Стойчо Младенов:ЦСКА има предимство и трябва да го използва по най-добрия начин

ЦСКА има предимство срещу Лудогорец и трябва да го използва по най-добрия начин, каза старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов,SPORT.BNT.BG

“Червените” излизат срещу шампиона и лидер в класирането Лудогорец в събота от 13.30 часа на Националния стадион Васил Левски в среща-реванш за купата на България.

В първия мач в Разград ЦСКА спечели с 2:1.

“Резултатът от първия двубой е положителен за нас. Предимството е на наша страна,но то е до началото на мача. Това е още една среща, която трябва да спечелим и да продължим напред в турнира”, коментира Стойчо Младенов на брифинг днес.

В лагера на “червените” няма сериозни кадрови проблеми, като единствено сигурно е, че нападателят Серж Нюаджи пропуска мача.

“Серж пропуска мача, но имаме достатъчно изпълнители, които да го заместят“, каза Младенов.

Той похвали Лудогорец за решението да поискат допинг контрол за мача.

“Няма лошо в това. В кръга на шегата, ние зобим играчите, но не могат да ни хванат. Затова тичат като коне. Ако говорим сериозно, при няма такива неща. Искането за допинг контрол е професионално”, каза Младенов.

Стойчо Младенов е убеден, че премиерът Бойко Борисов ще намери солиден спонсор и на “червените”. Младенов призова феновете на ЦСКА да не са негативно настроени, въпреки разочарованието им, след като Газпром предпочете да преговаря с вечния съперник Левски за спонсорство.

“Надявам се срещу Лудогорец да дойдат повече хора да ни подкрепят. Знам какво е тяхното разочарование, но нека не се изнервяме и не мислим негативно. Това, че на Левски намериха спонсор е добре. Сигурен съм, че премиерът няма да забрави ЦСКА. Щом намери два спонсора за Левски ще намери и за ЦСКА. Вярвам, че премиерът Борисов ще намери начин за удовлетвори и червената България“, каза Стойчо Младенов.

Старши треньорът на ЦСКА  изненадващо се изказа ласкаво за собственика на Левски Тодор Батков. Според Младенов, Батков е най-успешният ръководител в историята на Левски. Повод за изказването на Младенов са думите на Батков, който даде за пример играчите на ЦСКА, които печелят мачове, макар че не взимат редовно заплати, за разлика от тези на Левски, които са задоволени финансово, но загубиха най-важните си двубои срещу ЦСКА и Лудогорец.

“Тодор Батков е най-успешният президент в историята на Левски и сигурно винаги ще си остане такъв. В много моменти думите му са точни и ясни. Радвам се, че е дал за пример нашите футболисти”, каза Младенов.