Петричев обясни защо Лудогорец иска допинг контрол за мача с ЦСКА и как ще бъде наказан Бар

Изпълнителният директор Ангел Петричев категорично заяви, че Лудогорец ще накаже сурово защитникът Александър Барт, който бе заловен да шофира в нетрезво състояние.

Както Novsport.com съобщи още в понеделник вечер, 26-годишният французин бе хванат да управлява автомобила си с 1,36 промила алкохол в кръвта, след което срещу него бе образувано досъдебно производство.

Директорът на Лудогорец обаче подчерта, че в клуба държат на спазването на законите в България и френският бранител ще понесе санкция по вътрешния правилник на отбора, освен наказанието, което ще получи от органите на реда.

„В името на коректността, трябва да получим информация лично от играча и едва тогава да вземем решение какво точно ще бъде неговото наказание.

Лудогорец не толерира подобни прояви и ние ще вземем мерки по линия на нашия вътрешен правилник, който е доста суров за подобни случаи.

Освен това, ние сме на мнение, че законите в България трябва да се спазват, без значение от професията, която практикува всеки човек”, заяви Петричев, след което коментира и факта, че шампионите поискаха допинг контрол за мача с ЦСКА от турнира за Купата на България в събота.

„Поискахме допинг контрол за мача с ЦСКА, тъй като това е един двубой със сериозен заряд и голямо значение. Нямаме конкретни съмнения, правили сме това нещо и друг път.

Не мисля, че това е някаква сензация. Дори сме на мнение, че трябва да се взимат по-често подобни мерки.”