ЦСКА изнесе лекция на младоците от Етрополе и им писа „много добър” на ледената пързалка в Благоевград

ЦСКА надигра и победи с категоричното 5:0 Чавдар (Етрополе) в осминафинална среща-реванш от турнира за Купата на България.

Заради проблемите със стадиона на „червените”, двубоят се игра на стадион „Христо Ботев” в Благоевград, на който присъстваха не повече от 1000 зрители,NOVSPORT.COM

Сред тях бяха изпълнителният директор на „армейците” Георги Илиев-Майкъла, контузеният футболист на тима Антон Карачанаков, бившият нападател на „червените” Спас Делев и легендата Димитър Пенев, както и кметът на Благоевград Атанас Камбитев, а и собственикът на Чавдар (Етрополе) Емил Димитров. Теренът на стадиона бе добре почистен, но заледен, а това затрудни доста футболистите и на двата отбора.

Тези на ЦСКА обаче показаха по-голямо желание за успех и и определено бяха по-агресивни на терена, така че напълно резонно стигнаха до успеха. Тон за головото шоу в Благоевград даде Абел Анисе, който в 16-ата минута бе изведен отлично от Сержиньо и без да се бави копна топката над излизащия да го посрещне вратар на Чавдар (Етрополе) от малък ъгъл за 1:0.

Първата опасна атака за гостите дойде в 39-ата минута, когато Крачунов допусна единствения, роден в Етрополе футболист на Чавдар – Николай Ботев, да мине зад гърба му, но последният стреля право в тялото на вратаря Черни, макар и да бе сам срещу него.

Веднага след това в сила влезе правилото „като не вкараш, ще ти вкарат” и ЦСКА поведе с два чисти гола, тъй като в ответната атака Присо проби отдясно и пусна топката към вратарското поле, откъдето Тасио я прати в мрежата за 2:0.



След почивката на терена сякаш имаше само един отбор – този на ЦСКА. Момчетата на Стойчо Младенов показаха, че се забавляват на терена и без затруднения вкараха още три гола, които можеха да бъдат и повече, при малко по-сериозно отношение отстрана на „червените”.

В 49-ата минута Тасио направи преднината на „армейците” класическа, след като вратарят на гостите Владислав Митев излезе необмислено и след рикошета кълбото попадна у нападателя, за когото остана най-лесното и той не сбърка за 3:0.



След попадението наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов направи две бързи промени и даде шанс на младоците Григор Долапчиев и Васил Попов да запишат игрови минути. След повече от 1700 такива без гол с червената фланелка се разписа Нждонго Присо, който успя в 64-ата минута да реализира след изключително техничен пас на изигралия страхотен двубой Сержиньо.


В края на срещата остана време и юношите на ЦСКА да покажат, че търсят своето място под слънцето.

В 87-ата минута Станко Йовчев събра няколко защитници на гостите пред наказателното поле и подаде към Григор Долапчиев, за да може последният да вкара първия си гол с червения екип с прецизен шут по диагонала и така да оформи крайното ЦСКА – Чавдар (Етрополе) 5:0.

По този начин „армейците” приключиха 2012 година и се класираха за ¼-финалите на турнира за Купата на България с общ резултат 7:0.

 

 

ЦСКА

ЦСКА

5 : 0

Краен

ПФК ЧАВДАР (ЕТР)

ПФК Чавдар (Етр)

15 декември 2012 13:00, Зрители: 1000, Стадион: “Христо Ботев”, Благоевград,
Гл.съдия: Георги Димитров

Гол  1 : 0   17. Анисе  16′
Гол  2 : 0   29. Тасио  39′
Гол  3 : 0   29. Тасио  49′
Гол  4 : 0   99. Нджонго Присо  64′
Гол  5 : 0   45. Григор Долапчиев  87′
ЦСКА
12. Томас Черни
4. Михаил Венков
5. Тодор Янчев (к)
8. Лукас Саша
10. Сержиньо
11. Иван Бандаловски Смяна за състезател излизащ от игра
17. Анисе Гол Смяна за състезател излизащ от игра
25. Ангел Грънчов
29. Тасио Гол Гол Смяна за състезател излизащ от игра
66. Пламен Крачунов
99. Нджонго Присо Гол
Резерви:
88. Благой Макенджиев
9. Себастиян Скиорили
15. Станко Йовчев Смяна за състезател влизащ в игра
18. Васил Попов Смяна за състезател влизащ в игра
24. Бернардо Тенгариня
45. Григор Долапчиев Смяна за състезател влизащ в игра Гол
55. Илияс Кириакидис
Старши треньор:
Стойчо Младенов
ПФК Чавдар (Етр)
1. Владислав Митев
5. Иван Иванов Жълт картон
18. Чудомир Григоров
4. Стилиян Николов
25. Раиф Мурадов
16. Атанас Димитров Смяна за състезател излизащ от игра
7. Георги Вълчев (к)
8. Красимир Илиев Смяна за състезател излизащ от игра
9. Йордан Митев
27. Ерик Почански
11. Николай Ботев Смяна за състезател излизащ от игра
Резерви:
12. Дончо Николов
24. Христо Гоговски Смяна за състезател влизащ в игра
17. Иван Стойчев
6. Николай Стоилков Смяна за състезател влизащ в игра
19. Александър Василев Смяна за състезател влизащ в игра
14. Денис Пидев
10. Ивайло Чочев
Старши треньор:
Петър Пенчев

