Стойчо отвърна на Майкъла: Крадецът вика дръжте крадеца!

Не съм панаирджийска мечка, отсече легендата

Стойчо Младенов отвърна на Георги Илиев-Майкъла, който тази сутрин го очакваше на детектор на лъжата. Доскорошният наставник на ЦСКА не се яви, след което изпълнителният директор на “армейците” категорично отказа да седне на стола без него. Екзекутора на Ливърпул пък трябваше да каже дали е участвал в схеми с комисиони при трансфери на “червените”. БЛИЦ публикува позицията на Младенов, която беше публикувана на официалния му сайт:

Искрено се забавлявам с призивите да съм ходил на детектор на лъжата. Отново гледаме сериала „Крадецът вика – дръжте крадеца“. За разлика от доста хора на високи постове в ЦСКА аз нямам от какво да се крия. Не съм лъгал никого! Дори тези, които ме ненавиждаха и правиха компромати срещу мен. Казвал съм им истината в очите. Но не съм панаирджийска мечка, за да ме вика този или онзи на детектор на лъжата. Когато имаш чест и достойнство, постъпваш както капитанът Тодор Янчев. Само тогава не си безгласна буква! Но се убеждавам, че някои в ЦСКА тази роля ги задоволява. Важното е, че представят нови треньори и играчи, дори без да са говорили с тях! Да ги снимат камерите!

Директори ме викаха на „Армията“ да говорим за заплати, селекции, подготовки, след като знаеха, че вече съм уволнен. Много доблестно! Утре могат да ме поканят и в лудницата да отида. Аз ходих къде ли не в името на ЦСКА. И един ден ще продължа да го правя. Един ден, но не сега! Който директор или собственик иска, да ходи на детектор на лъжата. Не е моя работа да призовавам. Друг е въпросът кой ще издържи теста и кой не.