Ливърпул – Йънг Бойс пряко от 22:05ч. по БНТ1 и sport.bnt.bg!

Тази вечер ще се изиграят срещите от петия кръг в груповата фаза на Лига Европа. БНТ ще ви представи срещата от група А между отборите на Ливърпул и Йънг Бойс.

Първият съдийски сигнал е от 22.05 часа, студиото ни започва 20 минути по-рано,SPORT.BNT.BG

Един от най-очакваните мачове от 5-ия кръг на гуповата фаза в Лига Европа е на „Андфийд”, където Ливърпул приема Йънг Бойс. „Мърсисайдци” и швейцарците делят второто място в класирането на група „А” с по 6 точки, една повече от лидера Анжи.

Английският отбор спечели първия двубой срещу този съперник в Берн с 5:3. Ливърпул се намира в добра форма от 6 поредни срещи без загуба в първенството, което изкачи тима до 11 позиция – най-доброто класиране на „червените” от началото на сезона.

За разлика от първия мач на „Стад дьо Суис” днес Брендън Роджърс ще разчита на звездите Стивън Джерард и Луис Суарес, защото успех тази вечер на практика ще гарантира класиране за фазата на дикретни елиминации.

Старши треньорът на Йънг Бойс Мартин Руеда има доста кадрови проблеми преди важния сблъсък. Джоузеф Мартинес, Джош Симпсън и Иван Бенито отпаднаха поради контузии, а Кристоф Шпихер и Ян Лецякс са с леки травми и ще бъдат под въпрос.