Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Илиан на лов за нови в Сърбия Треньорът гледа Рад (Белград) – Ягодина, заряза „сините”, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Треньорът на Левски Илиан Илиев замина на лов за играчи в Сърбия, научи „Меридиан Мач”. Специалистът беше вчера в столицата на западната ни съседка и е изгледал двубоя между местния Рад (Белград) и Ягодина за купата на страната. На този етап не е ясно кой играч или играчи са причина за визитата на треньора на „сините”. Заради скаутването на евентуални нови попълнения Илиан заряза „сините” и не води вчерашната тренировка на отбора,focus-sport
Кокала почва с глоби в Локо (Сф), продължава на първа страница футболният ежедневник. Броени дни след като бе назначен за треньор на Локо (Сф), Емил Велев взе строги мерки. Футболистите са глобени с по една заплата заради слабото представяне на тима от началото на сезона. Ръководството взе решение да спре парите на играчите за месец октомври.При успех в следващите три мача до края на сезона наказанието може да бъде отменено.
На „Армията” копират Сити и Байерн Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла е в Англия, където ще заимства идеи за ДЮШ на “червените” от някои от най-продуктивните школи в света – тези на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Това призна самият Илиев пред „Меридиан Мач”.
„Вече кацнах в Лондон и ще се отправя към Манчестър. Имам покана от Сити да огледам тяхната база и тяхната школа. Ясно е, че ние на „Армията” не можем да си позволим подобни луксове, но ще заимстваме някои от по-интересните неща”, каза Майкъла. Той бе в ложите на „Етихад Стейдиъм” за играния снощи двубой между Манчестър Сити и Реал (М).
„Разбира се, ще разгледам и базата на Манчестър Юнайтед. Вижте, това е пътят. Аз им казвам на нашите треньори, че ще им уредя стажове, за да видят как работят хората. Те ми викат: „Ние от 20 години сме треньори, не ни давай акъл”. Но ще им давам”, допълни бившият защитник на „червените”.
Освен на манчестърските грандове Майкъла ще огледа и базата на Болтън. Във втородивизионния английски тим играе един от синовете на директора – Георг. Наследникът на Илиев има договор с първия отбор и съвсем скоро може да запише първо участие в Чемпиъншип.
„Дори един клуб, с не толкова голям бюджет, може да се похвали с база с 14 терена. Ние няма как да имаме толкова. Но 3 на „Армията” и 4 на Панчарево ще ни свършат перфектна работа”, допълни той.
Очаква се до края на годината Георги Илиев да отскочи до Германия, за да огледа школите на Борусия (Дортмунд) и Байерн (Мюнхен), а след това и до Испания. Пътуването до Пиренейския полуостров е уредено от мениджъра Хосе Мария Мингея.

Руска мистерия: Миланов в ЦСКА, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Халфът на Литекс Георги Миланов преминава .в ЦСКА Москва, гръмнаха информационните агенции в почти цяла Европа. От Русия засилиха мълвата, че плеймейкърът ще премине в Москва през зимата. – ЦСКА и Литекс се договориха за трансфера на полузащитника на българите Георги Миланов. 20-годишният футболист от националния отбор ще премине при армейците през зимната пауза срещу 2 млн. евро. Сумата може да се увеличи в бъдеще, ако той се представи успешно. Очаква се Георги да премине медицински прегледи през 2013 г. До момента Миланов има 7 гола в 12 мача, написа вчера Sports.ru.
Новината беше потвърдена и от още няколко издания в Русия. Вчера от Литекс обаче побързаха да опровергаят новината.
– Досега никога не сме имали контакт с ЦСКА Москва, а се съмнявам те да знаят за нашия Миланов, защото ние никога не сме имали контакт с отборите от първата петица на руската Висша лига! В Литекс сме изкарали доста млади футболисти на пазара. Ако има интерес за даден футболист, не сме спирали никого. Стига предложението да е сериозно и да са добри условията – за Литекс като клуб и за самия футболист. Ако има нещо конкретно и официално и се стигне до преговори, ще го обявим в нашия сайт. Независимо дали става дума за Георги Миланов или за някой друг от нашия отбор. На всеки наш мач идват мениджъри, гледат, записват си, но никой не дава информация. Най-интересни са им националните състезатели. Но пак казвам – няма нищо конкретно и официално.
Лукойл падна от Билбао Лукойл Академик загуби с 64:85 третия си мач от група В на Еврокъп срещу Билбао Баскет. Пред 1300 зрители в “Арена Самоков” шампионите на България се държаха до почивката, когато изоставаха с 2 т. В третата част обаче гостите смазаха Лукойл, а после мачът се доиграваше.
– Виждате, че някои играчи идват в България, виждат какво е положението и започват да си живеят живота. Курортът за някои трябва да свърши – заяви след мача спортният директор на Лукойл Сашо Везенков.
Левски дава милион за Гошо Има нещо гнило около обявената цена от Литекс за Георги Миланов. В момента тя е фиксирана според “експертите” на 2 милиона евро. Гнилото идва от… офертата на Левски. Сините искаха да купят младока през лятото, като предложението им беше наистина зашеметяващо. Лично Иво Тонев предложи на ексшампионите 800 000 лева, плюс 70 процента за тях при следващ трансфер. На практика при подобна сделка Гриша Ганчев си връзваше гащите, че ще изкара добри пари от младока. Интересното обаче е, че ловешкият олигарх въобще отказа да преговаря с Левски, защото се готвеше да влиза в ЦСКА.
