Вратарят на Черно море Георги Китанов замина на проби в ПСВ

Вратарят на Черно море (Варна) Георги Китанов замина днес сутринта за Амстердам, а по-късно днес след обяд ще направи и първа тренировка на базата на ПСВ Айндховен. 17-годишният талант от Варна ще бъде тестван до 16-и този месец, като на 12-и ще играе в контролен мач,SPORT.BNT.BG

Около Китанов се разгоря малка битка на няколко западноевропейски клуба, като до последно интересът остава при ПСВ Айндховен и Генк. Офертата от ПСВ Айндховен беше предложена от мениджърската компания Скаутинг тийм, като тя е доста по-добра за Черно море не само от финансова гледна точка, но и от чисто футболна.

Днес Китанов отпътува в 9.15 часа от летище София заедно с независимия адвокат Михаил Статев, а на летището в Амстердам ще бъдат посрещнати от представител на компанията Скаутинг тийм.

Тримата трябва да пристигнат в базата на ПСВ Айндховен, а днес след обяд 17-годишният Китанов ще тренира за първи път.

“Фактът, че Китанов е обект на интерес от достатъчно клубове в такава ранна възраст, е доказателство за таланта му.

Радващото е, че ръководството на Черно море работи усърдно за развитието на играча. Поканата за проби към този играч пък е позитивният резултат от нашата съвместна работа”, коментира Антъни Раво от компанията Скаутинг тийм. Той допълни, че хора на ПСВ Айндховен няколко пъти са наблюдавали вратаря и тогава са взели решение да го поканят за тестове. Роденият през 1997-а година юношески национал е продукт на школата на Черно море и през цялата си кариера е бил само там.


Снимка: Официален сайт на Черно море