Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Левски спря с новите, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Левски свърши парите. Това призна лично треньорът на сините Илиан Илиев вчера. Малко преди отборът да замине за първия си подготвителен лагер в Кипър, наставникът заяви, че на Герена не текат реки от пари. Илиан добави, че нов играч може и да не дойде. Причините са именно финансови.
– Ситуацията около халфа, когото искаме да вземем, е малко сложна. Готови сме да платим някаква сума, но не и завишена. Искаме го, но не и на всяка цена. При нас няма реки от пари, а има бюджет, в който искаме да влезем и да не го надвишаваме. Знаем колко пари можем да заделим за такъв футболист и ако са повече, няма да го привличаме. Имаме играчи, които могат да играят на неговия пост – заяви треньорът Илиан Илиев.
Иначе наставникът качи 27 играчи на самолета за Агиа Напа, а на него липсваше шефско присъствие.
Коко Динев опрощава дълга на червените Бившият бос на Локо Пд се отказва от парите за Тасио, бразилецът вече ще може да скъса договора си.
ЦСКА май ще мине метър с дълга си към Коко Динев за Тасио и Сержиньо. Бившият бос на Локомотив Пд е готов да опрости парите за двамата футболисти, които трябва да получи, ако ЦСКА се раздели с тях. Както „7 дни спорт” писа в договорите на играчите с червените е записано, че при следващ трансфер „Титан” дължи по 80 000 евро на Коко Динев за всеки един от тях.
Бизнесменът обаче е решил да не си търси въпросните 160 000 евро от Армията. Знае се, че Динев минава за привърженик на ЦСКА и явно иска да удари едно рамо на „Титан”. Често Георги Илиев-Майкъла твърди, че клубът не среща никаква подкрепа отникъде. Ето че Динев спести 320 000 лева харчове.
През лятото бизнесменът напусна Локомотив Пд и прати шестима футболисти на Армията. Двама от тях обаче вече не са част от отбора – Юнес Бенжелун и Жереми Родригес бяха уволнени дисциплинарно в първите дни от зимната подготовка. Още преди Нова година пък от ЦСКА
обявиха, че се разделят по взаимно съгласие с трети играч на Коко Динев -бразилеца Тасио. Оказа се обаче, че договорът на играча не е скъсан именно заради клаузата с 80-те хиляди евро. Нападателят се завърна в отбора на лагера в Турция. Тасио на няколко пъти обяви, че иска да се завърне в родината си, за да е близо до семейството си. Предстоят нови разговори с Коко Динев в следващите дни и по всяка вероятност този път бразилецът наистина ще се раздели с червените, а ЦСКА няма да плати стотинка. Това ще важи след време и при евентуален трансфер на португалеца Сержиньо.
Иван Вуцов скочи на Тонев за Герена Главният съветник в Левски и легенда на тима Иван Вуцов нападна индиректно изпълнителния директор на клуба Иво Тонев. Вчера пред в. “България днес” Сивия кардинал заяви, че е лудост да се разруши стадион “Георги Аспарухов”, който е сред най-добрите в България. Освен това Вуцов изрази съмнения, че има достатъчно средства за изграждането на новото модерно съоръжение.
Както е известно, няколко дни преди Нова година Тонев представи проект на новия стадион, който ще бъде вдигнат поетапно до 2018 г! По предварителните прогнози за цялото изграждане на новия “Георги Аспарухов” се очаква той да струва на Левски над 40 млн. евро.
