Батков инвестира в новия стадион, Тонев обясни за “Газпром”

Изпълнителният директор на “Левски” Иво Тонев разказа за пътуването до Москва, където е бил на преговори с “Газпром”. Босът е бил заедно с Тодор Батков. Двамата са имали среща в Москва с представители на руския енергиен гигант, който се очаква да започне да налива милиони в “Левски”. На пресконференцията по представянето на проекта за новия стадион Тонев обяви, че Батков ще инвестира в него. Шефът на “Герена” коментира впечатленията си от мощната компания, но не се нагърби да дава срокове, в които ще бъде подписан договорът за сътрудничество,БЛИЦ

“Бяхме с г-н Батков в Москва, срещахме се с представители на “Газпром”. Говорихме и за стадиона, ще им изпратим и конкретен проект на тях. Г-н Батков също ще инвестира. Той изрази намеренията си да помогне финансово за този проект. Ще се постараем всички ние да го реализираме”, коментира Тонев.

“Левски” е най-великият отбор в България с най-великата публика. Именно затова заслужава да има такъв стадион и ще го има. Досега всички обещания, които съм отправил към феновете на клуба, едно по едно се сбъдват и стават реалност”, продължи изпълнителният директор на “сините”.

“Не мога да ви кажа кога ще реализираме договора с “Газпром”. В постоянна връзка сме с тях и обменяме документи”, каза още Иво Тонев.

“С ВТБ също имахме разговор и след Нова година ще се срещнем отново, за да разберем какви отношения ще имаме с тях занапред. Това също е много сериозна компания, на която разчитаме”, заяви босът.

“Държавата няма да участва по никакъв начин в ремонта, по-точно в изграждането на новия стадион. Единственото участие на държавата в проекта е максимално бързото обработване на документите около строителството, защото това също може да забави значително действията ни. Имаме гаранциите, че ще получим съдействие във всяко едно отношение. Искам да кажа, че “Левски” ще се оправя сам в това отношение, както винаги досега се е оправял. За да няма спекулации, към днешна дата по никакъв начин не стои на дневен ред смяната на името на стадиона. Говорихме с една инвестиционна компания, която иска да управлява стадиона в следващите няколко години. Става дума главно за концерти на него”, завърши Иво Тонев.