Ивайло Петев: Лудогорец е най-хубавото нещо в българския футбол

Лудогорец е най-хубавото нещо за българския футбол в последните две години. Това заяви старши треньорът на тима от Разград Ивайло Петев,SPORT.BNT.BG

Той е категоричен, че конкурентите на отбора за титлата създават истерията в публичното пространство, че Лудогорец е толериран от съдиите.

“Няма по-добър отбор от нашия в България. Но в последните десетина дни се измести фокусът в друга посока. Знам откъде идват всички тези атаки – от нашите конкуренти. Но ние не сме съдийски отбор. И ние сме били ощетявани, но от мен никога не сте чули да упреквам съдийството. Първо търся причината в нашия отбор. Ние треньорите трябва да търсим къде сме бъркали и да поправяме грешките. Тези атаки, че сме съдийски отбор не са честни. Всички виждате как играем и как печелим мачовете си. Завистта срещу нашия отбор е доста голяма, но колективът и екипът ни са много добри. Атаките срещу нас ни направиха още по-силни”, коментира Ивайло Петев в актуално студио Дерби.

Треньорът разкри, че в отбора няма големи разлики в заплатите на играчите, тъй като това би развалило климата в отбора.

“Няма разделение на българи и чужденци. Никой от играчите не получава умопомрачителни заплати. Няма големи разлики в заплатите на футболистите. Миналата година можеше да привлечем скъпи играчи за милион или два, но аз не исках, за да не се развали климатът в отбора”, каза още Петев.

Той посочи клубния президент Кирил Домусчиев като пример за всички футболни босове в България.

“Домусчиев направи огромни инвестиции във футбола за година и половина и ако има още десет души като него, нашият футбол ще тръгне нагоре. Домусчиев е пример за всеки един президент.

Договорът ми с Лудогорец е до 2015 година, не обръщам внимание какво се пише по мой адрес и не се притеснявам за поста си.

Концентриран съм единствено върху нашия отбор. През пролетта Лудогорец ще бъде по-силен, в това ще се убедят всички”, каза още Ивайло Петев.