Предстои предпоследният кръг в групите

Днес ще се играят 8 мача от предпоследния пети кръг в груповата фаза на турнира Шампионска лига. В група “Е” италианският шампион Ювентус е домакин на лидера Челси, а вторият Шахтьор Донецк приема аутсайдера Нордселанд. В група „F” испанският Валенсия и немският Байерн Мюнхен са първи и втори в потока с по 9 точки. Те ще играят един срещу друг на стадион „Местая”. В другата среща от групата френският Лил е гост на болоруския шампион БАТЕ Борисов, като мачът е единият от двата ранни в програмата. Той започва в 19:00 часа заедно с двубоя от група G между испанския вицешампион Барселона и Спартак Москва. Ако каталунците спечелят на негостоприемния стадион „Лужники”, ще се класират на осминафиналите в турнира,focus-sport
В другата среща от групата шотландският Селтик е гост на португалския Бенфика.
В последните мачове за деня румънският Клуж играе със Спортинг Брага в група H, а турският Галатасарай е домакин на осигурилия си участие в следващата фаза Манчестър Юнайтед. Всички двубои освен тези в Минск и Москва са от 21:45 часа:

ГРУПА “А”

Динамо (Киев) – Порто 0:0
На стадион „Олимпийски” в Киев Динамо (Киев) и Порто завършиха при резултат 0:0 в мач от група “А” на турнира Шампионска лига.
Двата тима са играли 5 мача помежду си до момента, като 4 са победите за лисабонския тим, а само един е успехът за украинците. В предишния двубой от този сезон в турнира Порто победи с 3:2 Динамо в Лисабон. Динамо (Киев) няма загуба в последните си 11 домакинства в Европа. Киевчани за първи път не вкараха гол в последните си седем домакински мача в евротурнирите срещу португалски съперници.
Порто няма загуба при визитите си в Украйна.

Игор Суркис: Призовавам феновете на Динамо да изчакат до зимата, тогава ще играем по-добре
Динамо Киев и Порто завършиха 0:0 в мач от 4-и кръг на турнира Шампионска лига, а след двубоя феновете на украинците, които бяха домакини на двубоя, изразиха недоволството си от това, че Динамо изостава на на 5 точки от лидера в група “А” и е напът да изгуби шансове за класиране на 1/8-финалите. Президентът на Динамо Игор Суркис ги призова да изчакат до зимата, когато Олег Блохин ще редуцира състава на тима и се очаква той да играе по-добре.
Източник: http://korrespondent.net

Алексей Михайличенко: Очаквахме повече точки от мача с Порто
Алексей Михайличенко, помощник треньорът на Динамо Киев, обяви, че е очаквал отборът да спечели повече от 1 точка срещуъ Порто в мача от 4-и кръг в турнира Шампионска лига, но не обвинява играчите си. След равенство отборът има само теоретични шансове за класиране на плейофите.
“Отборът се бореше и направи това, което може, за да се постигне желания резултат. Трудно ще е да се оплача от играчите си, те се раздадоха. Но не го направиха без грешки”- каза Михайличенко, цитиран от официалния сайт на Динамо.

Кранчар: Ще се опитаме да използваме шансовете си за класиране на осминафиналите докрай
Хърватският халф на Динамо Киев Нико Кранчар коментира резултата от мача с Порто, който завърши 0:0. “За съжаление, ние не си използвахме шансовете пред гола и логично не спечелихме срещу Порто. Естествено, не сме в много добро настроение. Тази позиция ни гарантира място в Лига Европа, но да не забравяме, че ни остават теоретични шансове за класиране на 1/8-финалите в Шампионска лига, така че трябва да се борим до последно. Олег Блохин дойде да ни види в съблекалнята след мача и каза, че сме показали добър футбол”, каза халфът на Динамо, цитиран от prosport.tsn.ua.

Витор Перейра: Огромен успех е, че се класираме на осминафиналите
Треньорът на Порто Витор Перейра определи като огромен успех класирането на отбора му за осминафиналите на Шампионската лига два кръга преди края на груповата фаза. Това стана факт, след като лисабонските играчи направиха нулево равенство при гостуването си на Динамо (Киев).
“Щеше повече да ми хареса, ако бяхме победили, но това е много труден терен и Динамо хвърли всичко, за да запази шансовете си за класиране. Направихме мач, в който бяхме заложили на персонални задачи, заложихме на отборната игра, създадохме ситуации за гол, но не отбелязахме. Мисля обаче, че резултатът е справедлив. Да постигнем класиране на осминафиналите след четвъртия кръг е огромен успех, който не всеки отбор го постига”, каза Перейра.
ПСЖ победи Динамо (Загреб) с 4:0
На стадион „Парк де Пренс” в Париж ПСЖ победи с 4:0 Динамо (Загреб) в мач от група “А” на турнира Шампионска лига. Гол за домакините през първото полувреме вкара Алекс в 16-ата минута. Само за 19 минути през второто – от 61-ата до 80-ата, парижани стигнаха до разгромния резултат с попаденията на Матуиди, Менес и Хоарау. Това бе втора победа в турнира на парижани над хърватския тим. ПСЖ няма загуба в последните си 19 домакинства в Европа, като в тях записа 12 победи и 7 равенства.
Динамо (Загреб) допусна 12 загуби и 1 равенство в последните си 13 мача в Шампионската лига.

Анчелоти: Ибрахимович доказа, че е страхотен играч и прави всичко за отбора
Наставникът на ПСЖ Карло Анчелоти бе в добро настроение след победата на неговия отбор с 4:0 над Динамо (Загреб) в Шампионската лига. Италианецът похвали играчите си, които са показали отличен футбол, след като понесоха сериозни критики за домакинската загуба от Сент-Етиен във френската Лига 1.
“Това беше един много добър мач. Реакцията на играчите тази вечер показа, че резултатът срещу Сент-Етиен е бил случаен. През първото полувреме имахме няколко неточности, но с влизането на Верати станахме по-бързи. “, сподели Анчелоти след мача.
Анте Чачич: Всяка наша грешка беше наказана от много опитен отбор
Наставникът на Динамо (Загреб) Анте Чачич призна превъзходството на ПСЖ, но съжали, че играчите му са имали своите възможности за по-добро представяне и не е трябвало да допускат загуба с 0:4 в мач от 4-и кръг в груповата фаза в турнира Шампионска лига срещу френския тим.
“Класирането показва, че победата на ПСЖ е заслужена, но ние имахме своите шансове в мача. Трудно беше за нашите млади и неопитни играчи, въпреки че показахме смелост. Всяка наша грешка беше наказана от много опитен отбор. Поздравявам съперника ни с успеха”, каза Чачич.

