Ценков и Алексиев продължават напред

Петър Ценков и Орлин Алексиев завършиха успешно първия етап на територията на Чили от “Рали Дакар”. Днес керванът ще прекоси Андите, за да се прехвърли в Аржентина в етапа от Калама до Салта,SPORT.BNT.BG

С добро темпо и движение в група Ценков и Алексиев завършиха успешно 438-километровата специална отсечка от Арика до Калама. Двамата завършиха с изоставане от около 2 часа и 50 минути от победителя Насър Ал Атия. Катарецът бе недостижим за останалите, но победата му е горчива след като съотборникът му Карлос Сайнц напусна надпреварата поради повреда. Лидер в генералното класиране е вторият вчера Стефан Петерханзел, който води с минута и 18 секунди пред Ал Атия.

При мотоциклетистите Франсиско Лопес взе трета етапна победа, този път на родна земя. Защитаващият титлата си французин Сирил Депре завърши трети и скъси преднината на водача в класирането Оливие Пен на 2 минути и 22 секунди.

При АТВ-та Игнасио Касале най-после разби доминацията на Маркос Патронели, макар и само във вчерашния етап.

Армадата на Ивеко остана с един камион по-малко след като Ханс Стейси катастрофира. Победител в етапа и водач в генералното класиране пордължава да е съотборникът му Жерар де Рой.