Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Батков: Няма да оставя нещата така, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. „Макар и да мина едно денонощие от загубата в Разград, още не мога да дойда на себе си. Направо съм шокиран. Почти нищо не ми хареса в Левски в мача с Лудогорец. Със сигурност няма да оставя нещата така”. Това заяви в предаването „Пред банята” по TV7 собственикът на „сините” Тодор Батков. Според информация на „Меридиан Мач” столът на треньора Илиан Илиев се клати зловещо. Батков каза още, че преговорите за спонсорство с „Газпром” са от три години.
Флорентин Петре разкри: Румънец съди ЦСКА за €100 000 Пакурар дава клуба на ФИФА, обяви бившият играч на „червените, продължава на първа страница футболният ежедневник. Самоотлъчката на Алекс Пакурар от ЦСКА не е най-лошата новина за „червените”. Румънецът е на път да даде клуба на ФИФА заради сериозната сума от 100 000 евро. Това разкри лично човекът, довел Пакурар на „Армията” – Флорентин Петре.
„Алекс има да взима някъде около 100 000 евро. Той не е получавал пари от ЦСКА от август, когато дойде”, разкри бившият играч на „червените” пред „Меридиан Мач”.
„Чухме се в неделя. Каза ми, че е наел адвокат и ще си търси правата докрай. Има документ, че не е взимал заплата, и ще го приложи”, допълни Петре.
Тронът на Илиан се клати зловещо Тронът на Илиан Илиев на „Герена” се клати зловещо, научи „Меридиан Мач”. Треньорът на Левски е разочаровал най-вече собственика на клуба Тодор Батков с работата си. Адвокатът вече се оглежда за заместник на Илиан, след като специалистът изгуби важните битки – Сараево в Европа, ЦСКА и Лудогорец в „А” група. Освен това отговорните фактори на „Герена’ са разочаровани от стила, с който отборът играе от началото на сезона. При Илиев Левски не доминира дори срещу отбори като Ботев (Враца) на „Герена”. Треньорът шокира и в дербито с Лудогорец, след като опита да обърне двубоя в Разград със 17-годишния Борислав Цонев.
Според запознати Илиан ще остане начело на „сините” поне още 5 мача. Става дума за последните две срещи от есенния дял на „А” група с Етър и Славия. Останалите три мача би трябвало да са за Купата на България, но само при условие че Левски отстрани Пирин (Разлог). „Сините” гостуват този уикенд на втородивизионния тим в мач реванш от 1/16-финалите на турнира. До края на годината ще се играят и осминафиналите.
Илиан Илиев е получил вот на доверие именно в изброените мачове до края на годината. В тях специалистът ще трябва да докаже, че става за Левски.
От клуба разкриха, че има голяма вероятност Илиан Илиев да напусне „Герена” след последния мач на отбора за годината. Самият треньор също бил изморен от огромното напрежение. Вчера на разбора след загубата от Лудогорец, Илиан Илиев дори не повишил тон на футболистите си. Може би заради това „сините” играчи бяха в отлично настроение по време на възстановителната тренировка. От усмивките на лицата им въобще не личеше, че са загубили съдбоносно дерби.

Допинг пробата като обявяване на война, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. От Лудогорец внесоха молба да бъдат взети допинг проби след реванша с ЦСКА за купата този уикенд. И това стана новина, все едно шампионите обявяват война на червените. А вземането на проби си е най-нормалното нещо в нормалните страни. И трябва да се прави редовно, както си му е редът. Пък и вече си имаме чисто нова лаборатория в Дианабад. Съвсем друго е, ако лаборанти изненадат отборите преди тренировка рано сутринта, но не за допинг, а за алкохолни проби. Е, тогава вече резултатите ще бъдат голяма новина за всички с изключение на барманите от Студентски град.
Кокала пое Локо София Представят днес Емил Велев като треньор на “червено-черните”, продължава на първа страница вестникът. Емил Велев е новият треньор на Локомотив София. Това обяви президентът на тима от Надежда Николай Гигов вчера след срещата с останалите шефове на клуба – Георги Марков, Тони Велков и Чавдар Цветков. Днес в 13 часа Велев ще изведе новия си отбор за първа тренировка. Официалният му дебют ще бъде в петък в мача реванш от турнира за Купата
на България срещу бургаския Мастер. В щаба на Кокала остават двама от досегашните помощници на Антон Велков – Христо Коилов и Владимир Манолков. Новите лица са Любомир Симов и кондиционният треньор Пламен Нягин. Явор Вълчинов, който също беше помощник на Велков, става скаут.
В щаба на Велев остават двама от досегашните помощници на Антон Велков – Христо Коилов и Владимир Ма-нолков. Новите лица в щаба на „червено-черните” са Любомир Симов и кондиционният треньор Пламен Нягин. Явор Вълчинов, който също беше помощник на Велков, става скаут към отбора.