Резултати/Програма на мачовете от група “А”
18 септември, 21:45 часа
Динамо (Загреб) – Порто 0:2
ПСЖ – Динамо (Киев) 4:1
3 октомври, 21:45 часа
Динамо (Киев) – Динамо (Загреб) 2:0
Порто – ПСЖ 1:0
24 октомври, 21:45 часа
Порто – Динамо (Киев) 3:2
Динамо (Загреб) – ПСЖ 0:2
6 ноември, 21:45 часа
Динамо (Киев) – Порто 0:0
ПСЖ – Динамо (Загреб) 4:0
21 ноември, 21:45 часа
Порто – Динамо (Загреб)
Динамо (Киев)– ПСЖ
4 декември, 21:45 часа
Динамо (Загреб) – Динамо (Киев)
ПСЖ – Порто

Kласиране
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Порто 4 3 1 0 6-2 10
2.ПСЖ 4 3 0 1 10-2 9
3.Динамо (Киев) 4 1 1 2 5-7 4
4.Динамо (Загреб) 4 0 0 4 0-10 0

ГРУПА “В”

Олимпиакос – Монпелие 3:1
На стадион “Георгиос Караискакис” в Атина Олимпиакос победи Монпелие с 3:1 на в мач от група “В” на турнира Шампионска лига. Гол за домакините през първото полувреме вкара Мачадо в 4-ата минута. Белханда от дузпа реализира гол за гостите и изравни резултата в 67-ата минута, но за две минути в 80-ата и 82-ата Греко и Митроглу с головете си донесоха победата за гърците. В миналия кръг атинският гранд също постигна победа с 2:1 над съперника си. Това обаче бе първа победа за Олимпиакос в последните 5 евродомакинства срещу френски отбори. Монпелие спечели само един от последните си 12 мача в евротурнирите.

Шалке 04 – Арсенал 2:2
На стадион “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен Шалке успя да спечели точка срещу Арсенал след равенството 2:2 в мач от група “В” на турнира Шампионска лига. До 26-ата минута гостите водеха с два гола преднина. Точни бяха Тио Уолкът и Оливие Жиру. Шалке върна един гол във 2-ата минута на продължението на първата част. Голмайстор за тима от Гелзенкирхен стана Хунтелаар. Джеферсън Фарфан оформи крайния резултат в 67-ата минута с втория гол за домакините.
Двата тима са играли 4 мача помежду си, като от тях германците печелят 2 и губят другите 2. Лондончани спечелиха само три от последните си 14 гостувания в Шампионската лига. Арсенал няма мач без допуснат гол на немска територия.

Венгер е доволен след 2:2 с Шалке
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че резултатът 2:2 срещу Шалке в Шампионската лига само показва израстването на отбора му.
„И двата състава играха много силно. След това, което ни се случи в събота, бе важно да отговорим подобаващо, и го сторихме. Играхме срещу много добър опонент, и е малко разочароващо, че допуснахме гол точно преди почивката,“ заяви Венгер след срещата. „След това и в последната минута на второто полувреме, Уолкът можеше да направи 3:2 за нас. Но като цяло, смятам, че 2:2 е справедлив резултат. В Шампионската лига при 2:0 никога не можеш да си сигурен, че ще победиш, особено предвид качествата на немските отбори.“
„Немските отбори имат физическо превъзходство, както и класа в техниката. Освен това никога не се отказват. Така че не смятах, че при 2:0 в наша полза, мачът е приключил. В събота загубихме, и поне не го сторихме и сега,“ обясни Венгер.
Въпреки отличните изяви на Тио Уолкът в последно време, френският треньор отказа да коментира дали те могат да му гарантират място в титулярния състав:„Тио Уолкът се справя много добре, и определено е един от най-добрите ни футболисти. Хората обаче забравят, че той се завръща след продължително отсъствие, след тежка контузия. Тепърва ще влиза в играта, така че това е. Всички знаем, че той е фантастичен играч.“
Венгер не смята да се осланя на последния мач от груповата фаза, срещу Олимпиакос, за да се класира тимът му напред. „Този мач сега няма значение. Важното е да спечелим следващия, срещу Монпелие. Да, може да се стигне до решителна последна среща, но може и да не се стигне до там,“ завърши старши треньорът на Арсенал.

В Олимпиакос искат да играят на осминафинал, в Монпелие – в Лига Европа
Треньорът на Олимпиакос Леонардо Жардим остана доволен от победата на неговия отбор с 3:1 над Монпелие. Португалецът заяви, че целта пред отбора е класиране в следващата фаза на Шампионската лига.
“Имаме възможност да спечелим още 6 точки и ще се опитаме да го направим. Целта ни е класиране за следващата фаза. Ние сме нов отбор, в сравнение с миналата година и се подобряваме непрекъснато. Вкарахме ранен гол срещу Монпелие, който ни даде увереност. Винаги се опитваме да водим играта и да притискаме съперника. Заслужено победихме”, заяви Жардим.
Треньорът на Монпелие Рене Жирар заяви, че трябва да се надява на чудо, за да може отборyt му да стигне до трета позиция в групата, която дава право на участие в Лига Европа.
“Трябва да бъдем реалисти. Имаме нужда от чудо, за да претендираме за третото място в групата. Олимпиакос бяха по-добрият отбор, защото ни победиха – това е толкова просто. Ние продължаваме да правим грeшки и трябва да разберем коя е причината. Разочарован съм, защото очаквах по-добро представяне в Европа”, сподели Жирар.

Резултати/Програма на мачовете от група “B”
18 септември, 21:45 часа
Монпелие – Арсенал 1:2
Олимпиакос – Шалке 04 1:2
3 октомври, 21:45 часа
Шалке 04 – Монпелие 2:2
Арсенал – Олимпиакос 3:1
24 октомври, 21:45 часа
Арсенал – Шалке 04 0:2
Монпелие – Олимпиакос 1:2
6 ноември, 21:45 часа
Шалке 04 – Арсенал 2:2
Олимпиакос – Монпелие 3:1
21 ноември, 21:45 часа
Арсенал – Монпелие
Шалке 04 – Олимпиакос
4 декември, 21:45 часа
Монпелие – Шалке 04
Олимпиакос – Арсенал

Класиране
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Шалке 04 4 2 2 0 8-5 8
2.Арсенал 4 2 1 1 7-6 7
3.Олимпиакос 4 2 0 2 7-7 6
4.Монпелие 4 0 1 3 5-9 1

ГРУПА “С”

Андерлехт победи с 1:0 Зенит за първи път
На стадион “Констант ванден Сток” в Брюксел Андерлехт победи с 1:0 Зенит в мач от група “С” на турнира Шампионска лига. Голът за победата на домакините вкара Мбокани в 17-ата минута.
Двата тима са играли 4 пъти помежду си в евротурнирите, като победата е първа за белгийския тим . Андерлехт спечели и първа победа в последните си 11 домакинства в Шампионската лига. Зенит спази традицията да няма победа в последните си 8 гостувания в Европа.

Милан взе точка след 1:1 с Малага
На стадион “Джузепе Меаца” в Милано Милан и Малага завършиха 1:1 в мач от група “С” на турнира Шампионска лига. Голът за испанския тим вкара Елисеу в 40-ата минута, а Алешандре Пато изравни в 73-ата.
Това бе втори мач между двата тима, В миналия кръг от груповата фаза испанският тим победи у дома с 1:0. Милан няма домакинска победа над испански съперници в последните 6 сблъсъка в турнира. Малага загуби само един от последните си седем мача като гост в Европа. Испанският тим е допуснал 3 гола във всичките си 15 евромача.