Месец и половина по-късно, когато стана ясно, че Литекс остава да съществува, но без свръхамбиции, от Герена рефрешнаха предложението си. Чистата сума бе завишена точно на един милион, а процентите на 80. Причината се криеше в желанието на Илиан Илиев на всяка цена да има младока в състава си. Гриша Ганчев обаче остана верен на себе си и отказа каквито и да е преговори. Това принуди Иво Тонев да тръгне на разговори с Христо Стоичков. Камата джентълменски предаде офертата на Ганчев, но бизнесменът не отстъпи нито крачка: “Или чужбина, или в Ловеч”.
Така Георги се превръща в най-неосъществимия трансферен блян за сините. Емисари от Герена са пробвали да отмъкнат юношата още преди 6 години, когато той рита за отбора на гара Левски и се е разбрал да отиде в Ловеч. Въпреки сериозното предложение за по-добра работа на родителите му в столицата и лична стипендия за младока Миланов категорично отказва да дойде в Левски. на масата за преговори и да се коментира даден играч – каза вчера финансовият директор на 4-кратните шампиони Величко Дихонов.
Президентът на ловчанлии Трифон Попов също взе отношение по въпроса. Няма нищо официално. Много от нашите играчи са гледани от различни отбори и мениджъри, но до момента не сме продали никого. – Да,има запитвания за Георги, но дотук нямаме конкретна оферта. Бихме се разделили с всеки един играч при добра оферта, но пак казвам, до момента такава няма – каза Попов.Любопитното обаче е, че от ЦСКА отказаха всякакъв коментар по тази информация. Московските армейци имат практика на обсъждане на трансферните слухове, но в този случай запазиха мълчание. Още по-интересно е, че рядко думите на шефовете в Литекс се оказват истина. Преди време Величко Дихонов и Трифон Попов се надпреварваха да опровергават информации, че Любо Пенев ще бъде уволнен или че Христо Стоичков ще дойде в Литекс, но в крайна сметка и двете не се случиха.

„Титан” поправи Майкъла за билетите, пише вестник “Тема спорт”. Намалиха двойно цените за реванша с Лудогорец
ЦСКА намали двойно цените на билетите за срещата реванш за Купата на България срещу Лудогорец. До промяната се стигна след намесата на собствениците на клуба. Така те отмениха разпореждането на Георги Илиев-Майкьла, който във вторник еднолично взе безумното решение цените на входните талони за сблъсъка със зелените да са по 20, 15 и 10 лева за секторите А, В и Г. Явно предусещайки риска, че на мач от такъв калибър може да се събере обидно малко публика, ръководството се спря на нови цени.
Те са по 10 лева за А сектор, по 8 за В и 5 за култовия за червените привърженици сектор Г. Продажбата им ще е днес и утре на касите на стадион “Българска армия” от 14:00 до 18:00 часа, а в деня на мача – на касите на езерото “Ариана” и ул. “Гурко” от 10:30 до 14:15.
ВИП пропуските остават на цена от 30 лева. Същото се отнася и за билетите за феновете на Лудогорец. Те ще плащат по 10 лева за вход и ще бъдат настанени в сектор Б на “Васил Левски”. При новите цени се очаква поне 8000 души да подкрепят ЦСКА срещу шампиона и носител на Купата на България.
ЦСКА и Лудогорец излизат един срещу друг в събота от 13:30 часа. В първата 1/16 финална среща червените спечелиха с 2:1 на стадиона в Разград с голове на Мишел Платини и Лукас Саша.
И Мораес ще съди ЦСКА Голямата звезда на ЦСКА от миналия сезон Жуниор Мораес в най-скоро време смята да заведе дело срещу клуба, разбра “Тема Спорт”. Преди два месеца бразилецът, който стана голмайстор на миналото първенство, обяви в интервю за “Тема Спорт”, че има да получава 20% от трансфера си в Металург Донецк. Мораес добави, че му е била предоставена банкова гаранция, че парите са платени, но въпреки това те не са постъпили по сметката му. Голаджията е звънял нееднократно на шефовете на ЦСКА, но те не си вдигали телефоните. Поради тази причина той е решен да си търси огромната сума по съдебен път. Жуниор Мораес бе продаден на Металург Донецк дни преди старта на сезона в А група.
Станислав Тодоров свири реванша с ЦСКА Станислав Тодоров ще ръководи реванша от сблъсъка между ЦСКА и Лудогорец за Купата на България. В първия двубой червените победиха с 2:1 в Разград. Шуменският арбитър донесе късмет на шампионите именно в този турнир. Той свири финала в Бургас с Локо Пд през миналия сезон, в който разградчани спечелиха с 2:1. Помощници на най-добрия ни съдия в момента ще бъдат Крум Стоилов и Диян Вълков. Четвърти арбитър пък ще е Калин Людмилов.
Червените пазят добри спомени от Станислав Тодоров. Съдията свири за последно на армейците мача с Левски, който бе спечелен с 1:0. Като цяло ЦСКА е доста убедителен при шуменския арбитър, като има 8 победи от 13 мача от 2008 година насам за първенство.
Освен финала за купата Тодоров е ръководил още три мача на Лудогорец в А група. Най-запомнящ се остава този срещу Миньор(0:7), в който чуковете излязоха с юношите.
Съвсем скоро реферът ще направи дебют в групите на Шампионската лига. Това ще се случи в последните мачове от тази фаза, които са на 4 и 5 декември.
В същото време стана ясно, че министерството на спорта е отказало да стартира процедура по отдаване на концесия на “Лудогорец Арена”. Вече две години съоръжението се поддържа и ползва от Лудогорец, като общината плаща вода, ток и газ. Заедно със стадиона бяха изградени и два паркинга до базата, както и няколко улици близо до него. Това струва на общината 300 000 лв. Кметът на Разград Денчо Бояджиев обясни, че след отпадане на варианта за концесия ще бъде подписан нов договор за публично-частно партньорство. Очаква се той да влезе в сила от 1 януари 2013 г.