Новият треньор на Локомотив София тепърва ще преценява кои от сегашните футболисти ще останат и през следващия сезон. Паралелно с това Кокала вече мисли и за евентуални нови попълнения, които да подсилят отбора.
Иво Тонев: Дадохме документи за Левски на „Газпром” Иво Тонев разкри Левски пред „Газпром”. Изпълнителният директор на сините е представил подробна документация на газовия гигант за състоянието на клуба. По думите на Тонев до Нова година на Герена ще има яснота дали Левски ще се обвърже с руската компания. – На този етап не може да се коментира нищо друго освен това, че имат интерес. Представихме им ситуацията на финансовото ни състояние, проекта ни за нов стадион. Опитахме да им покажем, че работим сериозно и професионално като във всеки нормален клуб. Показахме им как се харчат парите, предстоят разговори, всичко останало са спекулации. Би трябвало до края на декември да бъдем наясно дали ще подпишем договор с тях и при какви условия. Те са голяма компания, но и Левски е голям клуб с велика история – обясни Тонев в ефира на Канал 3.
Директорът на Герена отрече информациите за конфликт между него и собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев.
– Въобще не е имало полемика. Имаше претенции за едно отсъждане на съдията при фаул на Рамос, но няма проблеми. Той е малко емоционален и най-вероятно го е изживял като запалянко – поясни шефът на сините.
Иво Тонев призна още, че след загубата в Разград е разговарял единствено с младия вратар Василев, който пусна гол от 30 метра.
– Не съм говорил с отбора. Само с Иво Василев си поговорих, тъй като беше много разочарован след мача. Подкрепих го в този момент, той е младо момче и трудно го изживява. Тепърва има да играе много мачове и да развива качествата си – каза Тонев за младия вратар на Левски.

Тодор Батков бесен заради селекцията, пише вестник “Тема спорт”. Адвокатът недоумява защо най-скъпо платените играчи бяха резерви срещу Лудогорец Собственикът на Левски напусна бесен стадиона в Разград и отрони единствено: “Има кой да коментира представянето и играта, аз моята работа си я върша перфектно”. Ясно бе, че това са думи в градината на треньора Илиан Илиев. Адвокатът е недоумявал защо в решителния мач за тима му перлите в селекцията и респективно най-скъпо платените футболисти в клуба са резерви. На пейката на “Лудогорец Арена” бяха Жоао Силва, Марсиньо и Роман Прохазка. Хората, които трябваше да правят разликата между Левски и другите отбори в шампионата. Те обаче са в трагична форма. Простите сметки показват, че сините държат като резерви играчи с над 130 хиляди лева месечна заплата. От изброените по-горе футболисти на терена през втората част се появиха Марсиньо и Силва. Прохазка пък така и не хвана ръка, а вместо него Илиан Илиев се довери на Борислав Цонев, който през този сезон така и не бе взимал участие за тима в А група. По всичко личи, че на словака ще му бъде търсен нов отбор през зимната пауза.
Китайци готвят оферта за Карвальо Нападателят на Левски Базил де Карвальо е попаднал в полезрението на няколко китайски клуба. Сенегалецът, които е национал на Гвинея Бисау, е бил наблюдаван в продължение на месец от представители на няколко отбора от азиатската страна. До момента стрелецът прави най-успешния си сезон, откакто е в България. Той е голмайстор на А група с отбелязаните 9 гола в 13 срещи. Ако на „Герена” получат прилична оферта за Карвальо, то нищо чудно да се разделят с него. Причината е, че той вече е на 31-години. На всичкото отгоре Левски успя да го привлече като свободен агент. На “Лудогорец Арена”, изявите на нападателя са били следени и от турски мениджъри. Под лупа са били гледани действията на Марсиньо и Владимир Гаджев. И тримата обаче разочароваха. Недоволни от Гаджев са останали и представителите на Удинезе.
Сините впечатлили „Газпром” с прозрачни финанси Иво Тонев разкри защо руската газова компания “Газпром” е на път да стане партньор на Левски. Той призна, че от “Герена” са водили интензивни преговори с енергийния гигант. “Това, което направихме и може би с това ги накарахме да се решат на такава стъпка – предоставихме им доста сериозна информация за клуба ни, за финансовото ни състояние. Предоставихме им проектът ни за изграждане на нов стадион, който в съвсем скоро време ще бъде завършен. Дадохме план с изградените ни вече тренировъчни игрища за школата, колко деца имаме в нея. Опитахме се да им докажем, че работим професионално и сериозно във всяка област. Те се запознаха с финансовата част
какви приходи и разходи има клубът, как и за какво харчи пари, какви данъци се плащат. Тепърва предстои да се водят разговори. Договорът ни с VTB Capital е до януари. Би трябвало до края на декември да бъдем наясно дали ще подпишем договор с “Газпром”. Да, те са голяма компания, но ние сме голям клуб с голяма история, с перфектни и прозрачни финанси”, посочи Тонев