Официално: ЦСКА повиши Паро Никодимов в спортен директор /обновена/

Най-успелият клубен треньор в историята на българския футбол Аспарух Никодимов бе официално повишен в ЦСКА,NOVSPORT.COM

Ръководството на клуба назначи за спортно-технически директор „червената” легенда, съобщи сайтът на „армейците”.

В структурата на тима от Борисовата градина отново влиза Росен Кирилов, уточниха от „Армията”.

Той ще заема поста спортен мениджър. Стоян Йорданов и Христо Маринчев продължават да са главни скаути на клуба.

“Вече ще имам повече задължения”, коментира пред “Тема Спорт” най-успелият клубен треньор в историята на българския фут­бол. Той ще пътува за Турция, където ще изгледа част от контролите на ЦСКА.

Никодимов ще отговаря на практика за почти всичко – за трансфери на играчи, за прего­вори с мениджърите, за ДЮШ на клуба, за скаутското звено.
 
Целта на ръководството е отсега нататък всеки тран­сфер на “Армията” да става със съгласието на четирима човека – собственика Дими­тър Борисов, Георги Илиев, Аспарух Никодимов и треньора Миодраг Йешич.
 
Според информация на “Тема спорт” до броени дни в София се очаква да пристигне сърбинът Мариян Жикович. На него му е об­ещано да бъде назначен за гла­вен координатор в ДЮШ на ЦСКА. Поне такава е договор­ката му с шефовете.

До края на тази седмица ще е ясно и дали синът на президента на Сърбия Томислав Николич -Бранислав, ще влезе в щаба на Миодраг Йешич. В същото време червените уреди­ха стаж на Милен Радуканов в БАТЕ Борисов. Новината потвърди самият той.

“Обещаха ми стаж в чужбина и това ще стане. Отивам в БАТЕ Бори­сов”, каза Радуканов, който щеше да поеме червените за втори път, в слу­чай че Миодраг Йешич бе отказал.

В същото време стана ясно, че ЦСКА преговаря с Палермо да откупи 50% от правата на Варела, който през есента игра под наем в Ботев Враца.

“В четвъртък всичко ще е яс­но”, заяви пред “Тема Спорт” уругва­ецът.