Левски представи новите, чака се халф

Левски представи новите футболисти Пламен Димов, Милен Василев, Стефан Велев и Михаил Иванов. Освен тези играчи, “сините” следят още един полузащитник, за когото ще бъде решено до края на месеца. Старши треньорът Илиан Илиев заяви, че в Левски ще има трансфери най-късно до края на месец януари, когато свършва първият подготвителен лагер.

“Представяме четирима нови, водим преговори и с още един, който искаме да вземем. Той е чужденец и е халф,SPORT.BNT.BG

Новопривлечените са български футболисти и е силно да кажем, че сме ги следили. Със Стефан съм работил и преговорите станаха след нова година. Милен разтрогна договора си преди около месец, след което подписа с нас. Търсихме вратар за конкуренция и Мишо е този човек. С Пламен искахме централен защитник. Той е младежки национал и има бъдеще. Всички те имат качества, имат бъдеще и знаят какво е Левски. Някои от тях са играли с други наши футболисти по национални отбори и ще се адаптират по-лесно, отколкото чужденци. Това е инвестиция за бъдещето на отбора, макар че се борим за титлата е през тази година. Те, както и останалите, ни дават увереност, че можем да спечелим шампионската титла. Имаме време до 31 януари, за да следим и други футболисти. До тогава ще наблягаме на физическа подготовка”, заяви Илиан Илиев.

Пламен Димов е защитник и пристига в Левски с трансфер от Черноморец (Бургас). Той ще има за конкуренти в отбраната на “сините” Ромен Ели, Димитър Везалов, преквалифицираният от халф Даниел Димов, както и завърналият се след период под наем в Израел – Йордан Милиев. 22-годишният защитник подписа най-продължителния договор от всички нови – за 4.5 години.

“Левски е нож с две остриета, но аз съм уверен в своите възможности и вярвам, че мога да успя”, категоричен беше Димов.

Милен Василев прекрати своя договор с Миньор (Перник) в края на миналата година. Халфът, който подписа договор за 2.5 години, вкара 7 гола за два сезона с екипа на перничаните, но най-паметен беше този на стадион “Георги Аспарухов” през мината пролет. Тогава той беше точен за крайното 1:0, след което започна тежката криза в Левски.

“Левски винаги преследва първото място, а това е и моята цел. Надявам се възможно най-бързо да се опозная с момчетата и да започнем да побеждаваме”, каза Василев.

Полузащитникът Стефан Велев подписа договор за 2.5 години и ще продължи своето развитие под ръководството на Илиан Илиев. Двамата работиха заедно и в отбора на Берое (Стара Загора).

“Радвам се, че съм тук. За мен е чест да бъда в този голям клуб и да играя под ръководството на Илиан Илиев. Има конкуренция, но по-важното е да бъдем здрави и Левски да побеждава. Клубовете преговаряха, аз водих разговори и с Иво Тонев. Подписахме договор и Берое ме освободи”, заяви Велев.

Михаил Иванов прекара много време в Италия, където се оформи като футболист. След дълъг период в дублиращата група на местното първенство, той пази шест месеца вратата на Ботев (Враца), където впечатли треньорското ръководство на Левски. Той подписа договор за 3.5 години.

“Конкуренция има и на магазините на улицата. Тя може само да те кара да подобряваш качествата си и да растеш като футболист. За Левски не е проблем да има двама добри вратари. Искам да изляза колкото е възможно по-бързо отново в чужбина, а Левски е единственият отбор, чрез който мога да го направя. До тогава, аз ще дам всичко за Левски.

Бях в този отбор до 14-годишна възраст и мисля, че няма нищо по-хубаво от това”, каза новият вратар на Левски. Към този момент, единствените напускащи са Александър Башлиев и Симеон Райков, които преминаха в Черноморец и Черно море.

“При сделката за Пламен Димов, Александър Башлиев ще премине в Черноморец, а пък Симеон Райков е продаден на Черно море. Хубаво е, че няма да се разделяме с много играчи, защото сами знаете, че през миналия полусезон имахме много контузии и всеки знаехме какъв ще бъде съставът”, добави Илиев.