Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Димитър Борисов: ЦСКА и Литекс се сливат Преговорите с Гриша Ганчев продължават, призна босът, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Идеята за сливането на ЦСКА и Литекс. която се зароди в началото на миналото лято, е все още жива и може да се осъществи до няколко месеца. Това сензационно разкри вчера босът на „червените” Димитър Борисов.
„С Гриша Ганчев нашите преговори продължават и в момента. Не е толкова лесно сливането на два клуба. Дали ще се случи сега или лятото, не знам, но е възможно да се случи”, обяви съсобственикът на „армейците” пред bTV. Ако идеята се осъществи, то всички най-добри играчи на ловчанлии ще преминат на „Българска армия”.
„Мечтите са безплатни, това се отнася и за ЦСКА. Не знам кой ги пуска тези ин формации. Явно някой си прави реклама на мой гръб”, каза пък самият Гриша Ганчев пред „ПИК”.
Стяуа плаща на ЦСКА по 10 000 евро за БандаловскиРумънският гранд Стяуа иска да привлече защитника на ЦСКА Иван Бандаловски под наем за 4 месеца, съобщиха румънските медии. Ако се стигне до трансфер, Бандаловски ще струва 80 000 евро на Стяуа за четири месеца. Грандът от Букурещ предлага 40 000 евро първоначална вноска. След това всеки месец от Стяуа ще превеждат по 10 000 евро.
Стяуа търси усилено десен защитник за пролетния полусезон. „Синьо-червените” се борят за титлата в Румъния, освен това ще играят на 1/16-финал в турнира Лига Европа срещу Аякс.
Бандаловски е пожелан лично от ексцентричния президент на клуба Джиджи Бекали, който останал впечатлен от изявите на българина в двата мача между ЦСКА и Стяуа в турнира Лига Европа през лятото на 2011 година. През миналата година Бандаловски бе близо до Динамо (Букурещ), но тогава румънците отказаха да платят трансферна сума от 250 000 евро.
Запазиха стая в Турция за Варела Ръководството на ЦСКА е запазило стая в хотела в турския курорт Алания за поредния си трансфер. Става въпрос за уругваеца Игнасио Варела, който идва от Палермо, а през есента игра в Ботев” (Враца).
Очаква се до края на седмицата полузащитникът Варела да се присъедини към лагера .на „армейците” в Турция. Треньорът Миодраг Йешич е съгласен с привличането на уругваеца, но повече нови без негово съгласие няма да идват. На този етап сърбинът е доволен от футболистите, с които разполага. Не е изключено да се появи още някой нов до края на подготовката.

Тодор Батков адмирира обединението:Браво на ЦСКА и Литекс, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Собственикът на Левски Тодор Батков адмирира лансираното от “Титан” влизане на Гриша Ганчев в ЦСКА! “Ако ЦСКА стане по-силен, това ще е хубаво и за Левски. Гриша Ганчев е доказал, че е много полезен на българския спорт като цяло. Трябва обаче да отдадем заслуженото на собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов, тъй като те са налели в клуба над 40 млн. лв. Всеки, който дава пари за развитието на спорта, заслужава уважение и адмирации”, заяви Батков пред “7 дни спорт”. В същото време Иво Иванов разкри, че бившият треньор на Левски Станимир Стоилов е съветвал досегашния старши на армейците Стойчо Младенов. “Част от футболистите, които бяха привлечени от нас, са препоръчани от Стоилов. Младенов е бил гласът на Мъри на Армията”, категоричен е Иванов.
Божинов отсвири Ботев заради италиански слабаци Божинов отсвири Ботев заради италиански слабаци
Националът Валери Божинов по всичко изглежда ще пренебрегне възможността Ботев Пд са стане първият български клуб в кариерата му. Преди седмица 26-годишният щурмовак сам беше изявил желание да облече екипа на пловдивчани, като се свърза със Станимир Стоилов, а жълто-черните проявиха сериозен интерес за привличането му на Колежа. Преди дни Мъри обяви, че Ботев Пд няма да го чака дълго. Според медиите в Италия обаче Божинов най-вероятно ще премине в тима на Виченца, който се бори да не изпадне от Серия Б, тъй като заема незавидното 20-о място. Валери е собственост на Спортинг Лисабон, който го прати под наем в тима от същата дивизия – Верона. Клубът от града на Ромео и Жулиета се бори за промоция в Серия А, но Божинов вече не влиза и в техните сметки. “7 дни спорт научи”, че в договора на нападателя с Верона има клауза, според която настоящият му отбор може да го закупи от Спортинг през лятото за сумата от 950 000 евро, но се вижда, че италианците няма да се възползват от тази възможност. Иначе Божинов продължава да чака решението на Селтик за евентуален свой трансфер в Глазгоу.