– Това, което започва със събарянето на стадион “Георги Аспарухов”, е една лудост. Имаме един от малкото добри стадиони в София, че и в България, ^За да започнеш нещо такова, трябва много да си надвил на масра-фа си. Ако стане така, както са плановете, ще е много хубаво. Но остава въпросът дали сега е положително да се бута стадионът, дали е правилно там да се съсредоточат парите. За новия проект не трябват пари, трябват много пари. Ако стане така, че бутат стадиона, а после кажат, че няма пари? Това ще бъде уникална глупост! Но явно има хора в клуба, които си дават сметка за всичко това. За такъв стадион трябва и много добър отбор, защото хората няма да дойдат да гледат съоръжението, а играта. По-належащо е отборът да се подсили с двама наистина класни футболисти, които в България ги няма. Това може и да стане през лятото, дай Боже, за европейското участие. Сега през зимата такива играчи се намират много трудно, а и искат много пари – заяви Вуцов.”7 дни спорт” потърси изпълнителния директор на Левски Иво Тонев за коментар, но той не си вдигна телефона. Любопитното е, че Вуцов бе поканен на Герена за съветник, но излиза, че все още в клуба има разминава-ния по някои въпроси.

Паро стана шеф на Йешич „Титан” замаза очите на феновете, връщат Радуканов, пращат го на стаж в БАТЕ Борисов, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. След раздялата с емблематични „червени” фигури в лицето на Стойчо Младенов и Тодор Янчев „Титан” опита да замаже очите на феновете с назначението на Аспарух Никодимов за спортно-технически директор. Привидно Паро ще отговаря за почти всичко трансфери наиграчи, преговори с мениджърите, ДЮШ и скаутското звено, което го прави пряк началник на треньора Миодраг Йешич.
Междувременно стана ясно, че бившият треньор на „червените” Милен Радуканов е върнат на работа в клуба. Пред „Меридиан Мач” той потвърди това „Да, вярно е, че се връщам на работа в ЦСКА. Отивам да се уча в БАТЕ Борисов. Повече подробности около моята длъжност в клуба ще ви дам в следващите дни”. На работа в клуба като скаут бе върнат и Росен Кирилов.
Йовов отказа да е спортен директор на Левски, продължава на втора страница вестникът. В началото на кариерата изиграх някои хубави мачове, дано и в края пак имам такива, шегува се опитният играч.
Един от най-опитните в състава на Левски Христо Йовов тръгна на поредната си подготовка с тима вчера. На заминаване за кипърския курорт Агия Напа Бижутера обяви, че не е новият спортен директор на тима, каквито спекулации се появиха в някои медии.
„Никой не е говорил с мен да ставам директор в Левски. Аз съм футболист и имам договор до лятото. Смятам да го узпълня”, коментира Йовов. „След това ще видим. Предстои да разговаряме с шефовете. Искам да остана в Левски, тъй като тук е минал целият ми живот. Но трябва да се види на каква позиция, за какво имам качества”, добави още роденият в Своге играч.
Той се надява да направи силна пролет и да приключи с футбола с няколко запомнящи се мача. „Всеки иска да прави забележителни мачове, без значение дали е в края или в началото на своята кариера. Аз в началото ги направих, дано успея и в края. Дано всичко свърши както трябва. Новите футболисти щом са стигнали до Левски, значи имат качества. Трябва да ги развият. Трябва да се радваме, че излизаме на лагер в Кипър. Там времето е хубаво и подходящо за тренировки” добави още Йовов.
„Следя конкурентите, разбира се. Ботев направи удар с привличането на Станимир Стоилов за треньор. Ще станат по-силни, което е лошо за нас. Ние обаче сме Левски и това никой не трябва да го забравя. Не трябва да се притесняваме от никой”, завърши Йовов.
Купуват Варела от Палермо Ръководството на ЦСКА е стартирало преговори с Палермо за покупката, а не за преотстъпването на 21-годишния халф Иг-насио Варела. „Армейците” са предложили да купят 50% от правата на играча, като при следващ трансфер двата клуба ще си разделят парите.
Все още не е ясно дали италианците ще се съгласят на този вариант, но е видно, че те няма да разчитат на Варела, за когото преди години броиха 2,3 млн. евро. През есента на 2012 г. уругваецът изненадващо се озова като преотстъпен в Ботев (Враца), когато клубът се управляваше от италиански собственици. Именно с изявите в Ботев Варела предизвика и интереса на ЦСКА.
Очаква се двет