Литекс вкара 5 и изпусна цял куп като домакин на Пирин (ГД)

Отборът на Литекс спечели много убедително домакинството си на Пирин (Гоце Делчев) в сблъсък от 13 кръг на “А’ група. Ловчанлии започнаха колебливо в първия половин час, но след изтичането му бяха пълен господар на терена и можеха да се поздравят с доста по-разгромен резултат от крайното 5:0. Попаденията за състава на Христо Стоичков през първата част отбелязаха Армандо Ваюши, както и Исмаил Иса. През второто полувреме Иса вкара още един, Георги Миланов изпусна дузпа, а резервите Галин Иванов и Герасим Заков също се разписаха за разгромното 5:0,NOVSPORT.COM

 

Двубоят в Ловеч бе с изключително ниска посещаемост, като може би не повече от 200 човека дойдоха на съоръжението да изгледат победата на домакините. Гостите от Пирин бяха подкрепяни от своя агитка, която обаче не успя да ги надъха достатъчно, че да вземат поне точка днес.

 

В 17-та минута Славчев от Литекс стреля от границата на наказателното поле на гостите, но без успех. След сравнително спокоен половин час дойде и най-сериозният момент в мача. В 32-та минута нападателят Исмаил Иса направи просто непростим пропуск на празна врата. Георги Миланов построи цялата атака и остана очи в очи със стража Абдиков, но пусна към Иса, който от чиста позиция стреля в аут.

 

Все пак домакините излязоха напред в резултата само секунди по-късно. Жоро Миланов пусна подаване по десния фланг за Армандо Ваюши, който успя да нахлуе остро и да стреля технично, за да открие за 1:0.

 

В 39-та минута пък играчът на 11 кръг на „А“ група Иса покачи резултата на 2:0 след чудесен пробив и центриране от страна на Антон Недялков. Голаджията отново беше в центъра на събитията и непосредствено преди края на полувремето, когато  сам срещу вратаря Абдиков  не успя да го преодолее. Само няколко минути по-рано пък Момчил Цветанов бе нацелил горната греда на вратата на тима от Гоце Делчев.

 

Второто полувреме започна по-силно за домакините, като в 50-та минута Исмаил Иса пробва да вкара от въздуха след добро центриране на Цветков, но кълбото прелетя на сантиметри покрай целта. В 52-та минута интригата на стадиона в Ловеч, доколкото имаше такава, бе напълно заличена. Преднината на домакините се превърна в класическа, като Исмаил Иса реализира втория си гол днес. Той бе на далечната греда при центрирана топка от фаул, изпълнен от Момчил Цветанов, и от няколко метра с глава не сбърка – 3:0.

 

Около 20 минути преди края на редовното време домакините получиха и правото да изпълнят дузпа след като играч на гостите игра с ръка в собственото си наказателно поле. Георги Миланов застана зад топката, но ударът му от 11-метровия наказателен удар бе спасен от стража Абдиков, който днес направи страхотен мач, макар и да допусна цели 3 гола във вратата си. Резервата Томи Костадинов бе близо до отбитата топка, но не успя да вкара от добавка за 4:0.

 

В 84-та минута влезлият като резерва Галин Иванов се разписа след центриране отляво на изключително активния Георги Миланов. Секунди по-късно друга резерва – Герасим Заков, вкара красив гол с прехвърлящ удар след подаване на Симеон Славчев. С изпуснатата дузпа и куп други пропуски Литекс успя да разгроми съперника си с 5:0.

 

ЛИТЕКС

5 : 0

Краен

ПИРИН-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

18 ноември 2012 16:30, Стадион: Градски, Ловеч,
Гл.съдия: Мартин Богдев, Бургас

 1 : 0   14. Ваюши  36′
 2 : 0   9. Иса  39′
 3 : 0   9. Иса  52′
 4 : 0   77. Иванов  84′
 5 : 0   10. Заков  85′
Литекс
1. Ил. Пиргов
3. Недялков
4. Божиков
6. Славчев
9. Иса
14. Ваюши
17. Г. Миланов
18. Ил. Миланов
21. Цветков
27. Цветанов
33. Бодуров (к)
Резерви:
30. Александров
2. Динчев
7. Башов
10. Заков
11. Борисов
15. Костадинов
77. Иванов
Старши-треньор:
Христо Стоичков
Пирин-Гоце Делчев
83. Абдиков
3. Д. Пиргов
4. Дреновички
5. Гуцев
6. Фиданин
7. Ходза
8. Лазаров (к)
10. В. Марчев
18. Лапантов
20. Коцев
21. Панайотов
Резерви:
88. Юсев
11. Шипков
16. Щерев
22. Киров
23. Ил. Марчев
28. Петров
30. Стоянов
Старши-треньор:
Тенчо Тенев

