“Левски” иска чешки национал

193-сантиметров бранител може да реши проблемите на “сините” в защита

“Левски” има интерес към чешки национал, който да реши проблемите на тима в защита, научи БЛИЦ. Както е известно, една от задачите на “сините” на зимния трансферен пазар е именно намирането на добър централен бранител.БЛИЦ
Треньорът на “Левски” Илиан Илиев ходи до Сърбия, за да гледа Милан Митрович. Защитникът на Рад обаче подписа с турския Мерсин. Македонският национал Даниел Мойсов все още не е дал отговор дали е съгласен да играе на “Герена”.
Ръководството на “сините” е намерило друго решение на проблема. Това е 193-сантиметровият защитник Мартин Латка. 28-годишният бранител е играч на чешкия гранд Славия (Прага). Той има опит в английската Висша лига, където през пролетта на 2006 г. игра под наем в Бирмингам. В края на сезона тимът и изпадна и Латка се върна в родината си.
През 2005 г. Мартин Латка получи наградата за Футболен талант на Чехия. Въпреки че има 25 мача и един гол за представителния тим на страната до 21 г., едва преди няколко месеца получи първата си повиквателна за националния отбор. Той дебютира за Чехия на 14 ноември 2012 г. при победата с 3:0 над Словакия в контрола.
Балканският полуостров не е непозната територия за бранителя. В периода 2009-11 той игра за гръцкия Паниониос. Интерес към Мартин Латка освен “Левски” имат и още няколко отбора. Един от тях е представителят на Бундеслигата Аугсбург, а другите са Динамо (Загреб) и Нефтчи (Баку).