 

 

Събития

90+1′ Край на мача! ЦСКА победи с 5:0 Чавдар (Еторполе) и се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на България с общ резултат 7:0.
90′ Една минута добавено време на срещата.
89′ Грънчов се подхлъзна, докато разиграваше топката с Крачунов, но после успя да възстанови позицията си и да изчисти.
87′ Гол Гоооол! ЦСКА поведе с 5:0. Станко Йовчев събра няколко защитници на гостите и в точния момент пусна към Долапчиев, за да може Григор да вкара първия си гол с червения екип с прецизен шут по диагонала.
85′ Срещата вече се доиграва. ЦСКА разиграва спокойно кълбото в собствената половина.
84′ Смяна за състезател влизащ в игра Атанас Димитров е заменен от Христо Гоговски.
83′ Смяна за състезател излизащ от игра Трета, последна промяна и в редиците на Чавдар (Етрополе).
80′ Нищо опасно след прекия-свободен удар. Топката стига до Черни и той дава начало на нова атака на ЦСКА.
79′ Атанас Димитров е фаулиран от Крачунов точно пред дъгата на наказателното поле.
77′ Bнимание Отлична атака на ЦСКА! Сержиньо и Мишо Венков комбинираха отляво, но пасът на крайния бранител не стигна до Долапчиев.
75′ Засада Този път Присо реши да подаде към Долапчиев, но последният бе в засада.
73′ Присо получи топката в наказателното поле на гостите и навърза двама бранители на гостите, но после, вместо да подаде към абсолютно непокрития Долапчиев, се засуети и загуби.
71′ Центриране Присо опита центриране, но то се превърна в опасен удар и бе избит с мъка от вратаря на Чавдар. Нищо опасно след корнера.
69′ Смяна за състезател влизащ в игра Станко Йовчев се появява на мястото на Анисе.
68′ Смяна за състезател излизащ от игра Трета, последна смяна в състава на ЦСКА.
66′ Публиката скандира “Още! Още!”, а играчите на ЦСКА не спират да атакуват и да радват зрителите с технични изпълнения.
64′ Гол Гооооол 4:0 за ЦСКА! След продължила повече от 1700 минути голова суша Присо най-после се разписа. Той бе изведе с пета от Сержиньо, преодоля вратаря и вкара на празна врата, след което се поклони на публиката.
61′ Смяна за състезател влизащ в игра Григор Долапчиев заменя Тасио, който вкара два гола днес и заслужено получава овациите на публиката.
61′ Смяна за състезател излизащ от игра Втора смяна и в редиците на ЦСКА.
58′ Смяна за състезател влизащ в игра На негово място Александър Василев.
58′ Смяна за състезател излизащ от игра Николай Ботев също излиза.
57′ Смяна за състезател влизащ в игра Николай Стоилков заменя Красимир Илиев.
57′ Смяна за състезател излизащ от игра Двойна смяна в редиците на гостите от Етрополе.
55′ Центриране След като бе предупреден официално, Иван Иванов осъществи добър пробив, но центрирането му бе избито в корнер, а след него се стигна до неточен удар с глава на Вълчев.
55′ Жълт картон Иван Иванов получава жълт картон за безумно влизане в краката на Саша край тъчлинията.
53′ Смяна за състезател излизащ от игра Васил Попов заменя Иван Бандаловски, който е изпратен с аплодисменти от публиката.
53′ Смяна за състезател влизащ в игра Първа смяна в мача. Извършва я наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов.
51′ Сержиньо проби отляво, но бе спрян от Григоров. Стигна се до корнер, но след него Григоров изчисти с глава.
49′ Гол Гоооол! ЦСКА достига до класическа преднина, макар и с известна доза късмет. Стражът на Чавдар излезе неразчетено при един дълъг пас към Присо и след рикошет топката се озова в Тасио, който на празна врата нямаше как да сгреши – 3:0.
48′ Страхотен пас на Тасио към Присо, но камерунецът не успя да спре топката и така даде начало на контраатака на гостите, след която те печелят корнер.
48′ Сержиньо опитва да изведе Тасио, но нападателят е блокиран и ЦСКА печели само тъч.
46′ Начало на мача Начало на второто полувреме. Няма промени в двата отбора.
45′ Край на мача Край на първото полувреме. ЦСКА води с 2:0 на Чавдар в мач-реванш от турнира за Купата на България, който се играе в Благоевград.
44′ След два поредни ъглови удара в полза на ЦСКА се стигна до разбъркване в наказателното поле на Чавдар, но там Анисе се засуети и така се стигна само до нов корнер, а след него – до нищо опасно.
43′ Действията се принасят пред вратата на гостите, където няколко футболисти на ЦСКа се разминаха с топката, преди тя да стигне до Присо. Той я върна към Янчев, но шутът на капитана излезе в аут.
