Колумбиец и сърбин са новите в Лудогорец

Шампионът на България по футбол Лудогорец започна днес зимната си подготовка с две нови попълнения.

Това са бившият колумбийски младежки национал Себастиан Ернандес Мехия и сърбинът Неманя Милисавлевич.

26-годишният полузащитник Ернандес пристига на “Лудогорец Арена” от колумбийския вицешампион Индепендиенте (Меделин), за който записва 24 мача и 2 гола в първенството “Клаусура”.SPORT.BNT.BG

Индепендиенте загуби титлата с дузпи след две равенства срещу Мийонариос в средата на декември, а Ернандес е титуляр и в двата финални плейофа за трофея.

28-годишният Милисавлевич през есента беше част от румънския Рапид Букурещ, за който записа 23 мача без гол във всички турнири. Преди това за 3,5 години той записва над 90 официални мача за друг елитен румънски Васлуй. Милисавлевич може да играе като ляво крило или атакуващ халф.

Освободени футболисти на този етап няма.

Към треньорския щаб пък се присъедини Тодор Киселичков ще от Нефтохимик. Той ще бъде асистент на старши треньора Ивайло Петев на мястото на македонеца Иван Йовановски, чийто контракт с разградчани изтече и няма да бъде подновен.

Играчите на Лудогорец ще преминат медицински изследвания до 13 януари в София, а от 14 до 29 януари тимът ще бъде на лагера в Турция. За 26 януари е насрочена първата проверка срещу Шериф Тираспол (Молдова), а на 28 януари момчетата на Петев ще се изправят срещу Екранас (Литва).

От 2 до 21 февруари Лудогорец ще се готви на втори лагер в Малага (Испания), където ще участва в два приятелски турнира.

Серията от проверки на Пиринеите стартира на 4 февруари срещу Лех Познан (Полша), а три дни по-късно разградчани ще играят срещу Динамо Киев (Украйна) или Оцелул Галац (Румъния) в зависимост от изхода на мача им с Лех. На 10 януари е последната среща от турнира срещу отбор от другата група, в която са Динамо Букурещ (Румъния), Рубин Казан (Русия), Атлетико Паранаензе (Бразилия) и Торпедо Кутаиси (Грузия).

За 14 февруари е планирана още една контрола, но съперникът в нея все още не е уточнен.

От 17 до 20 февруари Лудогорец ще се включи в турнир в Марбея. Жребият е ден преди началото на надпреварата, в която ще участват още Локомотив Москва (Русия), Оцелул и Стрьомгодсет (Норвегия).

От 24 февруари Лудогорец ще продължи подготовка в домашни условия в Разград.