Жоао Силва получи наградата за най-добър футболист на 15-ия кръг

Нападаталят на Левски Жоао Силва постави оценка 8 по десотобалната система за представянето си през есента. Португалецът отбеляза два гола за победата на Сините над Славия с 3:1 в 15-ия кръг в А група. Това му донесе и наградата на пресклуб България за футболист на кръга.SPORT.BNT,BG

“Бях много ентусиазиран за трансфера в Левски и това ми помогна да свикна сравнително бързо с обстановката в отбора. Не мога да свикна единствено с българския език, но пък страната ми харесва. Мисля, че можех да покажа повече от своите възможности, ако играех по-често от началото на първенството. Видяхте, че срещу Славия бях на терена почти през целия мач и вкарах два гола. Точно липсата на игрово време ми пречеше в началото на сезона”, каза Силва.

След края на есенния дял от “А” група, Левски е втори в генералното класиране и изостава на точка от шампиона Лудогорец Разград. Големият проблем пред “сините” бяха слабите игри срещу другите фаворити за титлата ЦСКА и Лудогорец, които спечелиха с лекота дербитата.

“Нашата игра се промени в последните седмици и аз мисля, че щяхме да победим ЦСКА и Лудогорец, ако играехме с тях сега. Може и да изоставаме с една точка в класирането, но аз съм убеден, че ще станем шампиони”, добави Силва.

Фото:БТА