Орлин Алексиев и Петър Ценков продължават в Рали Дакар

След ден почивка керванът на Рали Дакар продължава надпреварата с времето и природата. Двама от тримата български участници, стартирали в Лима, все още са в състезанието, което днес ще бъде подновено с дълъг етап от Сан Мигел до Кордоба.SPORT.BNG.BG

Орлин Алексиев и Петър Ценков ще маркират българското участие и в деветия ден на Рали Дакар. Състезаващият се с БМВ Алексиев заема 82-ро място в генералното класиране, а основните грижи за него са свързани с прегряването на двигателя на автомобила му.

Петър Ценков и навигаторът му Иван Маринов с Опел Антара са на временната 85-та позиция, но настроението в отбора е приповдигнато след последните етапи, в които българите постигнаха отлични резултати.

Лидер при автомобилистите продължава да е Стефан Петерханзел с Мини. При мотоциклетистите ветеранът Давид Кастьо има честта да оглавява таблицата, а защитаващият титлата си Сирил Депре е на незавидната 5-та позиция. Маркос Патронели изглежда недостижим при АТВ-та, а Жерар де Рой продължава да води при камионите.

Студиото “Рали Дакар 2013-та” може да гледате пряко по БНТ2 от 23:30 тази вечер и на повторение в полунощ по БНТ1.

Автор: Иван Петров