Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

„ФИФА набута бразилец на ЦСКА”, съобщава вестник „Меридиан мач”. Бразилският таран Тасио ще се върне на бял кон в ЦСКА. Нападателят бе изритан от Стойчо Младенов след края на есенния полусезон и от клуба обявиха, че се разделят по взаимно съгласие. Според правилата на ФИФА футболистът няма право да играе за трети отбор през настоящия сезон. Тасио започна в Локомотив (Пловдив), а след напускането на Константин Динев се премести на „Българска армия”. Повелята на ФИФА ще зарадва новия треньор Миодраг Йешич. С Тасио сърбинът ще има трети избор за атаката на тима, след като вече разполага с класни нападатели като Мишел Платини и Мартин Камбуров.
„Левски прати защитник в Киево”, пише още изданието. 19-годишният юноша на Левски Христо Попадиин е близо до трансфер в италианския Киево. Десният защитник в момента кара проби във втория тим на италианския клуб.
В същото време Левски е на път да се раздели окончателно с Марсиньо. Бразилецът вече спря да тренира със „сините”.
„Валери Божинов преговаря за трансфер в Селтик”, съобщава още вестник „Меридиан мач”. Валери Божинов може да осъществи шокиращ трансфер в Селтик. Нападателят ни е вариант за заместник на звездата на Селтик Гари Хуупър. Негов основен конкурент обаче е 20-годишният американски национал Хуан Агудело, който впечатли мениджъра Нийл Ленън по време на пробен период през ноември 2012 г.
„ЦСКА спести 2 милиона лева от играчи”, съобщава вестник „7 дни спорт”. ЦСКА ще спести два милиона лева разходи по играчи, стана ясно след дисциплинарните уволнения на ”Българска армия”. Четирима ненужни футболисти вече не са част от отбора. Бенжелун, Родригес, Нилсон и Тенгариня бяха служебно освободени заради неизпълнение на трудовите си задължения. С претенциите на доскорошния треньор на отбора Стойчо Младенов, който също бе дисциплинарно уволнен, сумата минава два милиона и половина лева. В клуба работят по свиването на бюджета, за което изпълнителният директор Георги Илиев говори от идването си на власт в клуба. В момента се водят разговори за намаляването на заплатите на още трима скъпоплатени футболисти. Договори ще се преподписват евентуално след завръщането на отбора от първия подготвителен лагер в Турция. Тогава треньорът Миодраг Йешич ще решава и дали ще се разделя с още футболисти на ЦСКА.
„В Румъния: Милисавлевич струва 800 хиляди евро на Лудогорец”, пише още изданието. Трансферът на сърбина Неманя Милисавлевич в Лудогорец е широко отразяван в Румъния. Халфът, който пристигна при шампионите от Рапид (Букурещ), е смятан за един от най-техничните футболисти, подвизавали се в северната ни съседка. Според румънското издание Prosport Неманя Милисавлевич дори е определен като един от най-скъпите трансфери на шампионите. Според запознати цената на сърбина е 800 хиляди евро и Лудогорец е платил именно тази сума, за да го притежава. На всичкото отгоре Prosport твърди, че Милисавлевич ще прибира по 30 хиляди лева месечно в Разград. „Неманя Милисавлевич беше определен като един от най-големите таланти в първенството по време на престоя си във Васлуй. Притежава отлична техника и винаги е заплаха на крилото. Има страхотно центриране и определено е играч, когото хората обичат да гледат с топка в крака. Когато се наложи, може да играе дори и като ляв бек. В Рапид не му потръгна и това беше една от причините да потърси ново предизвикателство в България”, споделиха за “7 дни спорт” от Румъния.
„Мълнии спряха тренировката на Ботев (Пловдив)”, съобщава още вестник ,„7 дни спорт”. Природата напомни за своята сила и мощ по време на съботната тренировка на Ботев (Пловдив). 30-40 минути след нейното начало небето се намръщи и над Александруполис се изви гръмотевична буря посред зима. Стихията не стресна играчите на треньора Станимир Стоилов и те продължиха заниманието, но скоро условията станаха невъзможни, след като дъждът премина в порой, придружен със ситна градушка. Това принуди Станимир Стоилов да скрие за кратко възпитаниците си под скамейките, след което направи опит да продължи тренировката Бурята обаче се оказа доста продължителна и наложи наставникът на Ботев да сложи край на единственото за деня занимание.
