Венци Стефанов: Бихме се сами, но трудно се играе 10 срещу 14, все пак

Бихме се сами, но трудно се играе 10 срещу 14 все пак. Това каза президентът на Славия Венцеслав Стефанов след загубата на „белите” от Левски с 1:3,NOVSPORT.COM
„За мен пресилено изгониха Сандански, но ние сме си виновни. Миналата неделя се радвахме, сега плачем. Нека мине мача в неделя и оттам нататък ще гледаме напред. Нямам кой знае какви претенции. Вижте на видео колко засади страничният не даде за тях. Те през цялото време играха без засада. Така едно време играехме на лаком за гол. Нека да ги оставим реферите на спокойствие. Аз искам да свирят по правилата, това казах и на Стоян. Пък нека да победи по-добрият. Ние допуснахме, меко казано, идиотски грешки през второто полувреме. И с този червен картон съдията реши мача. Може и да съм гледал друг мач, но не мога да скрия това, което мисля”, добави „белият” бос и продължи, че всички спорни ситуации на терена са били решени в полза на Левски.
Относно работата на Вили Вуцов благодетелят на тима от „Овча купел” каза: „ОТ това, което върши, съм доволен. Но след такава загуба трудно се говори. Убеден съм, че няма да повлияе негативно. Убеден съм, че момчетата знаят за какво става въпрос и ще се вдигнат.”
Венци Стефанов каза, че не е доволен от договора за ТВ-правата.
„Аз отдавна съм казал, че трябва да има платена телевизия. Тогава ще се види истинската стойност на първенството. Моето отношение е негативно. За мен такива договори са меко казано комерсиални за тези, които ги подписват, но просто сега бяхме в безизходица. Домусчиев подходи емоционално, въпреки че той искаше повече пари за клубовете. Не го обвинявам. Но занапред това, което трябва, е платена телевизия. Защо да няма тото 1? Защо от тото парите не влизат във футбола? Защо тези, които залагат, и парите от тотото не се дават наистина за футбола?”, попита той.

На въпрос кой е големият печеливш от есенния полусезон Стефанов отвърна: „Така, както вървят нещата, главният печеливш е Левски. С всичко. Като дойдат евротурнирите ще се види кой какво е спечелил. Но дотогава има време. Сега главната вина е в мен.