Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Стойчо плаши с напускане Треньорът бесен – играчите без 3 заплати, той – без шест, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Стойчо Младенов е заплашил, че сам ще напусне ЦСКА след края на есенния полусезон. Според Блиц треньорът е бесен от трагичното финансово положение в клуба. Шефовете и вчера не са изпълнили обещанието си да дадат заплати на играчите. Те не са получавали пари от три месеца, докато Стойчо и неговият екип – от половин година.
„Не коментирам”, беше единственото, което каза Младенов на въпрос дали напуска ЦСКА,focus-sport
„Меридиан Мач” опита да се свърже с някой от многобройните шефове на ЦСКА. Телефонът на собственика Димитър Борисов бе изключен, а изпълнителният директор Венци Живков не вдигаше. За пореден път в напечен за „армейците” момент няма кой да излезе и да обясни пред медиите какво точно се случва.
Зума сложи Литекс пред Лудогорец Ловчанлии са най-добрият провинциален отбор, обясни директорът на Локо (Пд). Спортният директор на Локо (Пд) Христо Бонев изчетка съперника Литекс и нанесе удар по шампиона и лидер Лудогорец преди реванша за Купата срещу ловчанлии.
„Литекс на Ицо е най-добрият провинциален отбор в България. Ще ни бъде трудно, дори с голобради юноши, но не сме обречени. Има с какво да ги изненадаме”, каза Зума.
От своя страна наставникът на „смърфовете” Стефан Генов обърна плочата преди гостуването в Ловеч като сподели, че щом имат теоретични шансове, няма да се предадат преди реванша. „Не съм отписал мача. Щом в срещата има шанс, значи скачаме. Попълнихме групата с юноши, но това е след многото контузени и наказани”, кратък беше Чечо.
Наставникът на тима от „Лаута” взе 17 здрави футболисти за предстоящия реванш срещу Литекс. В последния момент титулярният страж Йордан Господинов отпадна, след като бе повален от грип. Така под рамката на вратата ще застане Стефано Кунчев, а негов подгласник ще бъде Минко Жилков. Чечо най-вероятно ще изненада като пусне Димо Атанасов като ляв бек, а на Мартин Кавдански в центъра на отбраната ще партнира Павел Ковачев. Отдясно ще бъде Костадин Марков. В халфовата линия ще си партнират Рангел Абушев и Николай Дюлгеров, Христо Златински и Станислав Маламов. В предни позиции ще се разчита на тандема на Георги Стефанов – Атанас Курдов.
Младенов извади демоните на “Армията” Питайте собствениците кой източва клуба, изригна Екзекутора и след това похвали Тодор Батков.
Поредната си нападка към „змиите”, съскащи в Борисовата градина, отправи вчера треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов. На брифинга си преди реванша с Лудогорец Екзекутора посочи демоните на „Българска армия”, които източват клуба. Той не назова имена, но даде да се разбере, че това са хора, близки до ръководството. „Непрекъснато се говори за схеми и пари, а дефакто, ако търсим някакви схеми, те трябва да са ясни на всички”, започна Стойчо. „Говорим, че някои хора източват клуба, а кой точно, не се знае. Или по-точно се знае. Задайте въпроси на собствениците кой води преговорите с играчите, мениджърите и кой договаря комисионите и заплатите на футболистите. Да не би това да са хора от спортно-техническия щаб?”, изригна Екзекутора. И продължи: „Питайте шефовете кой води преговорите.
Ако не съм аз, тогава кой е? В онова предаване, което беше направено за едни комисионни, спомняте ли си човека зад кадър кои спомена, че водят преговорите?”, каза още Младенов. Последва подсказка от журналистите с имената на Първан Първанов-Перо и директора Георги Павлов, а Стойчо отговори: „А, значи знаете кой тогава източва клуба, да не съм аз?”.
Откакто Екзекутора се върна в ЦСКА, непрекъснато се говори, че той сам си водел футболистите, за да печели от комисионни, тъй като и без това не си получава заплатата. Друт е обаче въпросът, че той не е довел нито един играч през това лято, нито пък е преговарял с тях.
Отделно от това Стойчо Младенов се изказа ласкаво за президента на Левски Тодор Батков. Босът на „сините” даде за пример играчите на ЦСКА, които въпреки липсата на пари играят на максимума на възможностите си.
„Мога да бъда доволен от това. Може би ние, треньорите, сме единствени, които се обръщаме към нашите футболистите с похвала. Благодаря му на Тодор Батков, оценката му е правилна и точна, и аз бих му отговорил със същото уважение. Мога да кажа, че той е най-успелият президент на Левски и може би такъв ще си и остане, и в много моменти думите са му точни и ясни”, завърши Младенов.

Стойчо Младенов сензационно: Тодор Батков е най-добрият в историята И нашите собственици правят нещо положително, застрахова се Стойчо, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов сензационно обяви, че президентът на Левски Тодор Батков е най-добрият ръководител в историята на сините.
– Мога да кажа с голямо уважение, че Батков е най-успешният президент и собственик на Левски и такъв може би ще си остане. В много моменти думите му са точни и ясни – каза на вчерашния си брифинг треньорът на червените.
Той обаче побърза да повдигне въпрос и за собствените си шефове. – Вие не сте ме питали за нашите собственици, за да се изкажа ласкаво. Ето и те правят нещо положително за ЦСКА – добави Младенов.
Поканиха софиянци на турнир в Португалия ЦСКА получи покана за сериозен турнир в Португалия. Преди няколко дни в офисите на клуба е пристигнала оферта за това армейците да се готвят на Иберийския полуостров през зимата.
В края на януари и началото на февруари в Лисабон се организира турнир с участието на 6 европейски тима. ЦСКА и чешкият Спарта Прага са гласени за водачи на двете групи от по три отбора. Освен тях са поканени полският Заглебие, украинският Черноморец Одеса, грузинският Зестафони и единственият втородивизионен тим -Аустрия Лустенау.
До дни ръководството на ЦСКА трябва да вземе окончателното решение дали да приеме поканата. Евентуалното участие би било основната част от зимната подготовка на ЦСКА. В предните няколко години тимът се готвеше в Турция и Гърция, но този път може дестинацията да бъде сменена заради съперниците, които ще играят в Португалия.
Само един от допинг скандала излиза утре В предстоящия мач между ЦСКА и Лудогорец за купата ще има доста промени в тима на червените. Те не са в сравнение с последните няколко срещи на червените, а с този отпреди година, когато избухна и допинг скандалът. От тримата уличени играчи на червените със забранени вещества утре на “Васил Левски” ще играе само един. Това е капитанът Тодор Янчев.
Другите двама, по една или друга причина, няма как да излязат на терена. Румен Трифонов напусна червените през лятото и в момента се подвизава в Черноморец. Костадин Стоянов пък продължава да лекува контузия и все още не се знае кога ще играе. По ирония на съдбата именно равенството 2:2 с Лудогорец преди 12 месеца беше и последният официален мач на защитника.