Пелегрини: Много вярваха, че нямаме шанс в тази група
Треньорът на класиралия се за осминафиналите на турнира Шампионска лига тим на Малага Мануел Пелегрини изрази задоволството си от равенството с Милан 1:1 и заяви, че “мнозина вярваха”, че отборът му има “потенциал”, да дебютира в турнира.
“Ние чувстваме голямо удовлетворение от това, което сме постигнали”, каза Пелегрини, който вече има опит в Шампионската лига начело на Виляреал и Реал Мадрид.
“С който и отбор да играем във втория кръг, трябва да докажем, че сме по-добри. Аз съм щастлив да участвам в Шампионската лига с три отбора, макар че Виляреал загубихме полуфинала срещу Арсенал, а с Реал Мадрид имахме нещастието да изпаданем във втория кръг”, каза Пелегрини, цитиран от вестник “Марка”.
“Трябва да завършим на върха в групата, а след това да се съсредоточим върху първенството”, добави той.

Масимилиано Алегри: Милан трябва да бъде още по-силен в следващите мачове на турнира, а също и в Серия “А”
Треньорът на Милан Масимилиано Алегри остана доволен от играта на своя отбор в двубоя срещу Малага, въпреки домакинското равенство 1:1.
“Всички срещи в Шампионската лига са трудни. Ние трябваше да поддържаме високо темпо, но разбира се, когато играем на всеки три дни, не е лесно. Доволен съм от старанието, но направихме някои грешки през втората част. Милан трябва да бъде още по-силен в следващите мачове на турнира, а също и в Серия А”, заяви Алегри.
“Реших да сменя Ел Шараави, защото той играе много и не винаги може да бъде в най-добрата си форма. Пато се представи много силно и това е важно за отбора и за самия него. Започваме да се подобряваме, бяхме близо до победата с Малага, но да не забравяме, че имахме четирима играчи между 20 и 22 години, които играха цял мач”, допълни наставникът на Милан.

Спелети остава оптимист за класирането на Зенит на осминафиналите въпреки последното място в групата
Зенит остава на последно място в групата си в Шампионската лига, но въпреки това треньорът Лучано Спалети е оптимист за класирането на осминафиналите. Италианският специалист обаче призна, че представянето на тима му при загубата от Андерлехт с 0:1 изобще не е било задоволително.
“Не показахме най-доброто, на което сме способни. Избрахме грешния момент да пресираме съперника, бяхме много бавни и позволихме да ни отнемат топката в зоната между нашата защита и халфова линия. Това ни причини много проблеми. През второто полувреме играхме по-добре, но не бяхме способни да създадем голово положение. Все пак резултатът между Милан и Малага (1:1) все още ни дава шанс и ако спечелим последните два мача, ще можем да се класираме”, коментира Спалети след мача с белгийците.

Йон ван ден Бром: Няма как да не изтъкна представянето на младите Масимо Бруно и Денис Прает
Добро бе настроението на наставника на Андерлехт Йон ван ден Бром след първата победа в груповата фаза на турнира Шампионска лига. в мач от 4-и кръг белгийският тим победи Зенит Санкт Петербург с 1:0.
“Естествено е, че се гордея с момчетата. Продължаваме с нашия прогрес и успяхме да го пренесем от белгийското първенство и в Шампионската лига. Всички играха добре, но няма как да не изтъкна представянето на младите Масимо Бруно и Денис Прает. Като цяло добро представяне, хубав гол. Можем да бъдем особено горди с тази победа”, каза Ван ден Бром

Елисеу: Сбъднах мечтата си да вкарам гол на Милан
Полузащитникът на Малага Елисеу заяви, че за него е било сбъдната мечта да вкара на Милан на Сан Сиро, както стана при равенството 1:1 между двата тима в Шампионската лига снощи.
Португалското крило даде преднина на испанците малко преди почивката, а Алешандре Пато изравни 17 минути преди края на двубоя и донесе точката на росонерите.
„Играех за Малага в Сегунда дивисион, а сега излизам срещу Милан на Сан Сиро и вкарвам. Това просто е сбъдната мечта“, каза Елисеу, който преди време за кратко игра в Италия с екипа на Лацио.
С равенството в Италия андалусийците, които са дебютанти в Шампионската лига, си гарантираха класиране на 1/8-финалите още в първото си участие в турнира.

Резултати/Програма на мачовете от група “С”
18 септември, 21:45 часа
Малага – Зенит 3:0
Милан – Андерлехт 0:0
3 октомври, 19:00 часа
Зенит – Милан 2:3
21:45 часа
Андерлехт – Малага 0:3
24 октомври, 19:00 часа
Зенит – Андeрлехт 1:0
21:45 часа
Малага – Милан 1:0
6 ноември, 21:45 часа
Андерлехт – Зенит 1:0
Милан – Малага 1:1
21 ноември, 19:00 часа
Зенит – Малага
21:45 часа
Андерлехт – Милан
4 декември, 21:45 часа
Малага – Андерлехт
Милан – Зенит

Класиране
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Малага 4 3 1 0 8-1 10
2.Милан 4 1 2 1 4-4 5
3.Зенит 4 1 0 3 3-7 3
4.Андерлехт 4 1 1 2 1-4 4

ГРУПА “D”

Моуриньо отбелязва 100 мача в турнира срещу Сити
Предстоящият мач на Реал (Мадрид) с Манчестър Сити ще бъде по-специален за треньора на испанците Жозе Моуриньо.
Двубоят, който ще се играе на стадион “Етихад стейдиъм” в сряда ще бъде мач номер 100 за португалеца в Шампионска лига.
Моуриньо ще стане най-младият специалист с подобно постижение. Любопитна подробност е, че 49-годишният португалец дебютира в турнира начело на Порто срещу настоящия си отбор Реал (Мадрид) на 19 февруари 2002 година на стадион “Сантияго Бернабеу”.
В Шампионска лига той е водил отборите на Порто, Челси, Интер и Реал (Мадрид). До момента балансът му е 54 победи, 25 равенства, 20 загуби при голова разлика 166:85.
Най-успешният му период е в Реал, където има 20 успеха, три поражения и 70 реализирани попадения.
Мачът Манчестър Сити – Реал (Мадрид) е в сряда от 21:45 часа.
Балотели е под въпрос за мача с Реал
Звездата на Манчестър Сити Марио Балотели е под въпрос за мача от груповата фаза на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Италианският национал страда от болки в гърба и поради тази причина треньорът му Роберто Манчини не може да разчита на него в последните двубои на тима.
Близки до клуба източници разкриват, че е възможно Балотели да бъде възстановен за важния мач от най-комерсиалния футболен турнир.
Ако италианският национал не може да излезе на терена, Манчини ще избира между Тевес, Агуеро и Силва.

“Марка”: Един стил, два отбора, “Кикер”: “Йозил открадна победата на Борусия”
Медиите в Испания и Германия коментираха равенството 2:2 между Борусия Дортмунд и Реал Мадрид в мач от 4-ия кръг на турнира Шампионска лига. В испанската преса днес коментарите са по-умерени, след като щастливо шампионът Реал успя да стигне до точката след гол на Йозил в 89-ата минута. “Джунейт Чакър показа жълти картони за Гроскройц и Хумелс от Борусия Дортмунд. Реал (Мадрид) и Борусия още са на пистата на “Бернабеу” преди елиминационната фаза на Шампионската лига. Те изиграха мач, който претендира за стил, който се споделя и от двата отбора: динамичен футбол, главоломна скорост. Реал спаси точката след гол от пряк свободен удар на Месут Йозил”, пише вестник “Марка” днес.
“Йозил открадна победата на Борусия”, противно на очакванията по-емоционален коментар прави немското списание “Кикер”. “Йозил от пряк свободен удар прати топката над стената за равенството 2:2 в 89-ата минута. Реал обаче играе на 21 ноември с Манчестър Сити. Борусия Дортмунд ще играе с Аякс в Амстердам”.

