Пиронкова закопа Закопалова

Най-добрата ни тенисистка отстрани чехкинята след 3:6, 6:4, 6:2

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова победи Клара Закопалова от Чехия в двубой за място на 1/4-финалите на турнира в Хобарт с награден фонд от 235 хиляди долара в Хобарт. Българката надделя с 3:6, 6:4, 6:2 и в следващата фаза ще срещне Мона Бартел от Германия.БЛИЦ

Пиронкова започна по-много лош начин мача и допусна два бързи пробива, с което резултата стана 4:0 гейма в полза на Закопалова. Пловдивчанката все пак се стегна и записа три последователни гейма, с което намали на 3:4. Закопалова спечели подаването си, след което постигна успех на 15 при сервис на Пиронкова и затвори сета – 3:6.

Вторият сет започна точно обратно на първия. Цвети стартира с пробив и стигна до 4:1 в своя полза. В този момент незнайно защо българската тенисистка допусна два поредни пробива и резултата бе изравнен. Пловдивчанката усети на къде отиват нещата и отново спечели подаването на чехкинята – 5:4 за Пиронкова и сервис за изравняване на сетовото съотношение. Първата ни ракета спечели на 30 подаването си и след 6:4 затвори сета.

В решителния сет българската тенисистка започна лошо и загуби първото си подаване, което позволи на Закопалова да поведе с 2:0. Пиронкова обаче показа класа и характер и спечели следващите шест гейма и в крайна сметка отстрани чехкинята.