Илиан Илиев: В Левски налагаме младите

Наставникът на Левски Илиан Илиев нападна колегите си в другите отбори от топ 5 на “А” група, упреквайки ги, че не пускат юноши в мачовете си. Треньорът говори и за предстоящия мач с Етър за първенство, който е от 18:00 часа на стадион “Георги Аспарухов” утре и ще бъде предаван пряко по БНТ.

“Антонио Вутов и Ради Цонев имат невероятни проблеми с кръста. В Разлог докторът и кондиционният треньор ми казаха, че не са пълноценни, но аз ги пуснах. Всеки път, когато имаме възможност и са здрави, ги пускам. В момента само Боби Цонев е здрав. Да сте виждали нашите конкуренти до 5-ото място да са пускали 16- и 17 годишни юноши – не си спомням. Дори за 5 минути. За тях е важен единствено резултатът – да бият с 1:0. При нас са важни и двете неща – и юношите, и да бием”, заяви Илиев.

Той коментира и евентуалната възможност любимецът на сектор “Б” Гара Демебеле да се завърне на “Герена”: “Много трудно Дембеле ще се върне в Левски. Това по всяка вероятност няма да се случи”.

Наставникът на Левски съобщи още, че от зимата Йордан Милиев отново ще облече синия екип.

“В защита нямаме много алтернативи. Вие знаете кои са футболистите. За Милиев знаете, че е преотстъпен в Израел. Той е наш футболист и започва с нас. Сега има контузия, но от израелския му клуб не са проявили интерес да го закупят. Милиев е имал добри моменти, имал е и лоши, но ако сега разполагахме с него, щяхме да се радваме”, каза Илиев.

“За атаката – утре ще решаваме. Имаме опции. Не е нормално сега да коментираме за освобождаване на футболисти. Има достатъчно време след края на сезона. В момента при нас за освобождаване е много трудно да говорим. Трябва да помислим за подсилване, но не трябва да правим селекция само за селекцията”, заяви още Илиев.

“Мисля, че с два мача тръпката от турнира за Купата на България се губи отвсякъде. Един мач беше по-добре”, допълни специалистът на пресконференцията днес.