Пепе: Резултатът на мача с Борусия в крайна сметка е много добър
Голмайсторът на Реал Мадрид в мача от 4-и кръг в груповата фаза на турнира Шампионска лига с Борусия Дортмунд (2:2) Пепе заяви, че въпреки че не спечели, мадридският тим е постигнал добър резултат.
“Второто полувреме беше наше. Те са страхотен отбор, това е трудна група, но ние трябва да продължим”, заяви Пепе след мача от група D, цитиран от вестник “Марка”.

Клоп: Успяхме да опазим Кристиано Роналдо, резултатът срещу Реал е положителен
Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) – Юрген Клоп, остана доволен от равенството 2:2 с тима на Реал (Мадрид), признавайки, че отборът му е имал късмет да стигне до точката.
“Реал е много по-агресивен на собствен терен. През второто полувреме ни притиснаха здраво и ние не реагирахме по най-добрия начин. Не знам дали имаше засада при отменения гол на Кайехон. Искахме да задържаме топката по-продължително и да не допускаме грешки в защита. Успяхме да опазим Кристиано Роналдо и като цяло изпълнихме плана си. Резултатът е положителен, а феновете ни създадоха невероятна атмосфера”, добави Клоп, цитиран от немските медии.
Борусия води в групата с 8 точки, а Реал има 7. В следващите си два мача “жълто-черните” гостуват на Аякс и приемат Манчестър Сити.

Манчини: Съдията е виновен за отпадането на Манчестър Сити
Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини бе ядосан след равенството 2:2 на тима срещу Аякс, което намали шансовете на лондончани за излизане от група “D” на Шампионската лига. Манчини обвини съдията Петер Расмусен, който не даде две дузпи за нарушения срещу Яя Туре и Марио Балотели, а освен това отмени редовен гол на Серхио Агуеро, че е повлиял на резултата и след последния съдийски сигнал потърси обяснение от рефера.
“Главният съдия и помощниците му бяха много слаби. Не знам как е възможно да се отмени гол, когато е очевидно, че засада няма. Иначе играхме добре, особено през второто полувреме. Създадохме доста положения и вкарахме три гола, единият от които не бе признат. Жалко, че допуснахме тези грешки в защита. Не можем да си позволяваме да получаваме такива голове. Трябваше да сме значително по-внимателни. Сега не ни остава нищо друго, освен да се опитаме да спечелим оставащите два мача и да завършим трети, за да продължим в Лига Европа”, заяви италианецът, цитиран от официалния сайт на УЕФА.

Жозе Моуриньо: Ако финишираме втори, това няма да е проблем за нас, а за тези, които ще са първи в другите групи
Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо бе спокоен след равенството на тима с Борусия (Дортмунд) 2:2 в мач от 4-и кръг в груповата фаза на Шампионската лига. “Това не е някаква драма за нас. Два пъти съм печелил Шампионската лига, като и в двата случая отборите ми завършваха втори в групата. Сега сме в много силна компания и ако финишираме втори, това няма да е проблем за нас, а за тези, които ще са първи в другите групи”, заяви португалецът, цитиран от вестник “Марка”.
“И срещу Манчестър Сити, и срещу Борусия направихме отлични мачове. Да, факт е, че допуснахме две грешки в защита, които на по-късен етап в турнира могат да са фатални. Преди почивката Борусия ни постави под голямо напрежение, но второто полувреме бе изиграно по начин, който определено ми хареса”, каза още португалецът.

Реал Мадрид остава без Игуаин за мача с Леванте
Гонсало Игуаин получи контузия в дясното бедро по време на мача от Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд (2:2), съобщи вестник “Марка”.
Аржентинският нападател на Реал (Мадрид) е усетил болки в бедрото още в първите минути на срещата, но доигра първото полувреме и на почивката бе сменен от Хосе Кайехон.
Централният нападател на мадридчани Карим Бензема също има мускулна травма. По всяка вероятност и двамата са аут за предстоящото гостуване на Леванте през уикенда в срещата от Примера дивисион.

Касияс: Бесен съм заради равенството с Борусия
Капитанът на Реал Мадрид Икер Касияс призна, че си отива у дома “вбесен” след равенството 2:2 с Борусия Дортмунд, и изрази съжаление, че отборът му не е на върха на групата, но е убеден, че Манчестър Сити може да спре лидера в следващия мач.
“Ние сме с една крачка назад, не можем да разчитаме на себе си за първото място. Трябваше да се борим със зъби и нокти, за да се стигнем до равенство”, каза той.
“Трябва да помислим и за нещо положително. Резултатът от другия мач е същия. Сити трябва да се опита да спечели последните си възможности за класиране”, добави той, цитиран от вестник “Марка”.
“През първото полувреме контролирахме играта”, каза още Касияс.

Франк де Бур: Разочаровани сме, трябваше да победим Сити
Треньорът на Аякс Франк де Бур сподели, че играчите му са останали разочаровани, след като са пропуснали победата при гостуването на Mанчестър Сити в Шампионската лига.
“Преди мача, щяхме да бъдем доволни на равенство, но след срещата играчите ми останаха разочаровани от равенството 2:2. Имахме възможност да нокаутираме Манчестър Сити и да направим голяма крачка към класиране напред. Играхме срещу едни от най-силините играчи в света и моите футболисти могат само да се гордеят с това, което показаха. Ако бяхме по-точни в някои моменти щяхме да победим Сити и във втория мач”, заяви Де Бур.
“Трябва да изчакаме, какво ще стане в групата. Следващия ни двубой с лидера Дортмунд ще реши много неща в най-силната група на Шампионската лига”, допълни още наставникът на Аякс.

Реал Мадрид спечели точка срещу Борусия Дортмунд с гол на Йозил в последната минута
На стадион “Сантяго Бернабеу” в Мадрид испанският шампион Реал успя да спечели точка срещу Борусия (Дортмунд). Двата тима завършиха 2:2 в мач от група “D” на турнира Шампионска лига. Марко Ройс откри резултата 28-ата минута, но 6 минути по-късно Пепе изравни с гол с глава. В 45-ата минута Марио Гьотце отново изведе немския тим напред в резултата след перфектен пас на Гроскройц. В 89-ата минута Месут Йозил се превърна в герой за домакините, вкарайки изравнителен гол.
Двата отбора са играли 6 мача помежду си в турнира, като немският шампион има победа и 2 загуби. Борусия (Дортмунд) не успя да се превърне във втория немски тим, победил Реал на „Бернабеу” след Байерн.

