Тежко препятствие за Гришо на Аустрелиън оупън, Цвети с късмет в жребия за първи кръг

Григор Димитров ще започне откритото първенство на Австралия срещу французина Жулиен Бенето, докато Цветана Пиронкова ще срещне в първия кръг швейцарката Ромина Опранди, определи жребият за основната схема,SPORT.BNT.BG

Димитров, който се намира на 41 място в световната ранглиста при мъжете, ще започне първата за годината надпревара от “Големия шлем” срещу поставения шест места над него Бенето.

31-годишният французин е висок 1.85 метра и тежи 79.1 килограма, а неговото най-добро постижение на турнира в Мелбърн са две достигания до третия кръг през 2012 и 2006 година.

Димитров ще играе и в турнира на двойки, където негов партньор е Маркос Багдатис. Жребият за схемата ще бъде теглен следващата седмица.

Пиронкова, която е 39-а в света, има по-лесна задача, след като жребият определи тя да се изправи срещу класираната 20 места назад в ранглистата на УТА – Опранди. 26-годишната швейцарка е висока 1.73 метра и тежи 66.4 килограма, като и нейното най-добро класиране в Австралия е участие в трети кръг през миналогодишния турнир.