Събития

90′ Край на мача в Ловеч! Литекс разгроми с 5:0 Пирин (ГД), въпреки добрите изяви на вратаря Абдиков!
85′ ГООООЛ! Симеон Славчев проби добре в предни позиции и подаде към Заков в противниковия пеналт, като последният изключително красиво прехвърли стража на Пирин за 5:0!
84′ ГОООЛ! 4:0! Г. Миланов проби отляво и центрира добре, Заков не успя да засече хубаво, но Галин Иванов вкара отблизо за 4:0!
82′ Стражът на гостите отново спасява сигурен гол! Този път изстрел отправи Георги Миланов!
80′ Герасим Заков на мястото на Иса
80′ Исмаил Иса е заменен
78′ Резервата Галин Иванов излезе сам срещу Абдиков, но не успя да вкара. В последвалата атака Илия Миланов уцели страничната греда!
76′ Георги Миланов центрира много добре в пеналта на гостите, Бодуров стреля с галва, но Абдиков отново спаси. Страхотен мач за стража на гостите, въпреки допуснатите голове!
73′ Щерев на мястото на Панайотов
73′ Панайтов излиза
72′ Дузпа за Литекс! След центрирана топка Бодуров стреля и защитник на Пирин игра с ръка, след което главният рефер свири дузпа. Георги Миланов застана зад топката, но стражът Абдиков спаси!
71′ Томи Костадинов на мястото на Момчил Цветанов
71′ Момчил Цветанов също напуска игра за “оранжевите”
69′ Галин Иванов на мястото на Ваюши
69′ Армандо Ваюши е заменен от треньора Христо Стоичков
68′ Илиян Марчев на мястото на Гуцев
68′ Гуцев напуска
62′ Георги Миланов успя да овладее топката след центриране от корнер на своите и стреля технично, но без успех
55′ Ваюши излезе сам срещу стража Абдиков, но вратарят спаси удара на играча на Литекс
52′ ГОООЛ! Литекс прави преднината си класическа. Момчил Цветанов центрира от фаул от десния фланг към Иса, който бе на втората греда и с глава отбеляза за 3:0!
51′ “Оранжевите” играят спокойно в първите минути на втората част
50′ Цветков проби остро по десния фланг и нахлу в наказателното поле, центрира от малък ъгъл към Иса, който от въздуха стреля на сантиметри от целта
46′ Начало на втората част!
45+1′ Край на първата част в Ловеч! Домакините водят с 2:0, като изпуснаха и още 2 абсолютно чисти положения!
45+1′ Нов уникален пропуск на Иса! Момчил Цветанов изведе страхотно Иса сам срещу стража Абдиков, но голаджията не успя да го преодолее!
45′ Една минута продължение на първата част
40′ Нова сериозна ситуация пред вратата на гостите! Момчил Цветанов стреля с десния крак от границата на пеналта и удари горната греда!
39′ ГОООЛ! Литекс не успя да вкара през първия половин час, но отбеляза две попадения в последните 3 минути! Иса се реваншира за уникалния си пропуск и вкара за 2:0 след остро центриране на Антон Недялков!
36′ Георги Миланов подаде удобна топка за Ваюши при гола
36′ ГОООЛ! Литекс повежда в резултата! Армандо Ваюши демонстрира самостоятелна акция по десния фланг и открива технично за 1:0!
32′ Невероятен пропуск на Исмаил Иса!!! Нападателят получи топката от Георги Миланов на абсолютно празна врата, но стреля от няколко метра в аут!
31′ Цветанов прави чудесно двойно подаване със Славчев, след което Ваюши получи и стреля добре, но без успех
30′ Гуцев получава жълт картон за груб фаул срещу откъсващия се Георги Миланов
30′ Ваюши напредна силно отдясно и центрира, но играчите на Пирин се справиха
28′ Шипков на мястото на Ходза
28′ Албин Ходза от Пирин получи контузия и ще се наложи да напусне
25′ Домакините все още не успяват да упражнят натиска, който приляга на фаворита в срещата
21′ Гостите спечелиха корнер, но Ваюши изчисти в предни позиции центрираната топка
21′ Капитанът на гостите Лазаров стреля от пряк свободен удар – в стената от играчи на Литекс
17′ Многоходова атака на оранжевите, Г. Миланов нахлува в наказателното поле, топката се озовава при Славчев, но от границата на пеналта, младият халф стреля над вратата.
11′ Хубава атака на Литекс, Г. Миланов извежда Иса, но реферът отсъжда засада.
4′ Пирин владее повече в първите 2-3 минути
1′ Начало на мача в Ловеч!
0′ Гостите ще бъдат подкрепяни от своя агитка, наброяваща около 15 запалянковци с тъпани и транспаранти
0′ Само около 50-60 човека има на стадиона в Ловеч до момента