Манчестър Сити отново не победи, но спечели точка срещу Аякс след 2:2
На стадион “Етихад Стейдиъм” в Манчестър английският шампион Манчестър Сити спечели точка след равенството 2:2 с Аякс в мач от група “D” на турнира Шампионска лига. Двата гола за гостите вкара Де Йонг в 10-ата и 17-ата минута. Яя Туре бе точен за 1:2, а съотборникът му Серхио Агуеро оформи крайния резултат в 74-ата минута.
В миналия кръг от груповата фаза холандците победиха с 3:1 английския шампион. Манчестър Сити има 36 домакински мача в евротурнирите, като в тях е допуснал само една загуба. Аякс спечели само две от 12-те си гостувания в Англия.
Само осем отбора с една или по-малко точки след първите си три мача в групите са продължавали в следващата фаза на Шампионската лига.

Резултати/Програма на мачовете от група “D”
18 септември, 21:45 часа
Борусия (Дортмунд) – Аякс 1:0
Реал (Мадрид) – Манчестър Сити 3:2
3 октомври, 21:45 часа
Манчестър Сити – Борусия (Дортмунд) 1:1
Аякс – Реал (Мадрид) 1:4
24 октомври, 21:45 часа
Аякс – Манчестър Сити 3:1
Борусия (Дортмунд) – Реал (Мадрид) 2:1
6 ноември, 21:45 часа
Манчестър Сити – Аякс 2:2
Реал (Мадрид) – Борусия (Дортмунд) 2:2
21 ноември, 21:45 часа
Аякс – Борусия (Дортмунд)
Манчестър Сити – Реал (Мадрид)
4 декември, 21:45 часа
Борусия (Дортмунд) – Манчестър Сити
Реал (Мадрид) – Аякс

Класиране
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Борусия (Д) 4 2 2 0 6-4 8
2.Реал (Мадрид) 4 2 1 1 10-7 7
3.Аякс 4 1 1 2 6-8 4
4.Манчестър Сити 4 0 2 2 6-9 2

ГРУПА “Е”

Ювентус или Челси – единият може да отпадне преди осминафиналите
Дербито от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига в Торино ще е между шампиона на Италия Ювентус и носителя на трофея Челси.
В първия мач помежду си двата отбора завършиха 2:2 на “Стамфорд Бридж”. Залогът в реванша е огромен, защото на карта е поставено класирането на двата гранда на осминафиналите. “Сините” от Лондон са на второ място в групата със седем точки. Толкова има и първият Шахтьор (Донецк).
“Бианконерите” са на третата позиция с точка по-малко. Всичко друго освен победа най-вероятно ще изхвърли италианците от най-силния европейски клубен турнир, защото в последния кръг Челси е домакин на Нордселанд и едва ли ще допусне изненада на “Стамфорд Бридж”, докато италианският тим гостува в Украйна.
Кадровите проблеми за Ювентус са свързани с контузията на Мирко Вучинич и все още възстановяващия се Паоло де Челие. Девет от титулярите на “бианконерите” изглеждат ясни.
Единствените въпросителни са около двамата нападатели. Очаква се това да са Куалярела и Джовинко, но Бендтнер, Матри и възстановеният от контузия Пепе също чакат своя шанс. Италианският мениджър на Челси Роберто ди Матео не може да разчита на контузения Джон Тери. Другият опитен футболист в състава -Франк Лампард е под въпрос.
Мачът Ювентус – Челси е днес от 21:45 часа.

Аутсайдерът приема лидера в група Е
Абсолютният аутсайдер в група Е на турнира Шампионска лига Нордселанд приема лидера Шахтьор (Донецк). В първия мач между двата отбора на груповата фаза на “Донбас Арена” украинският гранд победи с 2:0 с два гола на Мхитарян.
На стадион “Паркен” в Копенхаген обаче домакините ще опитат със сигурност да спечелят още поне точка, след като стигнаха до равенството с шампиона на Италия Ювентус. Загуба на точки обаче едва ли е в плановете на старши треньора на Шахтьор Мирча Луческу, особено след нещастната загуба в миналия кръг от Челси в Лондон с 2:3.
Въпреки нея тимът от Донецк е много близо до класиране в следващата фаза. Победа в Копенхаген и резултат различен от равния в дербито между Ювентус и Челси ще означава, че Шахтьор ще си е осигурил участие и на пролет в Шампионската лига кръг преди края на груповата фаза.
Maчът в Копенхаген е днес от 21:45 часа.

Ювентус без Вучинич срещу Челси
Нападателят на Ювентус Мирко Вучинич е под сериозна въпросителна за решителния мач от Шампионската лига срещу Челси днес в Торино.
Черногорският национал пропусна последните три двубоя на бианконерите, след като първо бе контузен, а след това бе и болен.
Вучинич отново тренира индивидуално в неделя, тъй като имаше температура и днес състоянието му ще бъде следено отблизо, за да се реши дали да попадне в групата за мача с еврошампионите.
Ако Мирко Вучинич не се възстанови, то Старата госпожа вероятно ще излезе в атака със Себастиан Джовинко и Фабио Куалиарела.
Ювентус се нуждае от четири точки от последните си два мача в груповата фаза на ШЛ – срещу Челси и Шахтьор в Донецк, за да се класира със сигурност за 1/8-финалите.

Торес остава резерва срещу Ювентус
Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео разкри, че може да извади Фернандо Торес от състава си за мача с Ювентус в Торино във вторник.
Испанският национал има само едно вкарано попадение през последните шест седмици и беше част от тима, който загуби с 1:2 от Уест Бромич в събота.
„Трябва да направим оценка на целия тим и да видим как е всеки и как ще се възстанови“, коментира Ди Матео пред „Дейли Мирър“.
„Ако вярвам, че това е най-правилното нещо за отбора, тогава да, ще го остава извън състава“, заяви италианският наставник на Челси за Торес.

***
Гол в края донесе успеха на Челси над Шахтьор с 3:2
С попадение на Мосес в допълнителното време на мача Челси победи на „Станфорд Бридж” Шахтьор (Донецк) от Украйна с 3:2 в мач от група „Е” на Шампионската лига. За европейския клубен шампион това бе втори успех в групата. Шахтьор регистрира първа загуба в кампанията.
Фернандо Торес откри резултата за Челси още в 6-ата минута. Само три минути по-късно Вилиам изравни. В 40-ата минута с брилянтен изстрел от центъра Оскар направи резултата 2:1 за Челси. В 47-ата минута Вилиам с второто си попадение в мача направи резултата 2:2.

Ювентус вкара четири гола за първия си успех в група „Е”
Ювентус победи в Торино датският Нордселанд с 4:0 в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига по футбол. За Ювентус това е първи успех в групата. Нордселанд регистрира трета загуба и остава без победа.
Маркизио в 6-ата, Видал в 23-ата, Джовинко в 37-ата и Ку,алярела в 75-ата минута бяха точни за победителите.

