Лудогорец внася документите за преиграването

Таско Тасков (в средата), снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Лудогорец ще внесе в понеделник официалното си искане за преиграване на мача с Ботев Пловдив. Както е известно от двата лагера изразиха чрез декларации готовност за тази стъпка,SPORTNI.BG

Изпълнителният директор Ангел Петричев оформя документите и в първия работен ден на следващата седмица те ще бъдат внесени в деловодството на футболната ни централа.
Както Sportni.bg първи отбеляза, няма формални нарушения, които да позволяват преиграването по наредба. От Разград обаче разчитат на прецедент, с който скандалът около последния мач срещу пловдивчани да бъде потушен.

“В момента оформяме писмото, което ще внесем в БФС в понеделник. Наясно сме, че правилниците не позволяват подобно нещо, тъй като няма формално нарушение на правилата. Това обаче е прецедент и се надяваме в БФС да вземат под внимание желанието на двата отбора.

Нямаме никакви претенции към това къде ще се играе срещата и кой ще бъде главен арбитър. Нека мачът е на стадион “Христо Ботев”, който е с много добро тревно покритие и това ще ни позволи да покажем възможностите си”, заяви Ангел Петричев.

От Лудогорец декларираха, че не са се откяазали да правят дузпи и да си вкарват автоголове.

“Не сме се отказали от това си намерение. Проучваме обаче нещата дали подобни действия нямат да бъдат наказуеми за клуба и за играчите, тъй като при дузпи се показват картони, а нарочни автоголове могат да бъдат приети като липса на феърплей и да бъдем наказвани. Адвокатите ни работят по този въпрос”, допълни още Петричев.

Иначе днес кампанията срещу Лудогорец продължи с нов панел по темата в сутрешното предаване на ТВ7 “Факторът Кошлуков”. Водещият Емил Кошлуков, в компанията на Борис Касабов, беше поканил шефът на Ботев Ангел Палийски и… баскетболният треньор Тити Папазов. Представител на шампионите нямаше.