Берое отново вкара 4 на Локо (Мездра)

Берое победи с 4:1 Локомотив (Мездра) в среща-реванш от осминафиналите за Купата на България. Головете вкараха Мартин Райнов в 9-ата минута, Тодор Христов в 47-ата минута, отново Райнов в 80-ата минута на срещата и Елио Мартинс в 87-ата минута. Камен Каменов бе точен за домакините в 49-ата минута. Беройци бяха по-активния тим на терена през целия мач, а теренът бе изключително тежък, предаде Берое Онлайн,NOVSPORT.COM

Срещата се игра на терен, който бе по-подходящ за ски бягане, отколкото за футбол. Домакините бяха почистили единствено линиите покрай терена и наказателните полета. Навсякъде другаде имаше около 3-4 сантиметра сняг, а времето бе нормално за сезона с температури около 0 градуса и слънце. Топката многократно се спираше в снега при опита на играчите да си я поведат.

Група от 12 фена на Берое пристигна на стадиона и огласяше през целия мач целия терен, което при липсата на каквато и да е домакинска публика бе логично. В централната трибуна пък има привърженик, който сам е изминал разстоянието до Мездра, за да подкрепя любимците си.

В 3-ата минута при центриране от корнер от ляво на вратата на Скорчев Иван Редовски игра с глава, но прати топката над рамката.

Четири минути по-късно домакините органзиираха атака по десния фланг и центрираха в наказателното поле. Единственият нападател на Локомотив останал на точката за изпълнение на дузпа обаче не успя да засече кълбото и защитата на Берое изчисти.

В 8-ата минута Давид Каядо напредна от ляво и пробва удар от малък ъгъл, но Левашки изби в корнер.

Резултатът бе открит за Берое в 9-ата минута. След късо изпълнение на корнер топката бе върната назад към Веселин Пенев, който центирира в наказателното поле. Георги Андонов засече леко с глава, но вратаря успява да изби, пращайки топката право в Мартин Райнов, който от близко бе безгрешен за 0:1.

Последва равностойна игра, в която беройци организираха топката, но видимо имаха проблеми с организирането на голови опасности на тежкия терен.

В 21-ата минута домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар от 40 метра. Топката бе центрирана в наказателното поле където Петър Златков насочи с глава кълбото покрай вратата.

В 26-ата минута Иван Мишев пробва удар от границата на наказателното поле фронтално на врататата, но топката мина в дясно от вратата на Скорчев.

Редовски засече едно центриране в наказателното поле на Берое с глава в 32-ата минута, но Скорчев внимаваше и хвана топката.

В 35-ата минута Стефан Велев стреля от 35 метра – топката обаче мина покрай вратата.

Давид Каядо организира самостоятелен рейд в 39-ата минута, като се справи с почти цялата защита на домакините, стреля, кълбото бе отбито от бранител и отново попадна в португалеца, който направи няколко крачки встрани и отново стреля, но този път Левашки прояви страхотен рефлекс и изби.

В 41-ата минута Стефан Велев подаде за Давид Каядо на ъгъла на наказателното поле в ляво по атаката на Берое. Португалският халф стреля, но неточно.

В 44-ата минута Иван Редовски стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на около 50 см над вратата.

След почивката Владимир Зафиров бе заменен принудително от Георги Динков.

Тодор Христов направи резултата 2:0 в полза на Берое в 47-ата минута. Веселин Пенев центрира в наказателното поле към Георги Андонов, който върна назад за Тодор Христов. Футболистът на Берое реши да не комбинира с Андонов и Райнов, които бяха заели позиция в наказателното поле, а да вкара топката за 0:2.

Само две минути по-късно домакините върнаха един гол. Александър Миков центрира от фаул в центъра на терена и Камен Каменов вкара с глава след като топката се топка пред вратата.

В 51-ата минута Давид Каядо напредна от ляво и навлезе в наказателното поле, но вместо да стреля без да има защитник пред него реши да потърси комбинация с Елио Мартис встрани и топката бе пресечена от защитата.

