поток”.Милер обяви, че ако съвместното сътрудничество между България и Русия върви добре, може да финансират футболен отбор Левски, което е напълно обективна възможност. „Сините” преговарят с „Газпром” от година и се очаква до края на месеца спонсорският договор да бъде финализиран. Левски очаква близо 3 000 000 евро на година от сделката, колкото получава и сръбският Цървена звезда от руския промишлен гигант. „Поласкани сме от вниманието на „Газпром” към Левски. Дано сътрудничеството да е дългогодишно”, каза босът на „сините” Тодор Батков.
Иво Тонев: Мачът с Лудогорец не решава съдби, продължава на втора страница футболният ежедневник. Предстоят разговори с „Газпром”, отсече директорът Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев обяви пред „Меридиан Мач”, че с „Газпром” тепърва ще се водят разговори. Както е известно, руската компания официално обяви готовност да инвестира в „синия” клуб. „Тепърва ще се водят разговори по тази тема. На този етап обаче не мога да кажа нищо повече. Не е коректно, а и не е сега моментът”, коментира Тонев. Той изрази оптимизъм преди гостуването на Лудогорец, което вероятно ще определи есенния шампион в „А”група. „Имаме една-единствена цел и тя е победата. Лудогорец е много добър отоор, но имаме сили да спечелим. Не мисля, че в нашия лагер има каквото и да било напрежение. На нито един човек в клуба съдбата му не зависи от този или който и да е друг мач. Имаме дългосрочни цели. Смятам, че всички играчи ще са достатъчно мотивирани, дори и без да говорим за пари с тях”, обяви още силният човек на „Терена”. Той допълни, че е взел мерки относно честите избухвания и дисциплинарни провинения на играчи на Левски по време на мачовете. „Каквото трябва, съм го направил. Няма какво да говорим повече. Относно Пламен Илиев -можехме да обжалваме това наказание и да го „уредим” да играе в Разград, но приемаме решението на Дисциплинарната комисия. Искам само да продължават да са принципни в решенията си”, завърши Иво Тонев.
Удинезе дойде за Гошко Миланов Един от най-силните италиански клубове през последните години Удинезе проявява сериозен интерес към звездата на Литекс Георги Миланов. За целта скаути на отбора дойдоха на стадион „Васил Левски” за контролата с Украйна, в която Миланов игра едно полувреме.
Вчера представи телите на Удинезе наблюдаваха тренировката на Левски, която се проведе на стадион „Георги Аспарухов”. Освен всичко те са искали да видят в игра и Владимир Гаджев, но той не бе пуснат от Любо Пенев. Не е изключено скаутите от Апенините да останат у нас, за да видят на живо сблъсъка в Разград между Лудогорец и Левски. Иначе се появи слух, че Миланов е попаднал в полезрението и на Вердер (Бремен) и Ред Бул Залцбург.

“Газпром” ще дава на Левски, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Най-голямата газова компания в света “Газпром” влиза в Левски. Това съобщи вчера председателят на УС на руския гигант Алексей Милер. Той призна, че се обмисля инвестиция в тима от Герена, а не в ЦСКА, както се смяташе първоначално. Милер е в София, за да подпише окончателно инвестиционното решение за строителството на газопровода „Южен поток” заедно с българския премиер Бойко Борисов. След като сложи подписа си под договора, Милер разкри, че “Газпром” е готов да инвестира пари в Левски.
– Аз съм голям привърженик на футбола и ще обсъдим възможността да финансираме Левски. Сътрудничеството ни със сините сближава България и Русия – заяви Милер.
Припомняме, че “Газпром” финансира Зенит, Шалке 04 и Цървена звезда. Компанията е основен спонсор и на Шампионската лига.
Само ние играем футбол без пари Безсмислените контроли на ФИФА пречат на клубовете, но пълнят касите на футболните федерации, изплака треньорът на Арсенал Венгер. Като гледахме прозявките на холандските зрители от скуката срещу легендарния отбор на Йоги Льов, явно е прав – футболът в тези мачове е спорен. Но от друга страна, лошо ли е на Испания, която прибира по 2,5-3 милиона евро за контрола? Оказва се, че само ние ценим играта повече от парите и националите ни ритат без пари. Затова играем с Украйна. И пак падаме.