„Левски освободи Марсиньо”, съобщава вестник „Тема спорт”. Лeвcku освободи атакуващия халф Марсиньо. След дълги преговори бразилецът, който тотално разочapoвa през есента, разтрогна договора си клуба по взаимно съгласие. Марсиньо бе един от най-скъпо платените в тима. Плеймейкърът се появи вчера на „Герена”, но само за да си събере багажа. “Разтрогнахме с Марсиньо по взаимно съгласие. Разговорите ни с него протекоха изключително коректно. Стиснахме си ръцете много бързо”, каза изпълнителният директор на Левски Иво Тонев пред “Тема Спорт”. Защитникът на „сините” Христо Попадиин заминава утре на проби в Киево. Той ще остане една седмица в тима от Серия „А”. Юношата на Левски ще премине едноседмични проби в тима. В офиса на Левски вече е пристигнала официална покана за тестовете на десния бек. Първоначално той ще тренира с втория състав на Киево, но ако успее да се докаже, може да бъде взет и при мъжете. В началото изпълнителният директор на „сините” Иво Тонев не е бил ентусиазиран от идеята Попадиин да минава проби, но треньорът Илиан Илиев е бил убеден, че младокът заслужава шанс да се докаже зад граница. Затова и се е съгласил на подобен ход.
Христо Попадиин е роден на 6 януари 1994 година. Той все още няма изигран официален мач за първия отбор на Левски. Попадиин тренира с мъжете от началото на 2011 година. Бранителят бе привлечен от Ясен Петров. Още в първата проверка в Кипър срещу словашкия Дубница Попадиин се появи в игра и действа като дясно крило. Въпреки че бе на непривичен пост, той дори съумя да вкара един гол. Христо бе в плановете на втородивизионния Пирин (Разлог) през пролетта. От този отбор го искаха в комплект с Тодор Чаворски. И докато Чаворски прие предложението за наем, то Попадиин отказа. Причината бе поканата от Киево.
“Драголюб Симонович води Живкович на „Българска армия”, пише още изданието. Предстоящото назначение на Мариян Живкович в ЦСКА, за което “Тема Спорт” информира във вчерашния си брой, ще стане факт чрез съдействието на Драголюб Симонович. Още преди два месеца Симонович е предложил на ръководството на ЦСКА бившия си съотборник в Литекс. Двамата играха заедно в Ловеч преди близо 15 години. Живкович ще бъде координатор в школата на ЦСКА. Той вече е изложил пред ръководството на клуба своята концепция за работа с подрастващите, която е над 100 страници. Ексхалфът на ловчанлии е работил през последните години като директор на школата в Пирот. Според Симонович той е изключително добър специалист в това отношение и може да помогне много на ЦCKA. Живкович вече е провел две срещи с ръководството на „армейците” и всичко между двете страни е договорено. Спас Джевизов ще остане директор на школата, но Живкович ще се занимава с целия спортно-технически процес при подрастващите. Назначението му можеше да стане факт доста по-рано, но се забави заради липсата на подходящи условия. “Когато създадете адекватни условия за работа, идвам веднага”, е казал сърбинът при последната си среща с ръководителите на ЦСКА. Въпреки че „червените” все още нямат готовност да изпълнят изискванията на Живкович откъм база и терени, той ще дойде в София към края на другата седмица и се очаква да бъде назначен.
39-годишният бивш полузащитник на Литекс е един от най-добрите приятели на Симонович. Именно Драголюб Симонович го е придружавал на срещите с ръководството на ЦСКА.
“Гриша Ганчев похвалил Миодраг Йешич пред „Титан”, съобщава още вестник „Тема спорт”. Собственикът на Литекс Гриша Ганчев се е изказал ласкаво за Миодраг Йешич по време на срещата си със собствениците на ЦСКА от „Титан”. Разговорът се е провел преди малко повече от седмица, като за него “Тема Спорт” ви информира във вчерашния си брой. По време на срещата Ганчев е бил попитан за работата на Миодраг в Литекс. Той е похвалил сериозно сърбина, като е казал, че е много доволен от него, но най-вече бил впечатлен от характера и честността му. Малко след това ЦСКА се договори с Йешич и го назначи за старши треньор. Йешич работи в Ловеч през пролетта на 2008 година и изведе отбора до триумф в турнира за Купата на България. Под негово ръководство Литекс се представи много по-силно, отколкото през първия дял на шампионата. Начело с Йешич Литекс първо спря бъдещия шампион ЦСКА на “Българска армия” -0:0, а след това два пъти победи Левски – в турнира за Купата на България, и за първенството на “Герена”.