Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии: focus-sport

Уволниха Стойчо за 3 “неизвинени”, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Стойчо Младенов вече не е треньор на ЦСКА. Вчера „Титан” постигна своето и гилотинира Екзекутора по изключително циничен начин – заради 3 „неизвинени отсъствия”. Специалистът е бил уволнен дисциплинарно, тъй като не се е явил на работа на 27 и 28 декември, както и на 2 януари. С този си ход от „Титан” се опитват да си спестят неустойката на Стойчо, която е в размер на 150 000 лева. Очаквано Младенов бе бесен на пернишките шефове и се очаква да заведе дело срещу тях Почти сигурно новият треньор на ЦСКА ще е Миодраг Йешич. Той вече е поставил своите условия на шефовете и до дни двете страни трябва да се разберат.
Звезда на Берое: Искам в Левски!
Звездата на Берое Стефан Велев е на крачка от трансфер в Левски. Самият играч потвърди пред „Меридиан Мач” желанието си да играе на „Герена”. „Когато има нещо официално, от двата клуба ще ви го обявят. Разбира се, че ми се играе в Левски. Това, че треньор там е Илиан Илиев, е голям плюс за мен. Пазя отлични спомени от съвместната ни работа”, обяви националът.
Младенов: Дано скоро се видя със собствениците
„Ще ви съобщя новина, която не е новина. То се знае още след мача с Локо (Сф) (1:1). Разделяме се и това е, повече не мога да коментирам нищо”, каза веднага след уволнението си от ЦСКА Стойчо Младенов. „Собствениците ги няма. Надявам се скоро да се видя с тях. Всички въпроси ги отправете към ръководството. Нищо не мога да коментирам, докато не разтрогнем. Разделяме се, няма начин да се разберем, тъй като тяхното желание е да напусна клуба”, допълни треньорът. „Бях освободен. Нека да не коментираме нищо повече… Когато приключи всичко, ще разговарям с вас”, каза иронично усмихнатият Екзекутор. Той получи „Златен скункс”, тъй като напусна ЦСКА за трети път. Преди да отиде на срещата с Венци Живков, Младенов каза: „Очаквайте усмивки”.

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Директива, съдии или некадърност?
Три клуба надигаха през есента страшен вой срещу директиви и съдийски поръчки, търсеха под вола теле и пишеха теория на конспирациите. Накрая и трите – Ботев, Славия, а сега и ЦСКА, си уволниха треньорите. Защо? Елементарно, защото проблемът на българския футбол не са съдиите или директивите, а треньорите. Вижте какво става в ЦСКА. Махнаха профукалия 8 точки Младенов, а няма с кого да го сменят. И на Титаните им се налага да избират между един недоучил като Радуканов и един никога неучил като Йешич. Е, после как да правим голям футбол? Къща само с калфи не се вдига. Трябва и майстор. А в “А” група майстори на пейката няма. Само ментета. С неустойки!
Уволниха Стойчо от ЦСКА
Треньорът Стойчо Младенов бе освободен от ЦСКА. Това стана ясно след вчерашната среща на високо ниво на Армията. От ръководството на ЦСКА обявиха, че причината за уволнението на Стойчо са слабите резултати, които тимът записа през последната година. За капак от “Господари на ефира” връчиха на специалиста Златен скункс.
Освен наставника като нищо от клуба може да си тръгне и капитанът Тодор Янчев. В понеделник халфът и Младенов ще дадат съвместна пресконференция.
От Армията разкриха, че вече се водят преговори с двама треньори, като до началото на следващата седмица шефовете на ЦСКА трябва да решат кой да бъде наследникът на Стойчо.
Григор Димитров продължава с великолепните си изяви в Австралия Българинът се класира с лекота за полуфинала на турнира в Бризбейн (Авл), след като само за час отнесе с 6:3, 6:2 Юрген Мелцер. Българинът направи 17 аса и не даде шанс на съперника си. На полуфинала, който ще е 4-и за Григор в кариерата му, българинът ще играе срещу Маркос Багдатис. Кипърецът би с 6:3, 6:4 французина Жил Симон.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
ЦСКА махна Стойчо. Без неустойка!
Третият престой на Стойчо Младенов на треньорския пост в ЦСКА приключи вчера по обяд. Точно в 11:00 часа започна срещата между специалиста и изпълнителния директор на клуба Венцислав Живков. Среща, която бе с предизвестен край. В 12:20 часа разговорът приключи и всичко онова, за което се говореше от последната третина на миналата година до днес, бе официализирано. Клубът свали окончателно доверието си от наставника и вече мисли за неговия наследник.
