Конспирация “Лудогорец-Левски” съзряха в ЦСКА

Томаш Черни, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Левски щял да получи пари от Лудогорец, за да победи ЦСКА във вечното дерби. Тази на пръв поглед абсурдна теза изказа вратарят на “червените” Томаш Черни,SPORTNI.BG

Той говори пред idnes.cz за есенното вечно дерби и твърди, че е чул за подобен ход на ръководството на разградчани.
Преди вечното дерби Левски и Лудогорец бяха вкопчени в люта битка за първото място, докато ЦСКА беше в подножието. Въпреки това чехът е убеден, че на “сините” е било платено да бият в дербито от конкурента им за титлата.
“Не знам дали такива схеми работят и в Чехия. Тук разбрах неофициално, че големият ни съперник Левски е бил мотивиран от Лудогорец за дербито срещу нас. Доколкото разбрах, от Разград са им обещали пари да ни бият.
Мачът между нас и Левски е истинско събитие в цялата страна. Две седмици се говори само за него, а ние бяхме затворени в хотела три дни преди дербито, защото не беше безопасно по улиците.
В крайна сметка обаче спечелихме и след това президентът ни заведе да празнуваме. Нашите фенове бяха много щастливи и този успех оставя у мен един страхотен спомен”, сподели Черни.
Той говори и за финансовите проблеми в ЦСКА. Чехът призна, че е имал проблеми с получаването на заплатата си. Според него, босът Димитър Борисов нарочно отлагал дълго във времето плащанията към футболистите.
“В началото имаше неуредици около заплащането ми. Първите три месеца не получих нищо и бях на минус, защото имам разходи, а София е скъп град. Аз обаче играех редовно и това ми помагаше да не мисля за пари. Сега съм по-добре, получих четири от шестте си заплати.
Определено щях да съм по-спокоен, ако знаех, че ще си получа заплатата на датата. С всички в отбора е така. При цялото ми уважение към собственика, но според мен той има пари да плаща навреме. Просто отлага максимално дълго. Отначало бях нервен, но вече свикнах”, заяви още Черни.