Преглед на водещите новини в спортните медии (България


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

„ Преследването продължава!”, съобщава вестник „Меридиан мач”.
Първият и вторият във Висшата лига продължават лудата си борба за върха. Вчера Манчестър Юнайтед срази големия си съперник Ливърпул с 2:1 на „Олд Трафорд”, а малко по-късно „гражданите” от Сити победиха Арсенал като гост с 2:0 с решителен принос на Един Джеко.
Ботев (Пд) взе вратар от Полша
Ботев (Пд) направи пореден силен трансфер, като привлече полския вратар Адам Стаховяк. Играчът на ГСК Белхатов се е договорил с „канарчетата”, като договорът му ще бъде за година и половина. Стаховяк е добре познат на треньора Станимир Стоилов от съвместния престой на двамата през 2011/12 в кипърския Анортозис.
Китайци следят Жоао Силва
Китайски клуб проявява интерес към Жоао Силва от Левски, научи „Меридиан Мач”. Става въпрос за Тянджин Теда, в който като преотстъпен в последната година игра друг таран на „сините” – Сьорд Арс. Азиатците обаче не пожелаха да се възползват от опцията да закупят холандеца и го върнаха обратно на „Герена”, като сега посягат към португалския таран.

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Банско отново излиза на пътя
Гражданите на Банско ще продължат с протестите на пътя към града, докато проблемът с втората кабинкова линия бъде разрешен. По празниците, които много хора решиха да прекарат в града, отново лъсна драмата с отвеждането на туристите до ски зоната. Гостите бяха принудени да чакат на огромни опашки, което според местните ще доведе до отлив на туристи и загуба на поминък за банскалии и целия регион.
– Хората в Банско искат трайно решение на въпроса с втората кабинка и разширяването на съоръженията в ски зоната. Подкрепям тяхното становище и винаги ще заставам зад него. Не съм разбрал някой в Банско да е против това. Не може, от една страна, да се хвалим с Банско, а от друга, да го анатемосваме. Една шепа хора – защото тези екоактивисти са една шепа – казват как да живеят хората в дадена община. Излиза, че ние сме повече еколози от цяла Европа -заяви кметът на града Георги Икономов.
Коко Динев секна чистката в ЦСКА
Бившият собственик на Локомотив Пд Коко Динев спря чистката на Армията. Натиреният бразилец Тасио бе върнат насила в ЦСКА, защото се оказа, че Динев чака 80 000 евро от следващ трансфер на нападателя. Червените трябва да продадат Тасио с трансферна сума, за да си оправят сметките с бившия бос на пловдивското Локо. Подобна клауза има и в договора на друг играч, дошъл от Лаута – Сержиньо. За вече уволнените Бенжелун и Родригес собствениците не дължат нищо.
След края на есенния полусезон бразилецът поиска да напусне тима заради болния си баща и двете страни обявиха, че се разделят по взаимно съгласие. Формалностите в документацията по раздялата обаче не бяха изпълнени и така Тасио се присъедини към червените на лагера в Турция.
Червените държат да получат трансферна сума за играча, за да платят на Динев. На този етап обаче няма нито една оферта за Тасио – това е единственото, което го задържа в момента на Армията. Интересното е, че досега нито един отбор не е давал трансферна сума за 28-годишния бразилец. В това число влиза и ЦСКА, но за сметка на това е длъжен да плати 80-те хиляди евро на Коко Динев. Както е известно, бившият бос на Локомотив Пд прати шестима футболисти от Лаута в ЦСКА, без да иска и стотинка. Освен Тасио другите са: Михаил Венков, Сержиньо, Жереми Родригес, Юнес Бенжелун и Илиас Кириакидис – за тях не са платени и никакви комисиони.
От тях само Сержиньо има същата клауза в договора си като тази на Тасио, португалецът обаче минава в момента за основен футболист на Армията. ЦСКА искаше час по-скоро да се раздели с Бенжелун и Родригес, тъй като за тях не дължи нищо на Коко Динев, но вероятно ще има главоболия в съда заради прословутите дисциплинарни уволнения.
При това положение единственият вариант за Тасио да смени отбора отново като свободен агент е Коко Динев да се откаже от въпросните 80 000 евро. Засега обаче няма такива изгледи и Тасио вероятно ще играе насила в ЦСКА поне до края на сезона.
Халф избра Полша пред Борисовата
Спряганият за ЦСКА халф Владислав Романов със сигурност няма да се завърне на Армията, стана ясно вчера. Юношата на червените замина за Полша, където си уреди трансфер в местен елитен отбор. Според информация на „7 дни спорт” става дума за първодивизионния Ягелония. Поляците имаха интерес към Романов още по времето, когато носеше фланелката на Локомотив София. Но до сделка тогава не се стигна.
– Да, почти сигурно ще продължа кариерата си в Полша. Остава да мина медицински прегледи и да договоря личните си условия с отбора. Но не искам да казвам името, докато не подпиша официално – каза Романов пред „7 дни спорт”, като не пожела да коментира защо пропадна трансферът му в ЦСКА.
Изпълнителният директор на червените Георги Илиев се опита да върне халфа на Армията. Майкъла проведе няколко разговора с играча, който бе желан от бившия треньор на червените Стойчо Младенов. Треньорската смяна обаче очевидно е попречила трансферът да се случи и сега Романов е решил да продължи кариерата си в Полша.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Манолев отива при Бербатов