В близките дни предстои да се уточни начинът на раздяла с Младенов. На него му е предложено това да стане по взаимно съгласие, но в същото време му е връчена и заповед за дисциплинарно уволнение. Той трябва да избере по кой от двата начина иска да се раздели с ЦСКА. За тази цел два часа след като научи съдбата си Стойчо се върна на “Българска армия”, придружаван от адвокат. Между 14:30 и 15:30 часа бе проведен разговор между адвоката на треньора и този на ЦСКА. Но отново не бе постигнато споразумение. На този етап Младенов отказва да разтрогне контракта си по взаимно съгласие. Ако потвърди тази си позиция и през следващата седмица, той ще бъде уволнен дисциплинарно. От ЦСКА са посочили на Стойчо дните, в които считат, че той не е изпълнявал служебните си задължения, като са му предоставили перфектна документация за това. Младенов обаче явно не е съгласен и има възражения.
На “Армията” обаче са убедени, че имат основания за дисциплинарно уволнение, и на тази база нямат никакво намерение да плащат неустойката, която е записана в договора на специалиста. Известно е, че тя е в огромен размер. На него ще му бъдат изплатени само дължимите заплати до момента, които са 5. По толкова имат да взимат и другите двама освободени – Анатоли Нанков и Бисер Цолов. Така че дори и без неустойка от “Армията” трябва да се бръкнат дълбоко, за да платят дължимото на треньорския щаб. Става въпрос за сума от порядъка на над четвърт милион лева. Тези пари са дължими и неоспорими и е ясно, че трябва да бъдат платени.
Собствениците на ЦСКА не присъстваха на разговора. Новината бе съобщена на Стойчо от Венци Живков. Той е човекът на “Титан”, който винаги е пращан да съобщава и хубавите, и лошите новини на треньорите. Още в началото на 2009 година след отпадането от Пирин за Купата на България Живков се обади на Димитър Пенев, за да му съобщи, че е уволнен. След това той уведоми и Радуканов, че ЦСКА се разделя с него. Сега същото се случи и с Младенов.
Така третият престой на Стойчо начело на червените приключи точно след 10-месечна работа.
Клубът обяви програмата си за подготовка
От ЦСКА най-после публикуваха на официалния си сайт програмата на тима за предстоящия подготвителен период за втория полусезон в А група. От червеното ръководството разкриват, че в турския курорт Алания отборът по всяка вероятност ще вземе участие в турнир с Торпедо Москва, Заглебие Любин, Динамо Тбилиси или фК Минск. Освен това отборът ще се подготвя при суперусловия. Лагерът в Турция ще продължи до 14 февруари. Ето и съобщението на сайта на ЦСКА:
05.01 – медицински прегледи
06.01 – почивка
07.01 – на стадион „Българска армия” в 10:00 часа започва първата тренировка на ЦСКА за 2013 г. под ръководството на Сашо Борисов. Заниманието е открито за представители на медиите и феновете.
08.01 – 10:00 часа тренировка на стадион „Българска армия” – закрита
08.01 – пресконференция на стадион „Българска армия” в 15:00 часа, на която ще бъде представен новият треньорски екип, както и новите попълнения в отбора
09.01 – 10:00 часа тренировка на стадион „Българска армия” – закрита
10.01 – отпътуване за лагер в Алания, Турция, излитане от аерогара София в 10:00 часа
25.01 – прибиране в София
26.01 – почивка
27.01 – почивка
28.01 – заминаване за втори подготвителен лагер в Алания, Турция.
14.02 – прибиране в София
Хюсеинович извъртя ЦСКА, подписа с Динамо Загреб
Динамо Загреб представи официално вчера новото попълнение Саид Хюсеинович – футболист, за когото ЦСКА обяви, че е подписал договор преди седмица.
Лично изпълнителният директор на армейците Георги Илиев-Майкъла заяви, че Хюсеинович е подписал договор за две години и половина.
24-годишният състезател позира вчера с екипа на Динамо Загреб, а според информациите той е парафирал контракт за пет години.
„Имах оферти и от други отбори, но когато чух, че ме искат в Динамо, знаех, че това е мястото, където искам да продължа кариерата си”, обяви самият Хюсеинович. „Динамо е най-големият клуб тук, в Хърватска, играе в Шампионската лига, и за мен е чест да нося екипа на този отбор”, каза още босненецът.
На 30 декември Хюсеинович обяви, че е много доволен от условията, предложени му от ЦСКА, и се е разбрал за договора си, но не го е подписал.
Динамо Загреб, както и ЦСКА, ще се готви в Турция.
Червените обаче твърдят, че имат предварителен договор с него и най-вероятно ще заведат дело.