В 66-ата минута домакините организираха атака по левия фланг и центрираха към Петър Златков, който от точката за изпълнение на дузпа засече от воле, но прати топката покрай вратата.

Давид Каядо организира добра атака в 72-ата минута, като използва и двойно подаване с Елио Мартинс в средата на терена. Крилото навлезе в наказателното поле и стреля, но леко и без проблеми за Левашки.

В 76-ата минута Давид Каядо подаде за Елио Мартинс в наказателното поле, който пробва да овладее топката, но се подхлъзна на леда и падна преди да отправи удар. Вместо да види, че мястото е заледено Вихрен Манев му показа жълт картон за симулация.

В 78-ата минута Каядо организира бърза атака от ляво и подаде за тръгналия от втора позиция Райнов. Младокът центрира в наказателното поле, където първо Горанов не успя да засече, топката отново попадна в него и той пробва удар от малък ъгъл, Мартинс сякаш леко засече кълбото, но и вратарят стигна до нея, тя срещна гредата и излезе в корнер. След него домакините се справиха.

Резултатът бе покачен в полза на Берое в 80-ата минута когато Веселин Пенев центрира от пряк свободен удар на около 25 метра от вратата. Защитник изби с глава, но право в краката на Мартин Райнов, който се разписа за 1:3 с плътен удар по земя.

В 86-ата минута Берое организира бърза контраатака през центъра чрез Райнов, който пусна в ляво за Каядо. Той опита да го изведе в коридор, но вратарят излезе напред и лови.

В следващата минута при атака от ляво Давид Каядо бе фаулиран в наказателното поле. Вихрен Манев отсъди дузпа, която Елио Мартинс реализира с удар в ляво на Левашки, който се хвърли в дясно.

Така с общ резултат 8:1 Берое продължи напред в трунира за купата на България по футбол. Това бе и последният мач на Берое за 2012 година. Утре Берое тренира за последно за годината, след което играчите ще бъдат разпуснати в почивка.

Локомотив (Мездра) – Берое (Стара Загора) 1:4

голмайстори: 0:1 Мартин Райнов 9′, 0:2 Тодор Христов 47′, 1:2 Камен Каменов 49′, 1:3 Мартин Райнов 80′, 1:4 Елио Мартинс 87′(д)

Локомотив (Мездра):
 12. Юлиян Левашки, 4. Цветко Иванов, 5. Петър Василев (к) (37′ – 17. Александър Кирилов), 16. Явор Янков, 13. Камен Каменов, 22. Александър Миков, 7. Цветан Цветанов (60′ – 20. Здравко Рафаилов), 10. Борислав Боянов (82′ – 14. Евелин Йорданов), 9. Иван Редовски, 8. Иван Мишев, 11. Петър Златков; неизползвани резерви: 33. Христо Матев, 18. Емил Манолов, 6. Емилиян Петров; старши-треньор: Иван Редовски

Берое (Стара Загора):
 33. Теодор Скорчев – 77. Педро Еуженио, 21. Елиаш Алвеш да Силва (от 46′ – к), 3. Владимир Зафиров (к – до 45′) (46′ – 15. Георги Динков), 28. Веселин Пенев – 8. Алберто Лоузейро, 16. Стефан Велев – 88. Давид Каядо, 19. Мартин Райнов, 23. Тодор Христов – 7. Георги Андонов (50′ – 29. Елио Мартинс); неизползвани резерви: 12. Кирил Акалски, 2. Здравко Илиев, 25. Мирослав Енчев, 9. Иван Горанов; старши-треньор: Петър Хубчев

жълти картони:
 Петър Златков (60′ – спречкване) [Локомотив]; Алберто Лоузейро (60′ – спречкване), Елио Мартинс (76′ – симулация) [Берое]
главен съдия: Вихрен Манев (София)
помощник-съдии: Николай Петров (Габрово) и Павлин Михайлов (София)
четвърти съдия: Петър Доровски (Плевен)
делегат: Димитър Димитров (Пазарджик)
съдийски наблюдател: Галина Донева (София)