Резултати/Програма на мачовете от група “E”
19 септември, 21:45 часа
Шахтьор (Донецк) – Норселанд 2:0
Челси – Ювентус 2:2
2 октомври, 21:45 часа
Ювентус – Шахтьор (Донецк) 1:1
Нордселанд – Челси 0:4
23 октомври, 21:45 часа
Нордселанд – Ювентус 1:1
Шахтьор (Донецк) – Челси 2:1
7 ноември, 21:45 часа
Ювентус – Нордселанд 4:0
Челси – Шахтьор (Донецк) 3:2
20 ноември, 21:45 часа
Нордселанд – Шахтьор (Донецк)
Ювентус – Челси
5 декември, 21:45 часа
Шахтьор (Донецк) – Ювентус
Челси – Нордселанд

Класиране
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Челси 4 2 1 1 10-6 7
2.Шахтьор 4 2 1 1 7-5 7
3.Ювентус 4 1 3 0 8-4 6
4.Нордселанд 4 0 1 3 1-11 1

ГРУПА “F”

Валенсия и Байерн излизат в пряк спор за лидерството в група F
Преди мачовете от петия кръг в Шампионската лига в група F лидер е Байерн (Мюнхен), който има 9 точки, на втора позиция е Валенсия също с 9, а трети е тимът на БАТЕ (Борисов) с 6 точки.
Така сблъсъкът между немския Байерн и Валенсия на “Местая” се очертава като ключов за крайния изход на надпреварата. Треньорът на Валенсия Маурисо Пелегрино няма проблеми с контузени футболисти, а според местните медии той ще заложи на дефанзивна тактика, използвайки бързината на Солдадо и Жонас.
Очаква се на вратата да застане 25-годишният Гуаита, заменяйки бразилеца Диего Алвеш. В същото време в Мюнхен не пропуснаха да отбележат факта, че треньорът Пелегрино е футболистът, който изпусна последната дузпа във финала между двата отбора през 2001 година.
Очаква се Франк Рибери да бъде титуляр, както и Холгер Бадщубер, които са напълно възстановени от контузии. Няколко от основните играчи на Байерн получиха почивка в дербито срещу Нюрнберг през уикенда, което се отрази на крайния резултат – 1:1. В крайна сметка треньорът Юп Хайнкес реши да съхрани силите им за двубоя в Испания.
Мачът Валенсия – Байерн е днес от 21:45 часа.

Лил иска реванш за загубата от БАТЕ Борисов
На 19 септември БАТЕ (Борисов) постигна първия си успех в Шампионска лига, след победа като гост на Лил с 3:1 и сега всички в Беларус очакват да видят нов триумф на отбора.
БАТЕ е изправен пред историческата възможност да се класира за директните елиминации, след като има 6 точки и заема третото място в класирането, с три по-малко от първите Байерн и Валенсия.
В момента обаче БАТЕ (Борисов) е далеч от прекрасната си форма, демонстрирана в началото на сезона. В последния кръг на местното първенство отборът завърши наравно 0:0 като гост на Славия, а преди това отстъпи като гост на Нафтан с 0:1.
Контузия в двубоя със Славия получи централният защитник Артьом Радков, като участието му в мача днес ще се реши непосредствено преди първия съдийски сигнал.
От друга страна, отборът на Лил е амбициран да си върне за поражението от БАТЕ, а също така да заличи и лошия спомен от кошмарното 1:6 от Байерн в предишния кръг. В тима няма контузени футболисти.
Мачът БАТЕ – Лил е днес от 19:00 часа.

Рибери и Гомес заминаха с Байерн за Валенсия
Марио Гомес и Франк Рибери попаднаха в групата на Байерн за решителното гостуване на Валенсия в Шампионската лига във вторник. Рибери пропусна равенството 1:1 срещу Нюрнберг в събота заради контузия, а дали той ще може да вземе участие в двубоя с „прилепите“ ще стане ясно в последния момент.
„Това не е проста контузия, но трябва да играя. Това е един много важен мач“, заяви Рибери. Треньорът Юп Хайнкес също не иска да се лишава от своята звезда. „Мисля, че ще успее.“
„Всеки голям отбор има ключови играчи, от които е зависим. Франк Рибери бе в последните месеци най-добрият играч за нас“, сподели пък Карл-Хайнц Румениге.
Гомес попадна в групата на Байерн за първи път от август, тъй като претърпя операция на левия глезен. Той със сигурност ще остане на резервната скамейка.
Общо за Испания отпътуваха 19 футболисти, сред които не попаднаха контузените Ариен Робен и Жером Боатенг.

***
Валенсия с трети успех в група „F”
Тимът на Валенсия постигна третата си победа в група „F” на Шампионската лига. В мач от четвъртия кръг на груповата фаза на стадион „Местая” Валенсия победи БАТЕ Борисов от Беларус с 4:2.
За тима от Беларус това е втора загуба в групата.
Жонас в 26-ата минута откри резултата за Валенсия, а с попадения на Солдадо от дузпа в 29ата минута и Фегули в 51-ата минута домакините доведоха резултата до 3:0 в своя полза. Бресан в 53-ата и Мозолевски в 83-ата минута бяха точни за БАТЕ Борисов за 3:2. Крайното 4:2 за Валенсия оформи Фегули с второто си попадение в мача.

Байерн победи Лил с 6:1
Финалистът в предишното издание на Шампионската лига Байерн се разправи с френския Лил, побеждавайки на „Алианц Арена” в Мюнхен с 6:1 в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на най-престижния клубен турнир в света, група „F”. Швайнвщайгер в 5-ата, Пизаро в 18-ата, Робен в 23-ата и Пизаро в 28-ата и 33-ата минута направиха резултата 5:0 за Байерн. В 58ата минута Саломон Калу намали на 5:1, а в 66-ата минута Тони Кроос оформи крайното 6:1 за Байерн. За тима от Мюнхен това бе трета победа в групата. Лил регистрира четвърта загуба.

Резултати/Програма на мачовете от група “F”
19 септември, 21:45 часа
Лил – БАТЕ (Борисов) 1:3
Байерн – Валенсия 2:0
2 октомври, 21:45 часа
Валенсия – Лил 2:0
БАТЕ (Борисов) – Байерн 3:1
23 октомври, 21:45 часа
БАТЕ (Борисов) – Валенсия 0:3
Лил – Байерн 0:1
7 ноември, 21:45 часа
Валенсия – БАТЕ (Борисов) 4:2
Байерн – Лил 6:1
20 ноември, 21:45 часа
БАТЕ (Борисов) – Лил
Валенсия – Байерн
5 декември, 21:45 часа
Лил – Валенсия
Байерн – БАТЕ (Борисов)

Класиране
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Валенсия 4 3 0 1 10-4 9
2.Байерн 4 3 0 1 10-5 9
3.БАТЕ Борисов 4 2 0 2 8-9 6
4.Лил 4 0 0 4 2-12 0

ГРУПА “G”

Преди Бенфика – Селтик
След победата над Барселона в предишния кръг на Шампионска лига шотландският Селтик гостува на Бенфика в мач, който може да му осигури място в следващата фаза.
При победа шотландците със сигурност продължават напред, но и голово равенство може да бъде достатъчно, при положение, че Спартак не победи Барселона в другата среща.
Селтик има три загуби при гостуванията си на Бенфика, но след отличните резултати в Шампионската лига през този сезон, отборът на Нийл Ленън изглежда способен да промени тази негативна статистика. Под въпрос за двубоя са Гари Хупър, Джо Ледли и Скот Браун, но Йоргос Самарас и Крис Комънс са възстановени. Срещата ще пропусне Джейм Форест.
В състава на Бенфика след продължително отсъствие поради наказание се завръща капитанът Луизао, но отново ще отсъства Пабло Аймар.
Мачът Бенфика – Селтик е днес от 21:45 часа.

