Пиронкова аут от турнира в Хобарт

Миналогодишната шампионка Мона Бартел победи българката с 6:3, 6:3


Цветана Пиронкова отпадна на 1/4-финала на WTA турнира в Хобарт, Австралия. Българката загуби от защитаващата титлата си шампионка Мона Бартел (Германия) с 6:3, 6:3,БЛИЦ

Цвети напуска турнира със 70 точки за WTA ранглистата, но ще добави само 40 към актива си, тъй като имаше да защитава 30 от достигането си до втори кръг през миналата година.

Двубоят започна с пробив в полза на Бартел, но Пиронкова бързо го върна, а след това задържа подаването си, повеждайки с 2:1. За съжаление това бе и единственият сервис гейм, който Цвети успя да спечели през първия сет – последва серия от четири поредни гейма в сметката на миналогодишната шампионка и преднина от 5:2, първата ни ракета успя да върне единия пробив, но веднага след това загуби подаването си и с това бе сложена точка на спора в първата част.

На старта на втория сет двете тенисистки спечелиха своите подавания, но при резултат 1:1 последва нова серия за Мона Бартел, този път от три поредни гейма, а при 5-3 защитаващата титлата си шампионка не сгреши, сервирайки за място на полуфиналите на турнира в Хобарт.

Сега пред Цвети ще пътува за Сидни, където ще се готви за старта на откритото първенство на Австралия. Жребия за състезанието ще се тегли тази вечер в 01:00 ч.