Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
„А” група пада от ТВ+, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
„А” група няма вече да върви по ТВ+, обяви вчера „Футбол Про Медиа”. Компанията, държаща правата, обясни, че разваля договора с БГ CAT за „неизпълнени договорни отношения’. „Футбол Про Медиа” ООД ще стартира преговори с представители на заинтересованите водещи телевизии в България за излъчване на мачове от футболното първенство през пролетния полусезон, като запазва партньорството си с БНТ. Националната телевизия има право на втори избор. Собствениците на правата искат да бъде осигурено излъчване на поне четири мача всеки кръг. „Нашата цел е да осигурим излъчването на живо на поне четири срещи от всеки кръг и ще продължим да изискваме високо качество на телевизионния продукт. При успех в бъдещите преговори „Футбол Про Медиа” ООД ще оповести публично името на телевизията, която ще получи права за отразяване на мачове от първенството.”
Йешич: Те са Синия лагер, не казвам името им
Треньорът на ЦСКА Миодраг Йешич се заяде с вечния съперник Левски.
„Никога не съм изговарял името на техния отбор. „За мен те са Синия лагер, отсече Йешич пред официалния сайт на „червените”. „Отдавам им чест, защото са голям клуб. И истински съперник. Синия лагер има верни фенове и доста титли. Но всеки, който ни попречи, ще получи юмрук от мен”, закани се Генерала.
Армейски почести за Йовчев
Легендата на спортната ни гимнастика Йордан Йовчев получи армейски почести на годишните награди на ОСК ЦСКА.

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Гриша Ганчев идва на Армията
Гриша Ганчев влиза в ЦСКА, обяви за „7 дни спорт” единият от собствениците на клуба Иво Иванов. В момента се водят разговори между „Титан” и настоящия почетен президент на Литекс. Идеята е Ганчев да влезе в клуба с 50%. Преди това обаче собствениците на червените трябва да намалят още задълженията си, които към момента възлизат на 6 млн. лева.
– Миналата седмица имахме среща с цялото ръководство на Литекс- призна Иво Иванов.
– Обсъждахме с Гриша Ганчев евентуално партньорство. Съгласието му зависи от това, какво ще е бъдещето на ЦСКА. Ако успеем да намалим още задълженията си, тогава смятам, че ще е готов да влезе в клуба. Но това няма да се случи по-рано от лятото – каза още Иванов за евентуалното влизане на Гриша Ганчев в ЦСКА.
“А” група пак остана на тъмно
Скандалите около излъчването на “А” група се разразяват с нова сила. Фирмата, която държи правата – „футбол Про Медиа” ООД, разпространи отворено писмо, с което обяви, че договорът е прекратен. Това означава, че TV+ и Филм +, които до момента имаха първи избор за мачовете, няма да дават повече “А” група.
„Причината за развалянето на взаимоотношенията е неизпълнение на договорни задължения от страна на „БГ CAT” АД. „Футбол Про Медиа” ООД запазва партньорството си с Българската национална телевизия. „Нашата цел е да осигурим излъчването на живо на поне четири срещи от всеки кръг и ще продължим да изискваме високо качество на телевизионния продукт”, се казва в официалното съобщение на компанията.
Волейболът получи зала „Хр. Ботев” за 10 г.
Волейболната федерация официално взе зала „Христо Ботев” за следващите 10 г. Според изискванията по договора БФВ ще направи инвестиции в размер на минимум 470 000 лева. Те ще бъдат приспаднати от задълженията по наема.
Междувременно от федерацията потвърдиха, че поне две от четирите домакинства на мачовете от Световната лига тази година ще се играят във Варна.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Милен Радуканов отново е част от ЦСКА
Милен Радуканов отново е част от ЦСКА. Той бе назначен вчера с консултантски договор. Клубът ще инвестира в образованието му, като още утре го праща на стаж в БАТЕ Борисов, който подобно на ЦСКА ще проведе подготовката си в Турция. В продължение на 11 дни Радуканов ще следи отблизо методите на работа на треньора на БАТЕ Виктор Гончаренко.
Освен Милен на „Армията” бе Върнат и Росен Кирилов, който за втори път в рамките на 18 месеца бе назначен за скаут.
В същото време червените обявиха, че ще разтрогнат договора си с Тасио по взаимно съгласие. Мадагаскарецът Анисе е футболистът на ЦСКА, който е дал най-добри резултати на проведените медицински и кондиционни тестове. Утре или в петък ще бъде обявен и новият капитан на тима.
Без А група по ТВ+
Поредният скандал около тв правата за А група избухна вчера. Каналите на „Булсатком” – ТВ+ и Филм+ няма да дават повече срещите от елита. Това стана ясно, след като „Футбол про медиа” развали договора с „БГ CAT” АД за отстъпване на телевизионните права. Причината фирмата с основни акционери Тодор Батков и Кирил Домусчиев да прекрати контракта е неизпълнение на задълженията от страна на „БГ CAT”.
Така ТВ+ и Филм+, които имаха правото на първи избор, няма да излъчват повече мачовете от „А” група. Засега те остават само по БНТ 1. Според запознати “Футбол Про Медиа” ООД ще започне преговори с ТВ 7. Вчера фирмата мотивира решението да прекрати договора с каналите на “Булсатком” със специално писмо до медиите.
“На 15 януари 2013 година “Футбол Про Медиа” ООД развали договора с “БГ CAT” АД за отстъпване на телевизионни права. По силата на контракта нашата компания беше предоставила на телевизиите ТВ+ и Филм+ изключителното право на първи избор на футболните срещи от 12-ия до 30-ия кръг от А група, сезон 2012/2013 г. Причината за развалянето е неизпълнение на договорни задължения от страна на “БГ CAT” АД. “Футбол Про Медиа” ООД ще стартира преговори с представители на заинтересованите водещи телевизии в България за излъчване на мачове от футболното първенство през пролетния полусезон, като запазва партньорството си с БНТ. Нашата цел е да осигурим излъчването на живо на поне четири срещи от всеки кръг и ще продължим да изискваме високо качество на телевизионния продукт”, се казва в съобщението.
Анисе най-добър на тестовете
Абел Анисе е футболистът на ЦСКА, който е показал най-добри резултати на проведените медицински тестове, разбра “Тема Спорт”. Мадагаскарецът е демонстрирал перфектна физическа форма и е доказал, че е работил усърдно по време на 20-те почивни дни между края на есенния полусезон и началото на подготовката. “Тема Спорт” неслучайно писа още през есента, че Анисе е футболистът в А група с най-голям физически капацитет и за него не е проблем да поддържа едно темпо през всичките 90 минути. Сега тези наблюдения се потвърдиха.
Освен него още двама футболисти на червените са дали много добри резултати на медицинските тестове. Това са героят от вечното дерби Серж Нюанджи и вратарят Томас Черни. Има обаче и трима състезатели, чиито резултати не са никак добри. Техните имена засега не се съобщават.