Йешич: ЦСКА ще тръгне, ако се обединим в стоманен юмрук

Не участвам в зимната селекция, отсече сърбинът

снимка: Светослав Костадинов/БЛИЦ

ЦСКА официално представи новия си старши треньор Миодраг Йешич. Сърбинът сподели радостта си от завръщането на “Армията”, където заменя Стойчо Младенов. Йешич на няколко пъти изтъкна на пресконференцията си, че не участва в зимната селекция на тима. Освен това новият-стар наставник на “червените” каза, че няма да говори по въпроса със заплатата, която ще получава, само заяви, че тя била по-малка от тази, давана му в досегашния му отбор в Саудитска Арабия,БЛИЦ

“Чувствам се много добре и много доволен, че се връщам на място, където постигнах големи успехи”, бяха първите думи на Йешич, след което веднага му беше зададен въпрос как така се връща в клуба, в който го бяха обвинили преди време, че участва в “черно тото” – “Не знам дали това е казано, или не. Ако това изречение е казано, не ме засяга. Дори да има един промил истина в това изказване, няма да ми е приятно. Треньорът трябва да има главната дума за въпросите, които са от спортно-технически характер.”

“Поставихте въпроса за последните ми 4 години, след като пътищата ми с ЦСКА се разделиха. След 2006-а редовно следя ситуацията в ЦСКА, като ползвам това, което се пише по медиите. Смятам, че ЦСКА в момента е малко разединен. Всеки върви в своята посока. Запалянковците, за които съм казвал много пъти, че са най-добрите на Балканите, дори и в Европа, имат свой път. Ръководството има свой път, треньорите имат свой път, футболистите друг. Всички хора в ЦСКА трябва да се обединим в стоманен юмрук. Само така отборът ще тръгне нагоре. Трябва да бъдем единни”, продължи Йешич.

“Ще се концентрирам изцяло върху нещата, които стават на терена. Ще се съветвам с моите асистенти. Що се отнася до договорите, какво пише там – това засяга ръководството, не мен. Знам, че има много публикации за нашите договори, но аз не искам да коментирам. И не смятам да го правя. Ако ръководството иска да направи изявление по този въпрос, нека го направи. Всеки трябва да върши задачите си и никой няма да се меси в работата на другия. Треньорът трябва да има главната дума. Приех договора, но сега са важни тези първи 6 месеца. Няма да участвам в тази зимна селекция. Казах го на ръководството. С щаба ми ще направим вътрешна селекция от играчите, които вече са в отбора. Никога няма да казвам на ръководството да ми доведат този или този играч. Ще казвам за кой пост ми трябва човек и те ще ми предлагат варианти. Има и скаути, които ще помагат. Ще се опитаме да направим нов Велизар Димитров, който е отличен играч и добър човек”, заяви сръбският специалист.

“Миодраг Йешич никога не е имал алиби и никога не търси алиби. Аз с моя щаб от специалисти отговарям от първия официален мач – този с Локомотив (София) за Купата на България. От този мач нататък няма да говоря за селекцията или да се оправдавам с нея. Мисля, че имаме качествени играчи, които трябва да се обединят заедно с блестящите фенове и ръководството”, каза Йешич.
СТЕФАН РАЛЧЕВ, СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