Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:fdcus-sport

„Лудогорец измъкна вратар от Ботев (Пловдив)”, съобщава вестник „7 дни спорт”. Лудогорец нанесе удар по един от основните си конкуренти в “А” група – Ботев (Пловдив). Разградчани отмъкнаха под носа на пловдивчани вратаря Владислав Стоянов. Стражът на националния отбор подписа вчера с шампионите, въпреки че беше силно желан от Станимир Стоилов. „Ситуацията с Владо Стоянов се разви много бързо, буквално за часове се разбрахме с него и подписахме договор”, обявиха от ръководството на шампионите. Това е втори национален страж в Лудогорец след Иван Чворович. Бившият вратар на Шериф също коментира идването си при в Лудогорец. “Шампионите ме искаха от повече от една година. Радвам се, че най-накрая съм тук. Идвам, за да сбъдна мечтата си и да играя в Шампионската лига”, обяви Стоянов.
„Сър Алекс Фъргюсън е треньор на века”, пише още изданието. Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е най-добрият треньор на XXI век според експертите на Международната федерация по футболна история и статистика. В класацията се взимат предвид постиженията от началото на новото столетие. След шотландеца (180 точки) в „Топ10” са Жозе Моуриньо (174 точки),Арсен Венгер (165точки ), Фабио Капело (147 точки ), Висенте Дел Боске (124), Марсело Биелса (113), Гуус Хидинк (112), Карло Анчелоти (108), Луиш Фелипе Сколари (101) и Рафаел Бенитес (97 точки). В класацията със 199 имена няма българин.
„Цветан Цветанов: МВР разследва 8 мача по сигнал на УЕФА”, съобщава още „7 дни спорт”. Осем мача от българското футболно първенство са разследвани от МВР в периода от юни 2012 г. досега, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Всички проверки се правят по сигнали от УЕФА. „В МВР се работи по множество сигнали, касаещи данни за престъпления против спорта. Извършват се проверки във връзка с прокурорски постановления, касаещи постъпили сигнали от УЕФА до БФС със съмнения за манипулиране на спортни състезания. В МВР има план за разкриване и документиране на престъпление против спорта”, увери Цветанов.
„”Титан” удари първи шамар на Миодраг Йешич”, пише вестник „Меридиан мач”. Собствениците на ЦСКА удариха първи звучен шамар на новия треньор Миодраг Йешич. Това стана с връщането на Костадин Стоянов в състава. Според докладна на изпълнителния директор Георги Илиев, съгласувана с Йешич, доскоро лекуващият контузия защитник не е бил готов за старта на подготовката. Вечерта преди заминаването Костадин Стоянов е получил обаждане от Димитър Борисов, с което му е съобщено, че пътува за Турция. Футболистът има забрана да води занимания с топка. Той ще се подготвя само с бегови упражнения и във фитнеса.
„Полузащитник на ЦСКА изкара успешни проби в Англия”, съобщава още изданието. Халфът на ЦСКА Илиас Кириакидис се похвалил пред съотборниците си, че е преминал успешни проби в Англия. В средата на декември гръцкият футболист попадна в полезрението Бристъл Роувърс. Малко преди Коледа Кириакидис е заминал за Острова и е тренирал в продължение на 5 дни с тима, който едва крета в дъното на Лига 2. До трансфер обаче не може да се стигне, тъй като през настоящия сезон халфът вече е играл за два отбора – Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. Правилникът не разрешава на футболистите да играят за трети тим в рамките на едно първенство. Кириакидис не е потвърдил, че има подписан предварителен договор, който ще влезе в сила от лятото. Според непотвърдена информация той ще заиграе със сигурност в Бристъл Роувърс, ако отборът се спаси и не изпаднат. Първоначално Илиас Кириакидис бе в списъка с нежелани от Стойчо Младенов футболисти. Когато Миодраг Йешич пое „червените”, той реши да върне гърка в тима и дори го взе на лагера в Турция
„Национал от Литекс: Искам да играя в чужбина”, пише още „Меридиан мач”. Звездата на Литекс – Николай Бодуров, обяви, че вече е крайно време да заиграе в чужбина. На този етап обаче оферти липсват и почти сигурно той остава в Ловеч и през пролетта. „Моето лично желание е да изляза навън. Колкото по-рано, толкова по-добре”, обяви Бодуров. „Започваме подготовка с очаквания да сме по-силни. Няма как да е иначе. Надявам се да се качим още по-напред в таблицата. На нас ни трябва още по-добра игра. Нямаме конкретни цели и така има по-малко напрежение. Играе се по-освободено. Не трябва да биеш на всяка цена. Когато трябва да станеш шампион, знаеш, че всеки мач ти е на живот и смърт и трябва да победиш. Сега пак играем на 100%, но и да загубим, не е фатално”, продължи още Бодуров. Той афишира сериозни амбиции и с националната фланелка. ”Всеки мач, в който играем за България, излизаме за победа. Най- важната цел е да се класираме за световното първенство и дано го направим. Мисля, че целта е постижима. Оптимист съм за развитието на български футбол”, завърши Бодуров.