42′ Удар След поредното центриране в наказателното поле на ЦСКА капитанът на гостите Вълчев стреля технично, но Черни улови.
41′ Корнер в полза на Чавдар, след който Венков чисти с глава. Последва ново центриране и удар на Стилиян Николов, който рикошира в тялото на Саша и излезе в ъглов удар.
39′ Гол Гооооол!!! ЦСКА повежда с 2:0, след като Присо проби отдясно и върна топката към вратаркосото поле, откъдето Тасио лесно я прати в мрежата.
39′ Bнимание Най-добрата възможност пред Чавдар се откри, след като Крачунов изпусна Николай Ботев и той остана сам срещу Черни, но стреля право в тялото му.
38′ Центриране Сержиньо центрира от свободен удар, защитата на гостите чисти в корнер, а после и в тъч.
36′ Центриране Сега и Иван Иванов опита центриране, което се превърна в коварен удар, но кацна над горния десен ъгъл на пазената от Черни врата.
34′ След поредният неуспешен опит на Присо да подаде точно към свой съотборник се стигна до контраатака на Чавдар, която приключи с добро, но безадресатно центриране по земя на Почански.
32′ Лукас Саша опита да изведе с дълъг пас Присо по диагонал, но Мурадов пресече подаването.
30′ След 30 минути игра ЦСКА напълно заслужено води в резултата, тъй като показва по-голямо желание за игра и много повече агресия от съперника.
28′ Грънчов фаулира Почански в центъра на терена, а секунди по-късно последният сгреши и извърши нарушение срещу Присо.
26′ Удар Тасио се пребори за една топка край тъчлинията, след което Присо подаде към Сержиньо, който стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от долния десен ъгъл на вратата на гостите.
25′ Засада Присо отново се намира в засада, а с това спира иначе обещаваща атака на “червените”.
24′ Сержиньо и Бандаловски показаха завидна техника на заледения терен и получиха аплодисментите на публиката.
22′ Добра, многоходова атака на ЦСКА, преминала през почти всички играчи в червено, приключи безславно с тъч в полза на Чавдар, тъй като Бандаловски бе блокиран добре.
20′ Нищо интересно на терена след попадението, публиката на ЦСКА започна да скандира рефрена “Вън боклуците от ЦСКА!”.
18′ Тасио претендира, че е фаулиран на границата на наказателното поле, но реферът показва, че единоборството е било чисто.
16′ Гол Гооооол!!! ЦСКА открива резултата! Абел Анисе бе изведен в коридор от Сержиньо зад гърба на отбраната и от ъгъла на вратарското поле прехвърли технично Митев за 1:0.
15′ Центриране След пробив на Лукас Саша се стига до трети корнер в полза на ЦСКА, но след неговото изпълнение Сержиньо се оказа в положение на засада.
13′ Крачунов изправи на крака треньорския щаб на ЦСКА, след като си поигра на 21, макар да бе последен в защитата на “армейците”, но после успя да изчисти.
12′ Засада Присо бе потърсен с дълъг пас, но се намираше в положение на засада и играта е спряна.
12′ Центриране Красимир Илиев центрира от свободния удар, но Черни излезе и улови.
11′ Бандаловски фаулира Почански на около 30 метра, вдясно от вратата на Черни.
10′ Чавдар (Етрополе) за първи път стигна до наказателното поле на ЦСКА, но там Почански се засуети и загуби топката.
9′ Тасио и Присо опитаха двойно подаване, но защитата на Чавдар разгада намеренията им и предотврати опасността.
8′ Удар Втори удар в срещата и той отново е дело на Мишо Венков, който засече с глава центрирането от корнер, но не намери рамката на вратата.
7′ Бандаловски запова силно срещата, след второто му поредно центриране ЦСКА печели нов корнер.
6′ Макар да е добре почистен, теренът е заледен и това сериозно затруднява двата отбора в първите минути на двубоя.
5′ Удар Първи удар по посока на някоя от двете врати. Отправи го Мишо Венков от границата на наказателното поле, откъдето засече с воле центриране на Бандаловски. Стражът на Чавдар улови без проблеми.
3′ Първа добра атака на “червените”. Тасио изведе Сержиньо и той опита центриране, но бранител на Чавдар изчисти в корнер.
2′ Символичните домакини от ЦСКА разиграват топката в своята половина, а публиката ги подкрепя с песни.
1′ Начало на мача Начало на срещата. Припомняме, че първият мач приключи с успех 2:0 за ЦСКА.
0′ На стадиона в Благоевград присъстват Георги Илиев-Майкъла, Антон Карачанаков, Спас Делев и Димитър Пенев, както и кметът на града Атанас Камбитев, съобщи репортер на Novsport.com
0′ Слаб зритерски интерес към срещата. Минути преди мача на ст. “Христо Ботев” в Благоевград има не повече от 200 човека, съобщи репортер на Novsport.com