Трагедия на Рали Дакар, две жертви в катастрофа

Двама души загинаха след инцидент с три превозни средства на Рали Дакар. Съпровождаща състезанието кола е претърпяла челен сблъсък с такси на 10 км от границата между Перу и Чили. При опит да избегне катастрофиралите коли, второ такси се е преобърнало няколко пъти,БЛИЦ
Шофьорът и пасажерът в първото такси са загинали, докато тримата пътници в съпровождащата кола са сред седемте души, които са настанени в болницата в перуанския град Такна.
Перуанските власти са започнали разследване на инцидента. Организаторите на Рали Дакар са отпуснали част от своите медицински екипи, които да помогнат на местната болница, за да се справи с лечението на ранените от катастрофата.
Стефан Петерханзел увеличи на 10 минути аванса си в класирането при автомобилите, след като съотборникът му Нани Рома спечели петия етап. Катарецът Насер ал Атия, който спечели предишните две отсечки, финишира на седмо място, на шест минути след победителя. Той изостана заради навигационна грешка, но запази второто си място след Петерханзел.