„Сърбин става ръководител в ЦСКА”, съобщава „Тема спорт”. Още един сърбин ще започне работа в ЦСКА, разбра “Тема Спорт”. До края на другата седмица назначение очаква да получи бившият полузащитник на Литекс Мариян Живкович. Той вече е провел разговори с ръководството на ЦСКА, като през последните два месеца няколко пъти е идвал в София по този повод. 39-годишният Живкович, който е играл заедно с Драголюб Симонович в Литекс, ще бъде координатор на школата на ЦСКА. Спас Джевизов ще продължи да е директор на школата, но сърбинът ще има думата за всички спортно-технически въпроси, свързани с юношеските отбори, и ще вкара много нови елементи в работата и тренировъчния процес на подрастващите. Живкович е дългогодишен ръководител на школата в Пирот, откъдето ще доведе и един треньор. Така не само представителният отбор на ЦСКА, но и юношеските гарнитури ще бъдат водени от сърбин.
„Еспаньол представя Мартин Петров в понеделник”, пише още изданието. Мартин Петров лети днес за Барселона, а в понеделник по обяд ще бъде представен като ново попълнение на Еспаньол. Късно снощи българинът се договори с английския Болтън да го пусне без финансов иск, съобщи “Марка”. Днес той ще уточни последните детайли по шестмесечния си договор, в който ще има опция за удължаване с една година в зависимост от представянето му. В понеделник Петров навършва 34 години.
„ЦСКА уволни дисциплинарно още четирима”, съобщава вестник „Тема спорт”. Петък явно е денят от седмицата, предназначен за дисциплинарни уволнения в ЦСКА. След като миналия петък „червените” уволниха дисциплинарно старши треньора Стойчо Младенов, седмица по-късно същото се случи с четирима от чужденците в клуба. Това са защитниците Нилсон Антонио, Юнес Бенжелюн и Джереми Родригес и португалският халф Бернардо Тенгариня. Те са привикани вчера на стадион “Българска армия”, където са им връчени заповедите за дисциплинарни уволнения. Причината? Същата като тази, която клубът използва, за да се раздели със Стойчо Младенов – неявяване на работа във фиксирани дни. От ЦСКА са подготвили всички необходими документи, за да спазят изискуемата процедура за подобен вид отстраняване. Почти сигурно е, че освен Стойчо Младенов и играчите, уволнени вчера, ще заведат дела. Нилсон, Бенжелюн, Родригес и Тенгариня бяха привлечени в ЦСКА през лятото. Още тогава „Тема Спорт” прогнозира, че в срок до една година клубът ще се чуди как да прекрати договорите на няколко от новите си попълнения. Така и стана.
От БФС оповестиха, че контрактът на Тодор Янчев с ЦСКА вече е официално прекратен. Договорът на футболиста е прекратен едностранно, считано от 7 януари, обяви сайтът на Българския футболен съюз.