Станислав Манолев е напът да стане сьотборник на Димитър Бербатов в английския Фулъм. Новината бе съобщена от холандските медии, а агентът му Мино Райола потвърди, че чака конкретна оферта от лондонски клуб. Манолев не попада в плановете на треньора на ПСВ Айндховен Дик Адвокаат този сезон и усилено си търси нов клуб. Той е роден в Благоевград, също както и Бербатов.
Мино Райола отхвърли възможността Манолев да заиграе в Еспаньол. Клубът от Барселона ще представи официално Мартин Петров днес по обед. Българското крило идва като свободен агент и ще парафира за 6 месеца. Дебютът му може да е още този петък срещу Майорка.
Начело на Фулъм е Мартин Йол, който познава Манолев от престоя си в Аякс (напусна го през декември 2010-а). Благоевградчанинът премина в ПСВ Айндховен през лятото на 2009-а от Литекс, но този сезон изпадна в немилост при Дик Адвокаат. “Няма да остана в отбора до края на сезона”, сопна се Станислав още през ноември.
В дясната зона на Фулъм играят германецът Саша Ритер (бек) и ирландецът Деймиън Дъф (крило). Ако Манолев отиде на “Крейвън котидж”, за втори път в историята на Премиършип в един клуб ще ритат двама българи – преди 5 сезона в Сити бяха Мартин Петров и Валери Божинов.
Междувременно продължават опитите на мениджъра на Божинов – Джери Паломба, да му намери нов клуб. Валери се готви заедно с юношите във Верона, докато съотборниците му са на лагер край Рим. Според местните издания Божинов вече е изиграл последния си мач за този тим, в който е под наем от Спортинг Лисабон. Твърди се, че към нападателя има интерес от елитния Сиена, който се раздели преди два дни със звездата си Емануеле Калайо. Втородивизионният Виченца също следи ситуацията около българина, но той не е склонен да се бори за оцеляване в Серия Б.
Ботев Пд привлича полски вратар
Ботев Пловдив е на път да привлече полския вратар Адам Стаховяк. В момента той е собственост на елитния местен ГКС Белхатов. Стаховяк е 26-годишен, висок е 190 см. През есента е изиграл 15 мача. През миналия сезон е бил под наем в бившия отбор на Станимир Стоилов Анортозис. В кариерата си той е играл още за Одра и Гурник Забже.
Стойне Манолов: Няма да позволят на Йешич да работи свободно
Бившият главен мениджър на ЦСКА Стойне Манолов даде голямо интервю пред Крум Савов в предаването „Спортът по Канал 3″.
„Истина е, че съм прекарвал не малко време със собствениците на ЦСКА. Имали сме доста разправии и конфликти, тъй като аз съм се старал по всякакъв начин да променя тяхното мислене по отношение на клуба. Силно съм се надявал те да възприемат моите идеи. За съжаление те показаха, че резултат от разговорите ни няма. Исках да изградим един клуб, който да бъде на европейски ниво. Бях недоволен от отношението, което имат към Стойчо Младенов, и начина, по който се отнасят към легенди на ЦСКА. Постъпиха грозно и с Любо Пенев, Павел Дочев, Милен Радуканов… Позволих си да искам сметка на Димитър Борисов за това, което правят, но той ми каза, че авторитетът на „Титан” е много по-важен от този на Стойчо Младенов.
Тяхното поведение и управление са една голяма лъжа. Те поемат ангажименти и обещания към всички и почти не ги изпълняват. Мен много са ме лъгали, но това не е толкова важно. Те излъгаха всички фенове. Излъгаха президенти, треньори, футболисти, мениджъри, фирми… Сега всички са загубили доверие в ЦСКА. Клубът се превърна в единица мярка за некоректност. Когато лъжеш от името на „Титан”, не е страшно, но когато лъжеш от името на ЦСКА, е недопустимо. Ако нямат финансов ресурс, да излязат и да кажат. Не знам какви възможности имат, но определено бизнесът им е солиден. Да намаляваш бюджета на ЦСКА, когато Лудогорец е в разцвета си, Ботев правят страхотни неща, а Левски има толкова средства и спонсори, е равнозначно на провал.
Рано или късно на Кирил Домусчиев Разград ще му се види тесен и той ще промени вижданията си. Литекс и Гриша Ганчев може би са по-близкият вариант за ЦСКА. През лятото имаше една много добра идея, като се водеха сериозни разговори с Гриша Ганчев и неговия екип за влизането им в ЦСКА. От думите на Димитър Борисов аз знам, че той е искал разрешение за влизането на Ганчев в ЦСКА, но не му е било позволено. Ако това бе станало, ЦСКА щеше да има един коренно различен отбор.
Ако в най-близко време „Титан” не поемат по нов курс, те ще бъдат изхвърлени. Изключително разочарован съм от Драголюб Симонович. Той направи големи интриги. Той е човек с изключително нисък морал.
Не смятам, че Йешич се е занимавал с черно тото и не знам защо Митко Борисов говори подобни неща преди години. Собствениците на ЦСКА няма да позволят на Йешич да работи свободно и спокойно. „Титан” не уважава институцията ЦСКА.
Премиерът трябва да вземе отношение, защото не може спонсорите на Левски да са повече от феновете на Славия. ЦСКА има крещяща нужда от сериозен спонсор и смятам, че в това отношение премиерът може да помогне”, каза Стойне Манолов.