Преглед на водещите новини в спортните медии (Българи

София. Преглед на водещите новини в спортните медии: focus-sport

Йешич бяга от капана на ЦСКА, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Миодраг Йешич се опитва да избяга от капана, заложен от „Титан” при преговорите за треньорския пост. Сърбинът иска двойно по-голяма заплата от тази, която му предлагат Борисов и Иванов. За целия срок на договора си (2 години и половина) Генерала настоява да прибере 600 000 евро, а пернишките бизнесмени са съгласни да му дадат само половината. Другото разминаване е свързано с желанието на “Титан” да има клауза, според която да могат да уволнят следващия треньор по всяко време, без да му плащат неустойка. Йешич желае и да има пълен контрол върху селекцията. Все пак преговорите са в много напреднала фаза и почти сигурно Миодраг ще се завърне в ЦСКА.
Финал за историята!
Григор Димитров продължава да пише със златни букви историята на тениса ни. Гришо стана първият българин, който се класира на финал на турнир от веригата АТР. Направи го в Бризбейн (Авл), след като победи Маркос Багдатис (Кипър) с 6:3, 5:7, 7:6 (5) и напомпа самочувствието си преди „Аустрелиън Оупън”. Рано тази сутрин Григор спори за титлата с олимпийския шампион Анди Мъри (Вбр).
Италианци пратиха Иванов в Арсенал
Авторитетният италиански сайт Calciomercato.com направи сензационно предположение, че българският национал Иван Иванов може да заиграе в лондонския гранд Арсенал. „Той има лидерски качества и начинът му на игра напомня на Абденур от Тулуза, който е пред трансфер в Арсенал”, коментира бившият технически директор Мауро Масони.

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Стойчо реши – съди ЦСКА
Стойчо Младенов ще заведе дело срещу ЦСКА! В съда ще го защитава човек на Тодор Батков – адвокат Иво Ивков, който е и член на Апелативната комисия към УЕФА, научи “7 дни спорт”. Причината за делото е начинът, по който треньорът е натирен от шефовете на червените. Стойчо бе уволнен дисциплинарно, тъй като не се е явил на работа в някои от дните около новогодишните празници. Тогава треньорът е бил на почивка в Австрия, а началниците са го чакали на Армията.
Изпълнителният директор Венцислав Живков заяви, че клубът няма да плаща неустойка на треньора. „Имаме си механизми, по които си решаваме вътрешноклубните проблеми”, изхвърли се шефът на червените. Младенов обаче е сигурен в правотата си и вече се е свързал с Иво Ивков. Адвокатът потвърди за намерението на Стойчо. Все още обаче не се знае кога ще бъде заведен искът срещу ЦСКА.
Григор пише история
Григор Димитров стана първият български тенисист, който стигна финал на турнир от АТР. Българинът излезе рано тази сутрин за титлата на турнира в Бризбейн (Авл), след като в полуфинала победи с 6:3, 5:7, 7:6 (5) Маркос Багдатис (Кип). Във финала Димитров срещна олимпийския шампион и носител на титлата от US Open Анди Мъри. Шотландецът, който е №3 в света, отстрани Кей Нишикори (Яп) след 6:4, 2:0 и отказване на японеца заради контузия.
– Нямам думи. Треньорът ми го очакваше. Срещу Мъри ще се раздам докрай – заяви Григор след победата.
– Българинът е непредсказуем. Има нестандартни удари, ще бъде много тежък мач -коментира Мъри.
Трансферни номади превзеха “А” група
Крум Бибишков за 10 години е сменил 20 отбора. Сега подписа с 21-ия. Димо Атанасов за 5 трансферни прозореца успя да скочи през всичките 5. Николай Дюлгеров – и той там някъде. Атанас Курдов има повече трансфери, отколкото голове в “А” група. Българският футбол се напълни с трансферни номади, които живеят на гърба на президентската глупост. Такива като Гигов и компания не си ли дават сметка, че на практика спонсорират едно голямо нищо? Всяка година нов треньор, всеки полусезон – нов отбор. И като погледнеш назад – едно голямо нищо. Ама то сериозно нещо се прави със сериозни хора. А какво му е сериозното на всеки 6 месеца да си сменяш работното място?