Барселона иска само точка от Спартак Москва
Барселона се нуждае само от една точка при гостуването си на Спартак (Москва) в мач от група “G” на Шампионска лига, за да си осигури място в следващата фаза на надпреварата.
Историята показва, че каталунците не би трябвало да срещнат особени затруднения при постигането на тази цел. Барса никога не е губила в Русия като има една победа и пет равенства, а при единственото си гостуване на Спартак през сезон 1992-1993, двубоят завършва 2:2 като един от головете отбелязва Христо Стоичков.
Треньорът на Барселона Тито Виланова ще може да разчита на почти всички свои футболисти като в групата за мача са Карлес Пуйол и Жерар Пике, а след наказание се завръща Серхио Бускетс. Отсъстват Адриано, Алексис Санчес и Тиаго.
В същото време проблемите с контузени футболисти в състава на Спартак (Москва) продължават. В така важния двубой с Барселона, участие няма да могат да вземат Сергей Паршивлюк, Артьом Дзюба, Ейдън Макгийди, Динияр Билялетдинов, Ромуло и Сослан Гатагов, а травма в последния двубой от руското първенство получи и вратарят Артьом Ребров. Наказан е Николас Пареха.
Първият двубой между двата тима завърши с успех на Барселона с 3:2.
Каталунците оглавяват класирането в групата с девет точки, Селтик е на втора позиция със седем, Бенфика има четири, а Спартак е на последното място с 3.
Двубоят Спартак (Москва) – Барселона е от 19:00 часа днес

Фабрегас получи виза за Русия, имал 2 паспорта
Халфът на Барселона Сеск Фабрегас получи виза за влизане в Русия.
Каталунците ще играят със Спартак Москва в мач от предпоследния кръг на груповата фаза. Фабрегас е имал проблеми с паспортния контрол заради факта, че имал два паспорта, в случай че изгуби единия.
Сеск взел със себе си на път за Русия не този, който бил посочен във визата.
На летището рецепционистът многократно поискал покана от Спартак, срещу която Фабрегас трябвало да получи разрешение за влизане в Русия.
Халфът вече има такава и ще играе в днесшния мач.
Източник: segodnya.ua

Субисарета: Барселона ще се класира след този кръг за осминафиналите
Спортният директор на Барселона Андони Субисарета изрази желание тимът му да се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига още при днесшното гостуване на Спартак Москва.
„Нашата цел е да се класираме за следващия кръг колкото се може по-скоро. Ние трябва да спечелим във вторник, за да се случи това“, каза Субисарета.
„Не успяхме да си гарантираме продължаването още в Глазгоу, но се надяваме, че можем да направим това в Москва. Очакваме труден мач, защото Спартак излиза с възможността да се класира за следващия кръг.“
„Лионел Меси не играе, за да чупи индивидуални рекорди. Това, което той иска, е отборът да печели и допринася за състава с неговата работа“, заяви шефът на Барса.
Каталунците са лидери в Група G на ШЛ с 9 точки, докато Спартак Москва е последен с 3. Селтик е втори със 7 точки, а на трето място е Бенфика с 4.

Педро: Спартак Москва са труден съперник
Нападателят на Барселона Педро Родригес показа уважение към съперника на тима в мача от 5-ия кръг в груповата фаза на турнира Шампионска лига Спартак (Москва). “Опасен противник. Пред тях е шансът да се изкачат в класирането и очаквам изключително трудна среща. Предимствата им са бързина и физическа мощ”, коментира Педро, цитиран от вестник “Марка”.
Мачът на стадион “Лужники” в Москва е днес от 19:00 часа. Припомняме, в първата среща Барселона стигна до обрат и победи с 3:2.

***
Селтик победи Барселона с 2:1
Шотландският Селтик победи Барселона с 2:1 в мач от група „G” на Шампионската лига. За Барселона това са първи загубени точки в групата. Тимът на Селтик постигна втора победа в групата.
Уаниама откри резултата на стадиона в Глазгоу в 21-ата минута на мача. В 83-ата Уат покачи на 2:0, а крайното 2:1 оформи Лионер Меси в добавеното време на двубоя.

Бенфика победи Спартак (Москва) с 2:0
Португалският Бенфика постигна първата си победа в груповата фаза на Шампионската лига. В мач от четнвъртия кръг в група „G” на турнира в Лисабон Бенфика се наложи над Спартак (Москва) с 2:0. Оскар Кардосо в 55-ата и 69-ата минута бе точен за домакините.
В 78-ата минута той пропусна да стигне до хеттрик, след като пропусна дузпа. За нарушението за наказателния удар червен картон получи Пареха от Спартак.
За московчани това е трета загуба в групата.

Резултати/Програма на мачовете от група “G”
19 септември, 21:45 часа
Барселона – Спартак (Москва) 3:2
Селтик – Валенсия 0:0
2 октомври, 19:00 часа
Спартак (Москва) – Селтик 2:3
21:45 часа
Бенфика – Барселона 0:2
23 октомври, 19:00 часа
Спартак (Москва) – Бенфика 2:1
21:45 часа
Барселона – Селтик 2:1
7 ноември, 21:45 часа
Бенфика – Спартак (Москва) 2:0
Селтик – Барселона 2:1
20 ноември, 19:00 часа
Спартак (Москва) – Барселона
21:45 часа
Бенфика – Селтик
5 декември, 21:45 часа
Барселона – Бенфика
Селтик – Спартак (Москва)

Класиране
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Барселона 4 3 0 1 8-5 9
2.Селтик 4 2 1 1 6-5 7
3.Бенфика 4 1 1 2 3-4 4
4.Спартак 4 1 0 3 6-9 3

ГРУПА “H”

Галатасарай ще търси победа срещу осминафиналиста Манчестър Юнайтед
Манчестър Юнайтед се класира на осминафиналите и зае първото място в група Н на турнира Шампионска лига още преди две седмици, след като спечели гостуването си на Брага с 3:1. Така два мача преди края на груповата фаза “червените” вече са сигурен участник в следващата фаза и могат да съсредоточат вниманието си върху представянето си във Висшата лига на Англия.
Сега пред тима от Манчестър предстои тежко гостуване на Галатасарай. Грандът от Истанбул започна изключително неубедително представянето си в тазгодишното издание на Шампионска Лига. Възпитаниците на Фатих Терим записаха загуби от Манчестър Юнайтед и Брага и завършиха наравно като домакини на Клуж. Преди две седмици обаче тимът спечели гостуването си в Румъния и запази шансовете си за класиране в следващата фаза, като в момента заема второ място с 4 точки, колкото има и Клуж.
Въпреки подобрението в играта и формата си, само преди няколко дни Галатасарай отново показа, че страда от непостоянни изяви, при домакинската загуба от непретенциозния тим на Карабюкспор с 1:3. Преди това Фатих Терим и неговите играчи направиха серия от шест поредни мача без загуба.
В последните си 10 двубоя като домакин в Шампионската Лига турският тим има само четири победи, при три равенства и три загуби. Последният мач между двата отбора в Истанбул е от преди 18 години, като тогава срещата завършва при равен резултат 0-0. Сега подобно развитие на мача няма да е от полза за тима на Галатасарай, който се нуждае от задължителен успех, за да запази добри шансове за второто място преди последния кръг.
Въпреки голямото име, с което трябва да се справи клубът от Истанбул, задачата на Фатих Терим и неговите играчи най-вероятно ще бъде улеснена от експерименталния състав, който би трябвало да избере мениджърът на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън. Почти сигурно най-големите имена в отбора на “червените дяволи”, като Робин Ван Перси, Уейн Рууни, Ашли Йънг, Антонио Валенсия и др., няма да вземат участие в срещата. Шанс за изява ще бъде даден на играчи, които попадат по-рядко в титулярния състав, както и на някои от юношите на клуба.
Със сигурност домакините ще искат реванш и за загубата в първия кръг на груповата фаза, когато на “Олд Трафорд” Юнайтед спечели с 1:0, а съдията не отсъди две дузпи за гостуващия тим на Галатасарай.
Мачът в Турция е днес от 21:45 часа.