УЕФА свали ръце от ЦСКА След повече от 4 години Мониторингът на Армията приключи, похвали се собственикът Димитър Борисов. ЦСКА малко по малко взе да излиза от финансовия батак. След като „Титан” изплати солидна част от дълговете си през последните месеци, добрата новина за червените не закъсня. УЕФА е свалила мониторинга над ЦСКА, обяви лично единият от собствениците на клуба Димитър Борисов. Според евроцентралата клубът прави всичко възможно, за да бъде финансово изряден. Със свалянето на мониторинга на Армията най-накрая ще си отдъхнат от проверките на счетоводните дела през три месеца.
Ръководството на червените очаква в най-скоро време официално писмо от УЕФА за потвърждение.
ЦСКА беше поставен под постоянен мониторинг заради отнетия през лятото на 2008 г. лиценз. Година по-късно клубът беше задължен след всеки три месеца да подава подробна финансова информация. БФС обяви преди два дни, че резултатите от последната счетоводна проверка в на Армията са добри.
Борисов опроверга появилите се информации, че футболистите не са получавали заплати осем месеца. Пред УЕФА е обявено, че забавянето е с два месеца.

За Левски – да, за ЦСКА – не „Газпром” сменя VTB на „Герена”, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Анонсираният преди време за спонсор на ЦСКА руски енергиен гигант „Газпром” ще помага на Левски. Това стана ясно, след като председателят на Управителния съвет на най-голямата компания 8 своя бранш В света Алексей Милер подписа контракта за проекта „Южен поток”. „Внимателно ще обсъдим с нашите български колеги възможностите за финансиране на футболен клуб Левски. Щом ще присъстваме мащабно на територията на България и нейния пазар, то ние считаме, че това е абсолютно правилно”, обяви Милер.
Думите му бяха приети изключително въодушевено от Тодор Батков. „Надявам се в скоро време да поставим началото на едно дългогодишно успешно сътрудничество”, посочи адвокатът. Не е изключено именно „Газпром” да придобие част от акциите на клуба, нещо, което преди време бе намекнато от Батков. Най-вероятно е сегашният руски спонсор на клуба VTB Capital да се оттегли.
Тодор Батков: Поласкани сме от интереса Собственикът на Левски Тодор Батков прие с нескри-та радост новината, че “Газпром” може да инвестира в клуба. “Новият газов договор и стартът на “Южен поток” е едно от най-значимите събития в икономическата история на България в последните 20 и повече години. Поласкани сме от вниманието на флагмана на руските инвестиции и Русия – “Газпром”. Левски е най-обичаният български клуб с дългогодишни традиции и история. Надявам се в скоро време да поставим началото на едно дългогодишно успешно сътрудничество с една от най-големите фирми в света”, каза Батков пред Стандартнюз.
Италианци дойдоха за Владимир Гаджев Представители на елитния италианския Удинезе наблюдаваха вчерашната тренировка на Левски, която се проведе на стадион “Георги Аспарухов”. Скаутите на клуба от Серия А са гледали контролната среща между България и Украйна, която загубихме с 0:1. Скаутите на тима от Серия А пристигнаха заради звездата на Литекс Георги Миланов.
Хората от Удинезе са искали да видят в игра и Владимир Гаджев, но той не бе пуснат от Любо Пенев. Най-вероятно скаутите от Апенините ще изгледат на живо сблъсъка в Разград между Лудогорец и Левски, за да се запознаят от близо с качествата на халфа на сините.
Сините пък започват предварителна продажба на билети за срещата от 14-ия кръг срещу Етър. Инициативата ще се осъществи съвместно с Ticketpro и ще даде възможност на привържениците да се сдобиват по лесен и модерен начин с пропуски за всички домакински срещи на отбора. Ticketpro ще разпространява билети онлайн и в партньорската си мрежа в цялата страна.