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Стойчо съди ЦСКА
Адвокат Иво Ивков бе категоричен, че вече бившият старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов ще търси правата си по съдебен ред, тъй като са потъпкани сериозно от ръководството на армейския клуб. “Клиентът ми е уволнен неправомерно! Отиваме на съд. Стойчо Младенов ме потърси за помощ, след като стана ясно, че е уволнен от ЦСКА. Не искам да влизам в конкретика, но ще кажа само, че действията спрямо клиента ми са неправомерни, незаконосъобразни. На Младенов директно му е била връчена заповед за дисциплинарно уволнение, но причина за такова няма. При това положение единственото, което можем да предприемем в настоящия момент, е да търсим правата му по съдебен ред”, каза Иво Ивков пред Канал 3.
„Само ще ви кажа, че тук не става въпрос за пари. Стойчо бе готов на такива отстъпки във финансовите си изисквания, че проблем от такъв характер не би трябвало да има. Нещата не са толкова елементарни, колкото се изкарват в пресата. Пак ви казвам, все още е рано да се коментира в детайли каквото и да е. За мен най-важно бе да се запозная документално с казуса, за да мога да помогна на Младенов да успее да защити интересите си. Още веднъж – уволнението му е незаконосъобразно и ще се стремим да го докажем в съдебната зала”, заяви Ивков.
Треньорът дава пресконференция утре
Сайтът на Пресклуб България съобши, че Стойчо Младенов и Тодор Янчев ще дадат пресконференция в понеделник (б.а. -утре). По-късно обаче стана ясно, че капитанът на червените няма да присъства. Там ще е само Екзекутора. Събитието ще се състои в 13 часа в зала “Родина” на Националния стадион “Васил Левски”. Вече бившият старши треньор на армейците се очаква да разкрие скандални неща за своето уволнение и за престоя си в ЦСКА. В петък Младенов бе отстранен дисциплинарно от клуба, като шефовете изтъкнаха като мотив неявяване на работа в дните 18, 19 и 20 декември 2012 година, както и 2 и 3 януари 2013 година. Причината на всички е ясна -търсене на начин да не се изплаша неустойката, заложена в договора на специалиста.
“Няма да ходя на никаква пресконференция. Аз съм си на тренировка тогава, имам си програма за подготовка. Не знам откъде е дошло това”, заяви пред Би Ти Ви Янчев. 36-годишният дефанзивен полузащитник е един от най-близките хора на Стойчо Младенов в ЦСКА и неведнъж е изразявал твърдата си подкрепа и вяра в него.
Нарочени за гонене минаха прегледи
Над десетина от футболистите на ЦСКА преминаха обстойни медицински прегледи вчера. Голяма част от явилите се на тестовете бяха чужденци. Сред тях личаха Бернардо Тенгариня и Джереми Родригес, за които бе обявено, че нямат бъдеше на “Армията”. Нджонго Присо също бе сред тези, които бяха подложени на изследвания. Групата от чужденците се допълваше от Сержиньо, Абел Анисе, Серж Нюаджи и вратаря Томас Черни. Освен тях през кабинетите минаха Благой Макенджиев, Иван Бандаловски, Апостол Попов, Михаил Венков, Пламен Крачунов, както и Костадин Стоянов, който не е играл повече от една година.
Лукас Саша, Мишел Платини и Себастиан Скиорили се завърнаха вчера следобед в България, тъй като бяха получили по-дълга почивка от останалите си съотборници. Те ще минат тестове днес. Преди два дни прегледи преминаха новите попълнения Мартин Камбуров, Ивайло Чочев и Венци Василев, както капитанът и Тодор Янчев и част от юношите на червените. ЦСКА започва тренировъчни занимания утре от 10 часа на стадион “Българска армия”. Към момента е ясно, че тренировката ще бъде водена от Сашо Борисов, след като досегашният наставник Стойчо Младенов бе уволнен от клуба.