„Истината е, че чакам отговор от Селтик. Мисля, че той трябва да е ясен до петък. Иначе най-вероятно ще подпиша с Виченца, защото ме желаят силно. Аз най-много искам да играя. Ако бъда титуляр в клубния си отбор, ще мога да покажа какво мога, така ще имам добри шансове да бъда в националния отбор на България, което желая най-много”, отбеляза Валери Божинов по телефона от Италия за Гонг.
Вчера се появиха информации, че съпругът на Николета Лозанова е желан и от кипърския Апоел Никозия.
Китайски слабак си хареса Гаджев Националът Владимир Гаджев е желан от Хан-джоу Грийнтаун. Тринадесетият в китайската Суперлига ще се опита да привлече халфа на Левски в близките дни. Лично треньорът на Хан-джоу – Такеши Окада, който е и бивш национален селекционер, настоял пред ръководството на тима за привличането на българския футболист. Наставникът е впечатлен от качествата на Гаджев и желае да го привлече в своя тим, но се опасява,
че футболистът може да откаже да заиграе извън
границите на Европа. Скаути на китайския клуб са идвали на няколко пъти да наблюдават Гаджев в мачовете на Левски през есента. Един от тях е бил този със Славия, в който вторият капитан на сините бе изгонен за удар без топка. Въпреки изцепката му Окада го иска в състава си. За осъществяването на трансфера може да помогнат отличните връзки в азиатската страна на изпълнителния директор на сините Иво Тонев. Именно той уреди трансферите на Мартин Камбуров в Далиен през 2010 г. Миналата зима Тонев спомогна и за преминаването на Сьорд Арс в Тиендзин Тъда. През 2009 г. пък Йордан Върбанов преминава от Локо Сф в Ханджоу Грийнтаун отново с помощта на бившия си шеф в Надежда. Очаква се при продажбата на Гаджев в касата на Герена да влязат поне половин милион евро.

Георги Илиев-Майкъла: Чакаме развитие за Христо Янев, пише вестник “Тема спорт”. Георги Илиев-Майкъла заяви пред “Тема Спорт”, че Христо Янев може да се завърне на “Армията”. “Йешич го иска. Той вече трябва да си реши дали ще приеме и да оправи отношенията си с тима в Гърция, в който играе в момента (б.а. – второ-дивизионния Панетоликос). Чакаме развитие около евентуалното завръщане на Янев. За Тодор Янчев мога да кажа, че е един страхотен професионалист и вратите в ЦСКА са винаги отворени за него. Надяваме се да се върне, защото клубът ни има нужда от хора като него. Освен Радуканов ще пратим още двама души на стаж. Преговаряме с клубове от Европа, смятаме, че това е пътят, по който трябва да се развиват младите специалисти. Ще пратим също така и няколко от треньорите в школата да трупат опит в чужбина. Искам също така да помоля за повече коректност към мен и моята работа. Никога не съм казал, че Христо Стоичков ще идва в ЦСКА, камо ли да му се моля. Казах му, че човек като него винаги има място в нашия клуб и може да заповяда по всяко време, ако реши да се върне”, заяви Майкъла.
Росен Кирилов: Ще се насочим основно към българския пазар Новият скаут в ЦСКА Росен Кирилов заяви пред “Тема Спорт”, че основната част от работата му ще бъде да наблюдава млади играчи от българския пазар.
“Ще бъда само скаут в ЦСКА, нищо повече. Важно е да уточня, че не съм главен мениджър. Спортен директор, главен мениджър и наш шеф е Никодимов. Той ще ни разпределя задачите на мен и останалите скаути. Основното, което аз ще правя, е да наблюдавам млади играчи. Те ще бъдат от България. Ще се насочим основно към нашия пазар. Що се отнася до това дали ще наблюдавам съперниците на ЦСКА като анализатор, засега това не е на дневен ред при мен. Йешич си има екип от доста хора, той ще реши дали да праща за тази работа нас или тях. Няма да пътувам за Турция нито аз, нито който да е от останалите скаути. Това ще направи само г-н Никодимов. За да се привлече един настина добър млад състезател, трябва да бъдат осигурени необходимите условия за това. Говоря за наболелия проблем с базите. В момента се изграждат няколко терена, това е добре, но тепърва ще се види дали ще бъдат достатъчни, за да поберат всички”, коментира бившият национал.
Сините с равни шансове с Лудогорец за шампион Шансовете на Левски да отнеме шампионската титла на Лудогорец са равни на вероятността тимът от Разград да дублира златните си медали. Това е математическата оценка на букмейкърите. От публикуваните коефициенти на българския Еврофутбол и един онлайн оператор става ясно, че всички на практика изключват вероятността трети отбор да се намеси в надбягването на двата коня.
Еврофутбол дава абсолютно равни шансове – по 1.80 за водача Лудогорец и догонващия го Левски. В Sportingbet.com ставката за тима от Разград е 1.70 срещу 1.90 за сините.
Със сигурност букмейкърите си дават сметка, че Левски има по-тежка програма през пролетния полусезон, което обаче се компенсира с домакинство на Лудогорец.