Биатлонисти от 35 страни идват в България


Състезатели от близо 35 страни се очаква да пристигнат в България за европейското първенство по биатлон, което ще се проведе от 20-ти до 26-ти февруари следващата година в Банско. Надпреварата ще бъде за мъже, жени, юноши и девойки. До момента заявки са подадени само от 7 отбора, сред които Канада, Хърватия, Естония, Латвия и др,БЛИЦ

Европейското първенство ще се проведе само три дни след края на световния шампионат по биатлон в Нове Место (Чехия).

Президентът на БФБиатлон Екатерина Дафовска заяви, че не е изненадана от престижните класирания на Владимир Илиев и Красимир Анев в състезанията от Световната купа. Вчера Илиев завърши шести в спринта на 10 километра в Поклюка (Словения), а Анев се нареди осми в индивидуалната дисциплина на 20 километра в Йостерсунд (Швеция) на 28-ми ноември.

“Радостна съм от шестото място на Владимир Илиев. Мъжкият отбор върви много добре. Искаме от тях да са в най-добра форма за европейското и за световното първенство. При мъжете имаме позиции за спечелване на четири квоти за олимпийските игри в Сочи. Надявам се да продължават в същия дух”, каза Дафовска.

Тя добави, че основната финансова помощ за провеждането на първенството идва от Министерството на спорта. Бюджетът на състезанието е между 600 и 700 хиляди лева.