Венци Стефанов заподозря Любимец в симулативна игра+

Президентът на Славия – Венцеслав Стефанов, остана доволен от класирането на своите за осминафиналите в турнира за Купата на България, предаде репортер на Novsport.com. Той обаче обяви, че не е доволен от играта на гостите от Любимец, като загатна, че те може би са играли симулативно,NOVSPORT.COM
Причина за подозренията му бяха двете ранни попадения за Славия, както и автоголът на Димов в края на първата част, с който бе оформено и крайното 3:0 в полза на “белите”.
“Доволен съм от резултата и донякъде от играта. Някои неща ме смущаваха, дано хората, които са наблюдавали мача, са си направили правилните заключения. Притеснява ме играта на противника. Не ми хареса как играха с тези два ранни гола и с този автогол след това. Нещо не ми харесваше в тяхната постройка, всеки, който разбира от футбол, ще си направи заключения”, обяви Стефанов след края на двубоя.
На въпрос какъв съперник предпочита на жребия в понеделник, чичо Венци каза: “Каквото оня горе нареди, той ще разпрели кое как е. Нямам никакви предпочитания за жребия. Имаме добър отбор, важно е момчетата да започнат да играят”.
Той обяви още, че третото място в първенството все още не е загубено и обеща, че тимът ще изглежда различно през пролетта, но само, ако на терена се завърнат заедно Попара, Янков и Мацуй: “Ако Павле, Янков и Мацуй са в отбора, знам на какво е способна Славия. С тях тримата нямаше да загубим тези точки и щяхме да изглеждаме по съвсем друг начин. Кой треньор ще направи нещо, когато му лиспват трима основни играчи? Нищо не е загубено, има още доста мачове. Не се знае какво ще е състоянието на отборите през пролетта. С присъствието на Янков, Попара и Мацуй, на 100 процента съм сигурен, че състоянието ни ще бъде много по-добро, още повече, че ще имаме и още няколко по-класни попълнения”.
Босът на “белите” заяви, че халфът Чавдар Янков тепърва ще се подложи на операция, тъй като до момента родните лекари “само са му взимали парите”: “Чавдар Янков ще се оперира. Някакви псевдо-специалисти 2 месеца му казваха, че всичко е наред. Само са му взимали парите за процедури, оказа се, че наистина връзката му е разкъсана и състоянието му не се е подобрило въобще”.

“БФС трябва да получава банкови гаранции преди началото на сезона, че клубовете могат да се издържат с бюджета си за цял сезон. В противен случай се получават някой съмнителни мачове”, завърши Венцеслав Стефанов.