Клуж гони победа срещу Брага с португалски треньор
Два мача преди края на груповата фаза на турнира Шампионска лига отборите на Клуж и Брага имат отлични шансове за класиране на осминафиналите. Лидерът в група Н Манчестър Юнайтед вече си осигури участие на осминафиналите, но второто място все още е свободно.
Освен румънският и португалският тим, за него ще се бори и турският Галатасарай. В момента грандът от Истанбул заема втора позиция с 4 точки, колкото има и Клуж, а Брага е на последно място с 3.
В първия мач между Клуж и Брага в Португалия шампионите на Румъния постигнаха изненадващ успех над своите съперници с 2:0. От тогава обаче в тима на Клуж настъпиха големи промени, най-важната от които е рокадата на треньорския пост. Въпреки че спечели четири точки от три мача в Шампионска Лига, Йоан Андоне бе уволнен, заради незадоволителните резултати в местното първенство. На негово място ръководството назначи Пауло Сержио, който обаче също не започна убедително начело на клуба.
Португалският специалист записа загуба в дебюта си в Шампионската лига след домакинско поражение 1:3 от Галатасарай, а през изминалия уикенд Клуж записа петата си загуба от началото на сезона в местното първенство след 0:2 от Астра. Така “железничарите” заемат едва шеста позиция в класирането с 25 точки, на цели 16 от лидера Стяуа.
В последните си осем домакинства в груповата фаза на турнира Клуж има пет загуби, само една победа и две равенства. През настоящия сезон румънският тим е отбелязвал гол във всеки един от мачовете си, включително и тези от квалификациите. В състава на Пауло Сержио за предстоящия мач ще се завърне Матиас Агирегарай, който изтърпя наказание в предишния кръг.
От началото на сезона Брага се представя на прилично ниво. Тимът, воден от Жозе Пезейро, в момента заема трето място в португалското първенство, а през уикенда имаше мач за купата на страната срещу третодивизионния Пампильоса, спечелен лесно с 3:1. Пезейро може да разчита на всички свои футболисти, като отново ключови за евентуален успех в Румъния ще бъдат действията на капитана Алан и нападателя Едер, който има шест отбелязани гола от началото на сезона, но нито един от тях не е в Шампионската лига.
Мачът между Клуж и Брага е днес от 21:45 часа.

Рууни и Де Хеа няма да играят срещу Галатасарай
Половин дузина от титулярните играчи на Манчестър Юнайтед не отпътуваха с отбора за днесшното гостуване на Галатасарай от Група H на Шампионската лига. “Червените дяволи”, които вече си гарантираха участие в следващата фаза на турнира, ще бъдат без Давид де Хеа, Рио Фърдинанд, Райън Гигс, Пол Скоулс, Уейн Рууни и голмайсторът на тима Робин ван Перси.
Ето и групата от 21 футболисти, с които Манчестър Юнайтед, отпътува за Истанбул: Сам Джонстън, Андерс Линдегард; Рафаел, Александър Бютнер, Фил Джоунс, Том Торп, Марник Вермийл, Скот Уутън; Майкъл Карик, Давиде Петручи, Лорнъл Коул, Том Клевърли, Дарън Флетчър, Андерсон, Ник Пауъл, Ашли Йънг, Райън Тъниклиф; Хавиер Ернандес, Джошуа Кинг, Дани Уелбек, Федерико Македа

***
Хеттрик на Йълмъз донесе първа победа на Галатасарай в група „H”
Турският Галатасарай постигна първа победа в груповата фаза на Шампионската лига. В мач от четвъртия кръг в група „H” на надпреварата Галатасарай победи като гост румънският Клуж с 3:1. Хеттрик за победителите реализира Бурак Йълмъз, който се разписа в 18-ата, 61-ата и 74-ата минута.
За Клуж това е втора загуба в групата. За Клуж точен бе Сугоу в 53-ата минута на мача за 1:1.

Манчестър Юнайтед на 1/8-финал
Манчестър Юнайтед постигна четвърта победа в груповата фаза на Шампионската лига и си гарантира място сред 1/8-финалистите на турнира. В мач от група „H” на турнира Манчестър Юнайтед победи като гост португалският Брага с 3:1. Гостите стигнаха до успеха с късни попадения след като до 81-ата минута на мача губеха с 0:1. Алан от дузпа изведе Брага напред в резултата в 49-ата минута. В 57-ата минута двубоят бе прекъснат за 10 минути, след като осветлението на стадиона изгасна. След подновяването на играча Манчестър Юнайтед направи обрат в резултата. В 81-ата минута влезлият като резерва Ван Перси изравни, а в 84-ата минута Руни от дузпа за нарушение срещу него направи резултата 2:1 за Манчестър Юнайтед. Крайното 3:1 за гостите оформи Хавиер Ернандес с 90-ата минута. За Брага това бе трета загуба в групата.

Резултати/Програма на мачовете от група “H”
19 септември, 21:45 часа
Манчестър Юнайтед – Галатасарай 1:0
Спортинг (Брага) – ЧФР Клуж 0:2
2 октомври, 21:45 часа
ЧФР Клуж – Манчестър Юнайтед 1:2
Галатасарай – Спортинг (Брага) 0:2
23 октомври, 21:45 часа
Галатасарай – ЧФР Клуж 1:1
Манчестър Юнайтед – Спортинг (Брага) 3:2
7 ноември, 21:45 часа
ЧФР Клуж – Галатасарай 1:3
Спортинг (Брага) – Манчестър Юнайтед 1:3
20 ноември, 21:45 часа
Галатасарай – Манчестър Юнайтед
ЧФР Клуж – Спортинг (Брага)
5 декември, 21:45 часа
Манчестър Юнайтед – ЧФР Клуж
Спортинг (Брага) – Галатасарай

Класиране
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Манчестър Юнайтед 4 4 0 0 9-4 12
2.Клуж 4 1 1 2 5-6 4
3.Галатасарай 4 1 1 2 4-5 4
4.Брага 4 1 0 3 5-8 3

ОСМИНАФИНАЛИ
12-20 февруари
5-13 март

ЧЕТВЪРТФИНАЛИ
2-3 април
9-10 април

ПОЛУФИНАЛИ
23-24 април
30 април -1 май

ФИНАЛ
25 май 2013 г., Лондон, ст. “Уембли”