БЛИЦ TV: Кокала разкри кога го сменят

Треньорът на Локомотив (София) Емил Велев е доволен от трансферите, които бяха осъществени преди първата тренировка на отбора за 2013 година. Кокала днес изведе “железничарите” за занимание на заснежения терен в “Надежда”, а в неделя повежда футболистите си към Сандански, където ще протече първия етап от зимната подготовка. Камерата на БЛИЦ TV засне цялото изявление на наставника, в края на което той обясни кога го сменят от Локомотив (София).

Наш репортер попита Велев дали “железничарите” ще атакуват Купата на България, където на 1/4-финалите се паднаха срещу ЦСКА. “Доста често стигам 1/2-финалите, а знаете, че когато стигна финал, ме сменят”, отсече Кокала, визирайки битката за трофея с “армейците”, който води като наставник на Славия през май 2011 година, падна с 0:1, след което Венци Стефанов го уволни.

“Привлекли сме хора, които познаваме. С тяхна помощ трябва да направим така, че отборът да изглежда много по-добре през този полусезон и да се спасим от незавидното място, което заемаме в момента. Злагаме само на български момчета, както виждате”, обясни Велев, като добави, че към момента други играчи няма да напускат.

“В щаба ми има едно ново име и това е Радостин Станев. Знаете, с него работих и в Локомотив (Пд)”, каза още наставникът

Той коментира и шанс Локомотив (София) да се завърне на клубния си стадион в кв. “Надежда”.

“Подготвени са всички документи. Има някои дребни детайли. Например трябва да бъдат сменени въжетата на козирката. И ние, и феновете искаме да играем тук, но това не зависи от нас”, коментира Велев.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