Лудогорец е най-хубавото нещо във футбола ни

“Лудогорец е най-хубавото нещо за година и половина за футбола като цяло. Не може с лека ръка да се зачеркне всичко”, заяви наставникът на шампионите Ивайло Петев в навечерието на последния двубой за есенния дял на първенството срещу Монтана,SPORTNI.BG

Логично, в лагера на разградчани тема номер 1 още е скандалният мач с Ботев в Пловдив. В него “канарчетата” претендираха за дузпа, както и протестираха срещу неправомерно незачетения им гол. От страна на Лудогорец бе внесено и официално предложение за преиграване, което Спортно-техническата комися не прие.
“Получи се оспорван мач. Имахме повече ситуации за гол и закономерно спечелихме. Претенциите за дузпа! Ако сте гледали снощи мача от Шампионската лига, не бе отсъдена подобна дузпа. При втората ситуация имаше двама футболисти в засада. Топката беше насочена към тях, така е решил съдията.

Аз съжалявам, че от ситуациите, които имахме не отбелязахме втори гол. Решението за преиграването на мача бе съгласувано с мен и с футболистите. Аз дадох моето съгласие. Бяхме готови да изиграем срещата още веднъж”, заяви Петев в интервю за Дарик.

“Напрежение при нас не е имало. Умишлено се вкараха тези идеи. Целеше се дестабилизиране на отбора. Знаем от къде идват атаките. Когато си на първо място и когато имат притеснение от теб, с всякакви средства целят да бъде нарушен ритъма, който си създал. Предполагам, че атаките ще продължат до края на първенството. Ние знаем какво можем, доказахме го и ще го докажем пак”, допълни Петев.